Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, včera byl syn poprvé očkován - Hexavakcína + Prevenar. Včera mi přišel úplně normální, možná jenom trošku víc spal, ale dnes přestal broukat… Usmívá se, hlavu zvedá, na hračky kouká, ale prostě „nemluví“. Ospalejší je pořád, teploty neměl. Za jak dlouho myslíte, že by se to mělo srovnat, resp. po jaké době mám začít být nervózní, když se nerozmluví?
Děkuji
Jsi ho dost naštvala, injekcí
![]()
Ty taky určitě nemáš každý den náladu být veselá a komunikativní.. promiň ale pobavila si mě
s očkováním to nemá určitě nic společného, můžeš být v klidu ![]()
Noo někde jsem četla, že se to prostě stane… nevim nějakej článek na netu. Prej se můžou děti očkování spomalit nebo vrátit ve vývoji. Ale nechci kecat, malej na očkování reakci neměl a má jen Hexu. ![]()
@aajulinka Kde bereš tu jistotu ![]()
Zakladatelko bohužel je to víc než časté. Ztráta dovednosti, může to trvat dlouho, jednoznačná odpověď na to není. Držím palce, ať se srovná co nejdřív ![]()
@JanaTý neboj to bude ok
nespojovala bych to s ockem. Mozna se ted soustredi na nejakou novou dovednost a broukani slo do pozadi.nebo je mozna jen unaveny, coz je po ocku taky normalni.
@tamata píše:
Asi ti chce naznačit, že hexa a prevenar dohromady je pěkný kombo a že to máš příště rozložit a očkovat zvlášť
Třeba jí nezbylo nic jinýho, jako mně ![]()
@JanaTý víceméně tu bylo vše napsáno. Někdo je přesvědčen, že to je očkováním (a najde příslušné studie), někdo je přesvědčen, že to očkováním není (a najde příslušné studie).
V každém případě můžeš udělat dvě věci - netrápit se teď už příčinou a podporovat miminko v komunikaci anebo se trápit a podporovat miminko v komunikaci
.
Možná do budoucna přemýšlet o rozložení očkování, ale jak píšu, „očkovací tábory“ jsou dva, sama se musíš rozhodnout.
(já očkuju, i některá nepovinná, Hexu a Prevenar jsem nechala zvlášť)
U mladšího bylo něco podobného, i s mluvením i s motorikou a do té doby to bylo mimino o kterém sem vůbec nevěděla že snad umí brečet(jako jo občas jo a když už tak hystericky na třeba i půlhodinky ale jinak vůbec) od prvního očkování to bylo věčně nespokojené a ubrečené mimino a to ze dne na den
díky bohu že se začal pak hodně zajímat o okolí a brzy lézt jinak bych už byla na mašli
@Krkael píše:
Třeba jí nezbylo nic jinýho, jako mně
No doktorka se mě neptala, zřejmě jsem měla být asertivnější… Ale tak asi je opravdu jenom unavený, ted už zase spí déle než obvykle… a vydrží i méně vzhůru. Tak snad za pár dnů únava odezní ![]()
Může to být reakce na očkování, přeci jen se tělo teď potýká s těma potvorama. Tak se nemusí cítit ve své kůži. U vás navíc s extra dávkou (dvě očkování najednou bych tedy opravdu dítěti dát nenechala). Mě po druhé hexe ležel týden jak puk a nechtěl se ani hnout. ![]()
Jinak taky se mohl naučit nějakou nocou dovednost, kterou přebil to broukání a broukat už teď nepotřebuje.
Jestli to souvisi s ockovani, ti tu nikdo nerekne. Pro male telicko je takova ockovaci naloz obrovska zatez. NA nekom se to nijak neprojevi, na jinem to muze zanechat trvale nasledky. Tim nechci strasit
ale i takove pripady jsou
@tamata píše:
tak jí příště řekni jaký měl po tom hrozný reakce (pořádně si přidej) a že už si nepřeješ to očkovat dohromady. Je to tvoje dítě, tak se za něj per. Pokud to teda takhle opravdu chceš
Abych pravdu řekla, moc jsem o tom nepřemýšlela před tím. Tak nějak jsem předpokládla, že doktorka ví, co dělá - asi naivita. No uvidím, jestli bude ok, nebudu to příště hrotit ![]()