Přeočkování hexavakcínou dříve

173
4.12.13 10:41

přeočkování hexavakcínou dříve

Chtěla bych se vás zeptat, zda některému z vašich dětí byla přeočkována 4. dávka hexavakcíny dříve než po šesti měsících. První dávku jsem nechala očkovat s vypětím sil „až“ ve třech měsících a nyní koukám do očkováku a doktorka nejspíš chtěla zachovat termín a poslední dávku tedy dala dříve :roll: - po pěti měsících od 3. dávky. Opravdu jsem jí slepě důvěřovala a nyní zjišťuji veliký omyl :cert:. Chtěla bych vědět, proč se má očkovat až po půlroce a ne dříve?
Díky za odpovědi, nikde jsem to nenačetla.
To, že jsem si to měla hlídat vím a rvu si za to vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
4.12.13 10:42

@luleå ona už mu dala tu 4. dávku? pokud ne, tak bych dr jen zavolala, že přijdeme o měsíc později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.12.13 10:44

Moc nerozumím.. Napiš sem do poradny, odpovídají velmi rychle ;) www.vakciny.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
4.12.13 10:55

@luleå nech to být teď už s tím stejně nic neuděláš. Hlavně že to přežilo dítě, s ničím jiným bych si hlavu nedělala. Darda slušná. Stejně ho čekají další boostry, první už v pěti letech.
Příště to nechce slepě věřit lékaři, i on je jen chybující člověk, ale to už teď sama víš nejlíp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
4.12.13 10:56

@luleå, imunitní odpoveď je vždy lepší pokud je ten interval spíš delší než kratší. Takže pokud se další dávka očkuje za 6-9. měsíců od té předchozí, tak je lepší dát imunitnímu systému pár týdnů navíc než se popíchne další dávkou. Takže u prvních třech dávek je uvedeno „Mezi jednotlivými dávkami musí být interval nejméně 1 měsíc“. Dále „Po očkování 3 dávkami vakcíny Infanrix hexa (například ve 2., 3., 4. měsíci; ve 3., 4., 5. měsíci a ve
2., 4., 6. měsíci) se musí podat posilovací dávka nejméně 6 měsíců po podání poslední dávky základního očkování. Upřednostňuje se podání před 18. měsícem věku dítěte.“ Takže doktorka nedodržela výrobcem doporučené očkovací schéma. Buď si nevšimla nebo to chtěla mít z krku pěkně odškrtnuté, znám několikero takových, co jim de o své splněné víc než o dítě a se svým děckem bych k nim nechodila. Zeptej se jí příště a uvidíš, co ti odpoví a do které kategoie se zařadí, jestli to bude bagatelizovat nebo se chytí za nos a omluví. Ale ty se neboj, malé to neuškodilo a ta 4. dávka je stejně spíš tak pro sichr, většina dětí má tu imunitu už po těch 3 dávkách, ta 4. je kvůli těm 10%, které ne úplně. A buď se pouč, že vaší doktorce sice důvěřovat, a le prověřovat nebo se poohlídni po lepší, jestli máš tu možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
4.12.13 10:59

@quinny vím, vím :zed:
@martina.se jo, už ji má

Dík za odpovědi, na ty stránky o vakcínách bych napsat mohla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.12.13 11:00
@luleå píše:
@quinny vím, vím :zed:
@martina.se jo, už ji máDík za odpovědi, na ty stránky o vakcínách bych napsat mohla :think:

aha.. tak to jsem špatně pochopila :oops: tak snad se nic nestane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
4.12.13 11:04

@lekarnicka28 Dík za vyčerpávající odpověď, doktorce budu volat na odklad MMR do dvou a půl let dítěte, takže se asi rafnem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.12.13 11:11

@luleå Není proč se rafat, vyhláška stanovuje pouze spodní hranici, takže je to jen její neochota. Ty nic neporušuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
4.12.13 11:20

@luleå, jojo, já nejsem neočkovací matka, ale MMR budu odkládat. S doktorkou jsme se na tom v klidu domluvily, že do 2 let to nebudem řešit a na prohlídce ve 2 letech se domluvíme, kdy ji dáme a dostane ji nejpozději do nástupu do školky. Sama byla za ten odklad, když jsem s tím přišla a vyjmenovala mi rozumné důvody proč ji dát, já zvažovala jestli ji třeba úplně nedat. Takže se nedej! Doktorku k trvání na 15ti měsících vede jen její pohodlnost a mít odškrtnuto a nemuset to u různých dětí hlídat. :cert: A dokud jsi s ní doma a nechodí do žádného kolektivního zařízení, je riziko nákazy těmito nemocemi minimální. Přesně jak píše Sibyla, je to jen spodní hranice, nesmí se jít pod ní, ale horní stanovena není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
4.12.13 11:22

@luleå nic si nevyčítej, stanou se horší věci ;) Dořeš si tu dr. Jak už je tu psáno, já bych se tam možná spíš stavila než po telefonu, ale záleží co máš radši ty. S tím, že aby mi vysvětlila, proč nedodržela očkovací kalendář. Dle její reakce bych se zařídila dál. MMR je jasně tvoje volba, o tom bych s ní nediskutovala vůbec, tak jsem se rozhodla, konec tečka.
Dobré pořízení. K lékaři bys měla mít důvěru, to je základ, ke svému vlastnímu, tím spíš k dětskému svých ratolestí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
4.12.13 12:58

Holky, dík, že píšete, máte pravdu. Nerada se přu s někým (doktor) o kom si myslím, že by měl vědět víc, bohužel budu muset. Přečetla jsem si příběhy maminek o priorixu, průběhy těchto nemocí, nyní mám půjčenou „varovné signály očkování“ od A. Strunecké - ať mám přehled a pak půjdu tvrdě za svým. Už s odkladem první dávky hexy jsem s dr. bojovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek