Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nechali jsme očkovat v 10 měsíci syna pediacelem, za týden jdeme na druhou dávku (je mu nyní rok) a doktor chce od nás podepsat nějaký formulář ohledně toho že jsme neočkovali proti Hepatitidě B a v tom formuláři je souhlas s očkováním proti B látkou Engerix B nebo Twinrix. Jednach chceme nechat očkovat až v pozdějším věku a to podle vyhlášky lze až do 12 věku dítěte učinit kdykoliv. Jde mi teď o to, jaká ta látka je pro dítě citlivější jestli Engerix B nebo Twinrix, nebo je to prašť a uhoď. Nemáte nějaký svůj nesouhlas s očkováním proti B? Díky
Já bych se poradila na ferovanemocnice.cz protože za cca 11 let se vakciny mohou změnit. Já bych zadnou konkretni vakcínu v dokumentu pro lekare neuvadela, proste bych podepsala, ze v souladu s vyhláškou bych ockovala hep B ve 12 letech mnou vybranou vakcinou.
A možná bych si vyžádala pribalove letáky obou vakcín a srovnala.
Já ale mohu očkovat třeba ve 4 letech abychom mohli do školky, rozhodně ne nyní ale třeba za rok nebo dva.
Hm, spíš nechápu proč něco takového po tobě doktorka chce? DO školky by ti ho měly vzít i bez toho. ![]()
@Judit1
Engerix je proti hepatitidě B, Twinrix proti B a A.
Ve vyhlášce je napsáno: V případě dětí, které proti virové hepatitidě B nebyly očkovány podle odstavce 1, se provede toto očkování v době od dovršení dvanáctého do dovršení třináctého roku věku dítěte.
Je možné se rozhodnout nechat dítě očkovat třeba ve 3 nebo v 6 roce?
To nevím, ale informace by měl mít Petráš na vakciny.net poslala bych mu mail s dotazem.