Bez cukru v těhotenství

271
26.9.22 13:35

Bez cukru v těhotenství

Ahoj holky, jelikož jsem tu podobné téma nenašla, zkusím se zeptat. Je tu někdo, kdo nejedl cukr před těhotenstvím a nejí ani v těhotenství? Nemůžu k tomu dohledat moc informací, co je možné jíst. Jelikož jsem po dlouhodobé atb léčbě, po konzumaci sladkého se mi okamžitě rozjedou plísně. Proto s cukrem nechci ani začínat. (zároveň nejím lepek a mám alergii na laktozu). Ještě mám další problém, že absolutně nesnesu vitaminy skupiny b, mám jich doma x druhů, typů a po všech se cítím, jak kdybych vypila Savo (podle mě by to mohlo mít nějakou souvislost s těmi plísněmi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18657
26.9.22 13:37

Nevim jak tady, ale zkus kouknout na Cukrfree na instaci. Ona rodila ani ne před rokem a už roky nejí cukr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
26.9.22 13:45

Já jsem ho v těhotenství rapidně omezila a přestala jsem úplně jist konvenční sladkosti. Bylo mi po nich navíc už ze začátku nevolno. Piti jsem si nesladila nikdy a ani sladké nápoje nevyhledavala, ani džusy ani sirupy moc nepiju. Když pecu, volim nyní nejradsi recepty, kde je hodně tvarohu a cukru opravdu jen malicko a i tak ho dam ještě o něco méně :P vůbec nicemu to nevadí, naopak, to neuškodí nikomu. Úplně vysadit sacharidy člověk nemůže nikdy, je to jedna ze základních živin, ale bílý rafinovany cukr nikdo k životu opravdu nepotřebuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
26.9.22 13:46

Jak už tu někdo radí, tak určitě mrkni na https://cukrfree.cz :)

• Citovat
  • Upravit
271
26.9.22 13:46

@hospodki díky, cukrfree znám, na tu kouknu. Ona má ale vše takové hogo fogo, na to nemám. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
26.9.22 13:47

Mně bylo doporučeno od 2.trimestru výrazně omezit cukry a sacharidy preventivně kvůli poševní mikroflóře( hrozila mi cerklaž) a těhotenske cukrovce, na kterou jsem nemohla být testovaná. A to do cca 32tt. Nejedla jsem přílohy, žádné pečivo krom nízkosacharidového např. večerní chlebík apod. Ovoce v omezeném množství a jen nesladke.
A šlo to. Teď v 34tt už můžu polevovat.
Mimčo prospívá, odhad váhy tabulkový, nahoře mám 8kg, krevní testy výborné, veškeré stěry negativní.
Sem tam byla krize (hlavně to ovoce), ale zvládnout se to dalo.

Edit. Před těhotenstvím jsem jela umirneny low carb tak do cca 100g sacharidů /denně. Vesměs všechny z ovoce na snídani a svačinu. Proto to v tom těhotenství nebylo bez cukru tak těžké. I když to ranní ovoce opravdu chybělo. Pila jsem hořký čaj a obyč vodu.

Příspěvek upraven 26.09.22 v 13:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
26.9.22 13:49

@Ronie29 Aspoň od ní chytit nějaké informace a inspiraci o stravování bez cukru v těhotenství :) je pravdou, že ona to má až takové příliš a není to pro každého :D plně ti rozumím :D

• Citovat
  • Upravit
271
26.9.22 13:49

@Semtex když něco peču, tak taky dávám cukru méně než recept Ale to je výjimečně, ja to nejím a přítel by zpucoval celý plech sám :D Teď v těhotenství je to dost průser, jsem úplně na začátku a je mi fakt zle, ráno jsem na kolaps. Kdybych si tak mohla dát piškotky:-) ale to je zas pšenice, takze mám smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42120
26.9.22 13:52
@Ronie29 píše:
@Semtex když něco peču, tak taky dávám cukru méně než recept Ale to je výjimečně, ja to nejím a přítel by zpucoval celý plech sám :D Teď v těhotenství je to dost průser, jsem úplně na začátku a je mi fakt zle, ráno jsem na kolaps. Kdybych si tak mohla dát piškotky:-) ale to je zas pšenice, takze mám smůlu.

Jsou i kukuřičné bezlepkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
26.9.22 13:54

Před těhotenstvím jsem měla sacharidy na cca 30g, bez umělých cukrů jen z ovoce a velmi malé množství z příloh. Během těhotenství jsem navýšila. O přílohy, bez sladkého. Tělo mi dalo najevo že je to potřeba. Ale jinak žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
26.9.22 13:58

@Havlova Jsou, ale slazené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
26.9.22 13:58

@Ronie29 já jsem se sladkého kdysi mohla fakt užrat :oops: to bylo hrozny. Kdybych se videla, jak to přestanu jist, nevěřila bych tomu :lol: ovoce taky nejim už skoro vůbec, ani na to nemám chuť a nekupuji to, jediný muj úlet je jablečný závin z listoveho těsta s kokosem :mrgreen: občas. Tam ale cukr nedávám už vůbec. Ale piškoty jsou i bezlepkove, ne? :lol: :P

@Kelliee A jde to i bez toho, vid? To by člověk ani neřekl. 8 kg v 34tt to je paráda, já mela teda ve 30tt 9 kg nahoře, ale na mé poměry myslím si, ze super, v minulých tehotenstvich jsem pribirala více, celkově vždy tak těch 20 kg možná i o něco více. Tam už se rozhodne dostat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42120
26.9.22 14:03
@Ronie29 píše:
@Havlova Jsou, ale slazené…

Tak si je upeč bez cukru. Je to velmi jednoduché - vyšleháš žloutky (s cukrem nebo jiným sladidlem) s vroucí vodou (1 lžíce vody na 1 žloutek), na 1 žloutek dáš 5dkg mouky, zlehka promícháš. Nakonec vmíchás sníh, dáš těsto do pytlíku a na pečící papír uděláš piškoty. Peču při 150.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
26.9.22 14:07

@Ronie29 cukr k zivotu nepotřebuješ, sacharidy ano…

• Citovat
  • Upravit
2021
26.9.22 14:13

@Semtex Já mám právě srovnání.
1. těhotenství též hospitalizace po cerklazi, test na cukr negativní a tudíž žádné omezení. A v nemocnici jsem si papkala, návštěvy nosily. Při propuštění v 35tt nahoře 15 kg, při 18 kg v 38 tt už jsem se přestala vážit a hlásila jsem lživé údaje. Rodila jsem 41+4 a přes dvacet jsem měla určitě. Zbavovala jsem se toho přes rok.

2. těhotenství s omezením sacharidů, výsledky mimina výborné jak v tom prvním těhotenství, též hospitalizace několik měsíců čili bez pohybu a váha zcela jinde.

Takže fakt to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky