Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud jsi „klučičí typ“, byla bych v klidu. Jsem na tom podobně, pojem pravidelné menstruace neznám. Prostě jsem se časem smířila s tím, že ji pravidelnou mít nikdy nebudu. Antikoncepci brát kvůli tomu nechci.
Co se gynekologie týče, také to není nic hrozného, poprvé jsem byla taky dost pozdě ![]()
Ne každý tam musel nutně hnát v 15, to je kolikrát až zbytečné. Zvlášť, když dotyčná ani ve 20 nevede pohl. život. Každý vyspívá jiným tempem ![]()
@Anonymní píše:
Dobry den,
je mi 25 let a vím ze je to ostuda ale doposud jsem nenavstivila gynekologa..
Doma mě k tomu nikdy nevedli a v dospělosti jsem na to nikdy neměla čas myslet kvůli skole a práci…
Bohužel od 13 trpím na nepravidelnou menstruaci která je schopna se neobjevit i 4 měsíce..
Jsem spíše klucici typ možná to bude hormonama ale i tak me to děsí..
každopádně od příštího týdne se budu snažit registrovat u nějakého gynekologa..
těhotná opravdu nejsem.
Popravdě jsem se spíše sem přišla utěšit jelikož co jsem četla tak všude sama rakovina a nádory…
Měla jste někdo prosím podobnou zkušenost?
Ocenim každou radu ať vím na co byt připravena![]()
Jinak dle mé zkušenosti, ohromný vliv na to má také stres. Dřív jsem kvůli meškání panikarila, čím větší bylo zpoždění, tím víc jsem byla ve stresu. Teď už jsem si zvykla, smířila se s tím, až to přijde, tak to přijde, a je to o dost lepší, zpoždění se výrazně zkrátilo.
Pokud jsi menstruaci neměla pravidelnou nikdy a potykas se s tím dvanáct let, je pravděpodobnost, že je to způsobeno nějakou rakovinou, zcela zanedbatelná. Spíš nějaké pco nebo jiná hormonální nerovnováha. Návštěva gynekologa je ovsem na místě.
@Anonymní píše:
Dobry den,
Doma mě k tomu nikdy nevedli a v dospělosti jsem na to nikdy neměla čas myslet kvůli skole a práci…
Bohužel od 13 trpím na nepravidelnou menstruaci která je schopna se neobjevit i 4 měsíce..
těhotná opravdu nejsem.
Popravdě jsem se spíše sem přišla utěšit jelikož co jsem četla tak všude sama rakovina a nádory…
Ocenim každou radu ať vím na co byt připravena![]()
Ahoj, myslím, že z toho máš zbytečný stres, spousta žen nemá 28 denní pravidelné cykly, může být na vině i nějaká hormonální nerovnováha, PCO… Já byla poprvé u gynekologa asi ve dvaceti a nebyl to žádný horor, nemusíš se bát. Moje cykly byly také dlouhé a nepravidelné, byly, po porodu se to nějakým zázrakem srovnalo a můžu teda říct, že bylo mnohem pohodlnější mít menstruaci po 60 dnech, než po třiceti 😅, teda pokud neplánuješ těhotenství, tam už je to komplikovanější. Neboj se toho, obvolej si vybrané lékaře a uvidíš, že narazíš na někoho milého, držím palce.
Mam 2 kamaradky, ktere rozhodne nejsou klucici typy. Presto mely pred prvnim tehotenstvim nepravidelnost MS. Mely ji tak 2× rocne. Jedna otehotnela prirozene, druha pomoci IVF. Po porodu maji MS pravidelnou. V tvem pripade bych se urcite nebala rakoviny. Z duvodu, ktery uvadi @ugluk
Moc jste mi pomohly, jsem hned klidnější.
Každopádně termín u gynekologa mam,
ale cítím se mnohem lepe když vím že v tom nejsem sama..
Dobry den,

těhotná opravdu nejsem.
Ocenim každou radu ať vím na co byt připravena