Očkování proti Hepatitidě B

45
11.11.13 16:27

Očkování proti Hepatitidě B

Nechali jsme očkovat v 10 měsíci syna pediacelem, za týden jdeme na druhou dávku (je mu nyní rok) a doktor chce od nás podepsat nějaký formulář ohledně toho že jsme neočkovali proti Hepatitidě B a v tom formuláři je souhlas s očkováním proti B látkou Engerix B nebo Twinrix. Jednach chceme nechat očkovat až v pozdějším věku a to podle vyhlášky lze až do 12 věku dítěte učinit kdykoliv. Jde mi teď o to, jaká ta látka je pro dítě citlivější jestli Engerix B nebo Twinrix, nebo je to prašť a uhoď. Nemáte nějaký svůj nesouhlas s očkováním proti B? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9024
11.11.13 16:35

Já bych se poradila na ferovanemocnice.cz protože za cca 11 let se vakciny mohou změnit. Já bych zadnou konkretni vakcínu v dokumentu pro lekare neuvadela, proste bych podepsala, ze v souladu s vyhláškou bych ockovala hep B ve 12 letech mnou vybranou vakcinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
11.11.13 16:36

A možná bych si vyžádala pribalove letáky obou vakcín a srovnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
11.11.13 16:39

Já ale mohu očkovat třeba ve 4 letech abychom mohli do školky, rozhodně ne nyní ale třeba za rok nebo dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
11.11.13 18:02

Hm, spíš nechápu proč něco takového po tobě doktorka chce? DO školky by ti ho měly vzít i bez toho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
11.11.13 19:23

@Judit1
Engerix je proti hepatitidě B, Twinrix proti B a A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
12.11.13 11:47

Ve vyhlášce je napsáno: V případě dětí, které proti virové hepatitidě B nebyly očkovány podle odstavce 1, se provede toto očkování v době od dovršení dvanáctého do dovršení třináctého roku věku dítěte.

Je možné se rozhodnout nechat dítě očkovat třeba ve 3 nebo v 6 roce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
12.11.13 13:06

To nevím, ale informace by měl mít Petráš na vakciny.net poslala bych mu mail s dotazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek