4,5 měsíce - Hexa, Prevenar a chrapot

689
27.11.13 13:48

Hexa +Prevenar ... + chrapot

Ahoj holky,
v pátek mám jít s malou na očkování - doktorka jí chce dát naráz 2.dávku Hexa vakcíny + první Prevenar 13. Malá má 4,5 měsíce. Po první Hexa byla bez reakce. Není to rizikové očkovat naráz. Také mi malá už dva dny chraptí- nic jiného jí není jen trochu chraptí. Nevím jestli to máme podstoupit, aby to chudák zvládla bez nějakých problémů - horečka, atd…Doktorka to honí, aby jsme to stihly- za týden už by mi Prevenar pojišťovna neproplatila. Mohu poprosit o Vaše názory, zkušenosti…děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
27.11.13 13:50

Pokud chrapti tak to nehon a zaplat si to sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
27.11.13 13:53

@AnnaP já očko platila, byla jsem ve stejné situaci. Taky by se museli dávat dvě vakcíny naráz a mám pocit že po 14 dnech. Takže jsem se na to vyprdla a zaplatila, tuším že to byli dvě injekce a celkově jsem platila asi 2500, jinak se dávají tři. Takže jsem synka ještě od jednoho ďobance ušetřila.

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
27.11.13 13:58

Chtít může. Nedávej dvě vakcíny najednou a neočkuj, pokud dítě není stopro fit. :).

• Citovat
  • Upravit
2170
27.11.13 14:14

Kolik proplácí ten prevenar 13? Kolik je dávek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
27.11.13 14:18

@AnnaP
za žádných okolností nedávat dvě vakcíny naráz a NIKDY když je dítě, nebo někdo z rodiny nachlazený…To ti za to nestojí, to může být velký problém.
Mimochodem na to abys dala druhou hexu máš spoustu času, klidně i půl roku, tak se nenech zastrašit…
Pro mě je prevenar zbytečný, ale to už je na každé mamince jak se bojí…
A zjisti si i něco o schématu 2+1 ano? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
27.11.13 14:34
@wladka73 píše:
Kolik proplácí ten prevenar 13? Kolik je dávek?

No pokud se to snihne tak za Prevenar 13 dávám jen 500kč, pokud se to nestihne tak jako u mého syna tak to stojí něco kolem 1700kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
27.11.13 14:35

Můj názor je ten, že horečka je zdaleka to nejmenší, co může nastat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
27.11.13 14:36

Já tedy pro očkování jsem. Raději očkovat než pak nechat dítě trápit v nějaké nemoci. Mám jen strach aby to pro malou nebylo moc, ale reakci ani na hexu ani na prevenar neměla…tak snad by to nemělo být ani takto. mám spíš nerva z toho chraptění, ale zase nic jiného jí není. a nejsme teď na tom finančně nejlépe tak by pak nehrazený prevenar byl celkem rána…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
27.11.13 14:41

@AnnaP Co teda vlastně řešíš? Dítě už jednu dávku Hexy má, pokud očkování posuneš o čtrnáct dní, co si myslíš, že se stane? Přece nebudeš očkovat dítě, které není stoprocentně zdravé, kvůli 1200,– Kč?

• Citovat
  • Upravit
3157
27.11.13 14:47
@Poison Ivy píše:
@AnnaP Co teda vlastně řešíš? Dítě už jednu dávku Hexy má, pokud očkování posuneš o čtrnáct dní, co si myslíš, že se stane? Přece nebudeš očkovat dítě, které není stoprocentně zdravé, kvůli 1200,– Kč?

Nečetlas že na tom nejsou finančně nejlépe? :roll: (ironie)

@AnnaP Nezlob se, ale pokud už ses teda rozhodla pro hrazený Prevenar, tak snad kvůli tomu aby to bylo „levnější“ nebudeš riskovat? Co vlastně chceš slyšet, když nakonec odpovíš, že dítě „jenom chtaptí“? Ne, nenechala bych očkovat dvě očkování naráz a vůbec bych nenechala očkovat dítě které se mi byť jen malinko nezdá (nebo někdo z rodiny)..
A to ti tady všichni píšou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
27.11.13 14:52

Hm, neni to rizikove ockovat naraz… Tady zas tri zcela nezavisli doktori tvrdili, ze dnes uz se prakticky nesetkavaji s problemy po MMR. Vsecky tri deti, kterym to pichli, mely do tydne ctyricitky. Ja bych to dohromady nepichla ani zcela zdravemu diteti (vlaste ne bych, i kdyz jsem to naockovat chtela, tak jsem to proste oddelila) a vazne pro me neni argumentem, ze pulka emimina to tak picha zcela normalne a pulka z nich je zcela bez reakce. Ale tvoje volba, jednak ty sama nejlip vidis, jak na tom dite je, druhak je jenom a jenom na tobe, zda risknes pripadne komplikace, abys usetrila 1200 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
27.11.13 14:53

Chtěla jsem jen poradit a také slyšet názor někoho kdo byl v té samé situaci a co dělal…neprosila jsem se ironie!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.11.13 14:59

@AnnaP Na první dávky obvykle žádné reakce nejsou. To až na ty další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
27.11.13 15:14

Byla jsem v situaci, kdy dceri chtela dr. pichnout oboje najednou - nepichla jsem.
Byla jsem v situaci, kdy jsem mohla naockovat se slabou rymou - nepichla jsem.
Byla jsem v situaci, kdy jsem mohla naockovat s rymou uz dva dny bez projevu - nepichla jsem.
Byla jsem v situaci, kdy na prvni, druhou i treti hexu a prvni, druhy i treti prevenar (vse oddelene) nulova reakce. Presto po ctvrte hexe tyden ctyricitek, po ctvrtem prevenaru skoncila na kapackach se zanetem ledvin a po MMR (o pul roku odlozenem, protoze jsem ji to odmitala pichnout i po te ryme) opet ctyricitky a velke strevni potize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek