Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den všem prosím vás potřeboval bych pomoc teď po dvou dnech když jsem byl vždycky na velký tak jsem si všiml že má stolice je tmavě hnědá trochu i do černa a bojím se co to může znamenat Podle internetu když jsem koukal že se může jednat o krvácení trávicího traktu 😞 nikdy jsem tohle neměl až teď myslíte si že by to mohlo být po jablečném octu protože jsem začal pít před každým jídlem vždycky 10 ml jablečného octa zředěný 30 ml vody to jsem na panáku a vypil na ex počkal 10 minut a pak jsem se najedl užívám to vždycky třikrát denně myslíte si že by to mohlo podráždit žaludek nebo něco a ti mi způsobilo krvácení a pak takhle vypadá i stolice byl bych moc rád za vaše rady a odpovědi děkuji moc bojím se strašně moc
😬 😞
Jablečný ocet určitě nezměnil barvu stolice. Co třeba jiné jídlo nebo léky, doplňky stravy - borůvky, aktivní uhlí, železo…?
@Catalinn to mi je jasný že nemůže změnit barvu stolice ale nemůže podráždit žaludek? A tím způsobit nějaké krevní potíže? Jinak beru CURACNE na akné ale to beru skoro 2 měsíce ale předtím když jsem byl na velký tak stolice byla úplně v pořádku myslím si že to přišlo až teď když jsem začal pít ten ocet 😞
Rozumím. Všeobecne nemůže. Jablečný ocet má pH vyšší než citronová šťáva, i pH žaludečních šťáv se pohybuje v nizsim rozmezí. Myslím ale, že pokud se to objevilo z čista jasna, bude to spíš ojedinělá záležitost, tmavě hnědá stolice je barva ok, černá už tak ne, možná Tě ten tmavší odstín vystresoval a černá to nebyla. Zkus zavzpomínat, co jsi jedl v posledních dnech jinak (krome toho octu), věřím, že další stolice bude ok!
Co třeba červené víno? U těch závažnějších onemocnění, cítím, že asi z toho máš strach, by tam byla pravděpodobně i nejaka další změna v defekacnim stereotypu (např. přijde zácpa nebo naopak průjem, střídání zácpy a průjmu, bolestivé vyprazdňování, úzká stolice, hlen…).
Také mám občas stolici do černa, bývá to jednorázové. Takže neřeším (z jiných důvodů jsem měla za uplynulé 3 roky 2× kolonoskopii, proto mě to nechává v klidu).