Bez plenky přes den

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
297
10.8.23 20:08

Bez plenky přes den

Dobry den, dcera 20 měsíců je od konce června přes den bez plenky. Mela ji suchou klidně 3 hodiny tak jsem zkusila přes den nedávat. Zezačátku sama letela na nočník nebo řekla a venku jsem ji učila si drepnout. Hodne jsme tleskali chvalili ona vyzadovala aby vsichni zatleskali. Jak bylo horko a litala jen v satech nahata bylo to jednodušší nehod bylo jen pár. Teď najednou si řekne málokdy buď má nehody nebo když se mi zdá ze necurala dlouho reknu ji ze se jdeme vycurat. Najednou si proste neříká nebezi na nocnik. Je ted par dni nemocna a vic pije o to jsou nehody castejsi.

A ted ma otazka. Mam ještě vytrvat a zkouset dokud je léto nebo proste vratit plenku (nevim jestli by ji chtela zpet jak se probudí rekne plinku pryč fuj).

Dekuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4121
10.8.23 20:11

Dcera má 25 měsíců a bez pleny jsme zhruba tři měsíce. Také si ještě neříká, ale vracet plinu nehodlám. Jsem ráda, že chápe, že se čůrá a malá na nočníku nebo na záchodě. K tomu, že si sama řekne musí ještě dospět. Je vidět, že kolikrát si cvrkne, zastaví to a běží na hrnec se vyčůrat, ale očividně to ještě nepozná včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
10.8.23 20:20

@teriiiy nevracela bych plenou, už jste pěkně daleko. :srdce:
Teď zas má být teplo, to dáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11669
10.8.23 20:29

Není to tím, že teď chodí oblečená?
Naše jsem naučila bez plen (ale museli mít holý zadek) od 18-ti měsíců a pak to chtělo ještě ze 2-3 měsíce než to zvládli v oblečení. A třeba v létě venku než jsme vešli do klimatizového obchodu, jsem je musela dát vyčurat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2066
10.8.23 21:36

Aktuálně řeším úplně to samé u dvouroční dcerky. Na nočník už uměla, vše ok, ale teď se za den třeba i 3× počurá, neřekne si, neběží n nočník, prostě to „pustí“. Věřím, že to bude jen období a že to zase přejde. Jak už se to jednou holky naučily, nevěřím, že na to zapomenou. Co jsem slyšela, bývá to poměrně časté už u odplenkovaných dětí a prý se to může stávat pak i v předškolním věku (5-6 let). :think: - vždy jen nějaké období, které odezní. A navíc nemoc to může také způsobit, jedno s druhým. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
11.8.23 08:30

Může mít jiné zajímavější podněty, takže se přestala soustředit na chození na záchod.
Plenu už bych nevracela, ale hlídala a upozornovala, ať jde čůrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí