Jsem bez přijmu, co teď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bez příjmu
Zdravím, chtěla bych se zeptat třeba to již někdo řešil. V současné době jsem přišla o práci. Ale jelikož nemám odpracovaný rok nedostanu od podporu v nezaměstnanosti. Nevíte jestli je možnost si o něco zažádat? Jsem v nájmu s kamaradkou platim 6500, ale nemam tu trvalý pobyt. Nechci toho nějak zneužívat, doufam že co nejdříve nastoupim do prace, ale preci jenom. Nějakou rezervu fin. mam tu ale zas nechci roztroubit celou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Corgus No, nemáš tam TP, a i kdyby tak by se počítaly všechny osoby v bytě, takže by ti to stejně nepomohlo. Budeš muset sáhnout do úspor a co nejrychleji sehnat novou práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Corgus píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat třeba to již někdo řešil. V současné době jsem přišla o práci. Ale jelikož nemám odpracovaný rok nedostanu od podporu v nezaměstnanosti. Nevíte jestli je možnost si o něco zažádat? Jsem v nájmu s kamaradkou platim 6500, ale nemam tu trvalý pobyt. Nechci toho nějak zneužívat, doufam že co nejdříve nastoupim do prace, ale preci jenom. Nějakou rezervu fin. mam tu ale zas nechci roztroubit celou.
a jak by jsi si to predstavovala? hele, tak bez na socialku a rekni jim, co nam tady, jiste pani ihned sahne do pokladnicky a vysoli ti par tisic
myslenkove pochody nekterych fakt stoji za to? uplne zasnu!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsi na úřadu práce? I když nedostaneš podporu, tak by ses tam měla nechat zaregistrovat, abys pak nemusela doplácet sociální a zdravotní. A rovnou se tam můžeš zeptat, jestli máš na něco nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co ti brání v tom najít si práci novou?
Ano, stát podporuje osoby které jsou bez práce dočasně (a předtím pracovali) nebo z nějakého důvodu (dítě, zdravotní postižení) nemohou pracovat dlouhodobě. Ale ty nedosáhneš ani na jedno z toho. Pracovat můžeš a zároveň si doteď nepracovala dost na to aby tě stát podpořil podporou v nezaměstnanosti. ![]()
Jediná možnost je hmotná nouze. Ale u té si tuším neuvědomuješ pro koho je určená. To znamená že příjdou k tobě domů. Pokud máš notebook tak budou chtít abys ho prodala, stejně jako jiný nepotřebný majetek (ne třeba lednici). Budeš tam dokládat výpis z účtu a řešit co si kupuješ… Myslím si že to za ty 3 tisíce co bys dostala nestojí. Lepší je prostě se zvednout a jít pracovat. Jak finančně tak morálně. Ale jestli se ti do tohohle kolotoče chce vstupovat tak můžeš.
Sociální za tebe nikdo neplatí dokud nejseš v práci. Zdravotní za tebe bude platit ÚP ale musíš se tam zaregistrovat, chodit na schůzky, kurzy a na pohovory kam tě pošlou.
Nejsnažší cesta jak se dostat k penězům je práce. I v blbým McDonaldu si vyděláš víc jak na dávkách a nebude ti nikdo šmejdit doma a ty mu dokládat co sis kde koupila. ![]()
- Citovat
- Upravit
Jo a pokud máš finanční rezervu (na účtu) tak to tam všechno dokládáš a nedají ti nic. ![]()
- Citovat
- Upravit
A co zatím brigády? Různé agentury je nabízejí s týdenní výplatou ![]()
Každopádně se jdi nahlásit na pracák, ať pak nedlužíš ještě za zdravotní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak píše @lucynka25 zkus agenturu. Spousta nabízí i výplatu buď zálohy nebo celé částky (po odečtení odvodů) hned druhý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Corgus píše:
Nějakou rezervu fin. mam tu ale zas nechci roztroubit celou.
tak to budeš muset hledat práci rychle
asi bych si na tvém místě moc nevybírala a brala to, co je. až zas budu mít zdroj příjmu, koukala bych po lepší práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Corgus píše:
Tak přece máš nejdřív výpovědní dobu a pak odstupné, ne? To máš nejméně 4 měsíce plné mzdy než vůbec půjde do tuhého. Cos ty čtyři měsíce od doby, cos výpověď dostala, dělala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit