Očkování TBC - nejsou vakcíny

35
19.11.13 14:14

Očkování TBC - nejsou vakcíny

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli vám naočkovali děti proti TBC? Už jsem volala do cca 5ti kalmetizačních center a všude mi tvrdí, že očkují jen rizikové skupiny, protože nejsou vakcíny a že je to po celé čr. Volala jsem Prahu a okolí střední čechy. Od známých vím, že Jihlava a Karl. Vary očkují bez problémů. Máte někdo zkušenost ze středních čech nebo prahy, kde vás naočkovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1342
19.11.13 14:17

Ústí nad LABEM- Taky neni vakcína, nebyla ani před rokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
19.11.13 14:17

Proč chceš na TBC očkovat??

Ne, mé dítě nemá očkování proti TBC a měnit to rozhodně nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
19.11.13 14:20

@davy U nás prý k sehnání bylo, pár měsíců zpátky - Česká Lípa. Teď nevím. Zkus zavolat do Liberce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
19.11.13 14:24

Nemyslím si, že je dobře, že toto očkování zrušili. Každou chvilku ukazují, že někdo se potuluje s otevřenou tuberkulozou venku a přitom je to opravdu ošklivá nemoc. Ptala jsem se i více doktorů jaký na to mají názor a všichni se shodli na tom, že to není dobře že to zrušili, že určitě neočkovat novorozence, protože z toho mají ošklivé jizvy, ale určitě toto očkování nerušit. Myslím si to samé, takže chci syna naočkovat, ale bohužel nemohu najít místo, kde mi ho naočkují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
19.11.13 14:29

.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 08:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
19.11.13 14:29

@davy
a co je definice rizikove skupiny?

maleho naockovaneho nemam, ale v budoucnu bych chtela kvuli cestovani. takze prekvapene hledim, ze to mozna nebude tak jednoduche…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
19.11.13 14:32

@Ali-Ali Rizikové skupiny jsou určitě cizinci - obvykle z východní Evropy, Asie atd., i pokud jsi třeba byla v posledních dvou letech ty v nějaké takové oblasti, patří tvé dítě do rizikové skupiny. Já mám dítě s Rumunem, malá musela být očkovaná. Přitom u nich je očkování proti TBC povinné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
19.11.13 14:33

Riziková skupina je, pokud cestujete nebo máte někoho v rodině z rizikové země (východ) nebo má, měl někdo v rodině tbc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
19.11.13 14:34

@tamata Podle mě se tak nakazit klidně může. Vždyť tuberkulóza se přenáší i kapénkovou infekcí, stačí když takový člověk v blízkosti zakašle a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
19.11.13 14:35

@lenna1810
no manzel je z Asie, dlouhodobe zijem na jihu evropy a maleho narozeneho u nas neockovali (jsem rada, novorozence jsem ockovat nechtela). ale pohybujem se hodne na letistich, i do te Asie pojedem, takze v planu to mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
19.11.13 14:36

.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 08:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
19.11.13 14:36

@Ali-Ali Já dostala rovnou v porodnici dotazník a na základě toho vyhodnotili, že malá patří do rizikové skupiny. Očkování prý do 6 týdnů, tak byla v 6 týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
19.11.13 14:38

@Ali-Ali v porodnici se teď dává dotazník kde se ptají jestli někdo v rodině má TBC, setkal se s někým s TBC apod. Pokud odpovíš na některou z otázek ano tak pak tě hodnotí jako rizikovou skupinu a očkují.

@davy vakcína proti TBC je u delší dobu nedostupná. dodělávají se zásoby takže pochopitelně mají přednost rizikový pacienti. pokud o očkování tolik stojíš tak nezbývá nic jiného než obvolat kalmetizace a ptát se kde by vakcína byla dostupná a pak si tam dojet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
19.11.13 14:39

@tamata Ani já se nechci hádat :) Já měla za to, že jak jde o kapénkovou infekci, tak je to hned a vidíš, ono ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek