Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky by mě píchli obě vakcíny naráz-odmítla jsem a prevenar nemá a je zdráv a netrpí při žádné nemoci
(on teda nemá ani hexu
) Trochu si počíst na co člověk očkuje ![]()
Ale je to rouhodnutí každé z nás.
Jen opravdu NIKDY naráz a NIKDY v době nemoci, nachlazení dítěte-kohokoliv z rodiny…
Minulý týden jsme očkovali najednou druhou várku rotavirů, první prevental a druhou hexu. Reakcí byla jeden den teplota, ale né tak vysoká, abych musela podávat léky. Diskutovala jsem to s doktorkou očkují to tak bežně. Pokud je dítě bez teplot šla bych do očkování. Ale to je jen má zkušenost a názor můj a naši lékařky, nikomu ho nevnucuji.
@tina1979 píše:
Minulý týden jsme očkovali najednou druhou várku rotavirů, první prevental a druhou hexu. Reakcí byla jeden den teplota, ale né tak vysoká, abych musela podávat léky. Diskutovala jsem to s doktorkou očkují to tak bežně. Pokud je dítě bez teplot šla bych do očkování. Ale to je jen má zkušenost a názor můj a naši lékařky, nikomu ho nevnucuji.
tento názor má i moje lékařka - proto do toho spíš chci jít - má s tím zkušenost, tak snad by nedělala něco co by nebylo normální a co by dítě ohrozilo…
Ani ja bych nedavala najednou dve ockovani, male je akorat pul roku, tri hexy ma za sebou a mesic a pul po posledni hexe jsem dala prevenar, je pravda, ze si ho zaplatim. jedna davka 1300, ale zase ve schematu „jen“2+1
A reakce u hexy po prvni i druhe davce nic, po treti davce teplota. Kazde dite je jine a jinak reaguje a kazda muzeme jen doufat, ze zrovna to nase bude uplne bez reakce.
Pppanicka, bezne to tak sice ockuji, ale i tady plati co doktor to nazor, v rodine mame doktora a ten tvrdi ockovat, ale ne najednou-zbytecna zatez pro male telicko. Ale tohle si opravdu musi kazda rozhodnout sama…
@pppanicka píše:
tento názor má i moje lékařka - proto do toho spíš chci jít - má s tím zkušenost, tak snad by nedělala něco co by nebylo normální a co by dítě ohrozilo…
holky děláte si srandu, že je v české republice ještě tolik dětských lékařů, který dokážou dát tak malinkému dítěti TŘI očkování najednou??? To je normálně na žalobu ![]()
Omlouvám se, ale je mi těch dětí strašně líto ![]()
A doktoři ví prdlajs když tohle dokážou ![]()
@AnnaP Ahoj, poprosíš o názory a když Ti tu holky velmi dobře poradí (nikdy nedávat dvě vakcíny naráz, neočkovat, není-li celá rodina zcela fit atd.), čímž vlastně neschválí Tvůj přístup, tak se rozčiluješ
Při vší úctě, odpusť, že to tak řeknu, ale očkovat nemocné dítě jen kvůli tomu, abys ušetřila pár stovek, vnímám jako nebetyčnou hloupost.
@tina1979
Mno, tak tady zbývá snad jen popřát, ať to dítko přežije ve zdraví.
@vjerunqa píše:
@AnnaP Ahoj, poprosíš o názory a když Ti tu holky velmi dobře poradí (nikdy nedávat dvě vakcíny naráz, neočkovat, není-li celá rodina zcela fit atd.), čímž vlastně neschválí Tvůj přístup, tak se rozčiluješPři vší úctě, odpusť, že to tak řeknu, ale očkovat nemocné dítě jen kvůli tomu, abys ušetřila pár stovek, vnímám jako nebetyčnou hloupost.
Já se tu na nikoho nerozčiluju - jen nemám ráda, když se mi někdo vysměje za můj názor. Každá jsme jiná, každá máme jiný názor a já si jich chtěla poslechnout víc. A to že bych riskovala zdraví dítěte kvůli penězům…tak tohle mě teda naštvalo- nikdy bych to neudělala, jen jsem to sem napsala, aby jste věděli proč nad tím vůbec přemýšlím. A dcera nemocná není- jen trochu chraptí - ani nevím zda je to od nemoci nebo od toho, že se naučila pištět a piští skoro celý den…tak tady ze mě nedělej krkavčí matku!
Ahoj holky, tak malou jsem po poradě s lékařkou očkovat nechala. Reakci měla druhý den - 37,3 zvýšenou teplotu…to bylo celé. Chraptění měla nejspíš od pištění - v krku nic neměla- proto jsem jí také očkovat nechala…
@AnnaP A ostatní ti radí - neočkovat a ty si jedeš svou. Tak počkej do pátku, třeba ti to někdo do té doby posvětí