Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bezdětná v domácnosti?? Je tu některá? Čím vyplňujete volný čas? Já se v poslední době trochu nudím a přemýšlím, co s volným časem. ![]()
Je mi 24 a jsem už skoro dva roky „doma“. Jsem zaměstnaná u manžela ve firmě, kde minimálně vypomáhám a to na pc z domu, za což nedostávám výplatu a pak mám přivýdělek(cca 25h měsíčně), což dělám taky doma a z toho mám cca 5 tis.(to mám jako kapesné a většinu šetřím na dárky pro rodinu, k vánocům apod.).
Manžel odchází do práce kolem 8 a já většinou vstávám kolem 9, když mě nevzbudí on. Snídám a jdu s pejskem na procházku a od 9 většinou uklízím, případně jdu nakoupit a vařím(ne každý den) a to mám hotové tak do poledne, cca obden odpoledne mívám ten přivýdělek 2hoďky a jinak koukám na seriály a jsem na internetu. Chtěla bych cvičit, číst knížky a třeba něco vyrábět, ale nějak se k tomu nemůžu donutit, když nemusím. Přijde mi, že jen tak poslední dobou proplouvám životem, čas ubíhá a já jen čekám až otěhotním. ![]()
V manželství jsme skoro rok a ve vztahu celkově přes 6 let(manžel o 9let starší). Co se týče domácnosti, tak manžel vydělává poměrně dost peněz, cca 60tisíc a platí vše(hypotéka, jídlo, nafta, zábava, oblečení pro oba apod. a ještě asi 20tis. ušetříme), sem tam udělám já malý nákup za dvě stovky, ale to je jen párkrát do měsíce. Jinak žádné peníze na útratu pro sebe od něj momentálně nedostávám, někdy řeknu, že něco potřebuju(většinou oblečení) a koupíme to. Peníze na jídlo mi dá, když si řeknu. Já jsem takhle spokojená a on taky, nevadí mu to, že nepracuju a zastává názor, že s dětma to bude to samé a rodinu bude živit stejně on. U nás ve městě bych nesehnala lepší práci jak za 8 čistýho a to bych se nadřela ve fabrice s 3směnným provozem(už jsem tam pracovala) a to, že za to nestojí.
Asi minulý týden jsme se domlouvali, že mi začne dávat asi 3-4tisíce, abych si chodila na zkrášlovací procedury-kosmetika, nehty, masáž, kadeřnice a zbytek třeba na kafíčka. No jenže já na ty kafíčka nebo nákupy nemám s kým chodit.
Moje „kamarádky“, holky co se s nima stýkám občas, jsou maminky nebo studentky a nemají čas a ani si s nima už moc nerozumím, protože jim nemůžu skoro nic říct, to by je asi švihlo, kdyby věděly, jak to doopravdy doma mám super.
Moc si toho vážím a jsem moc ráda, že můžu být doma a organizovat si čas podle sebe a třeba celý den nic nedělat, když se mi nechce, spíš si to užívám, protože mi je jasné, že až budou děti, tak na to nic-nedělání budu ráda vzpomínat.
Máte tedy někdo nějaké tipy, čím se zabavit?
A prosím urážlivé či jiné nevhodné komentáře, např. o zlatokopce si nechce od cesty. Cca 3roky zpět jsme se tak dobře neměli, ale manžel se dostal ke známému na dobré místo a přebírá po něm firmu. Na začátku vztahu a bydlení, cca první rok(když jsem pracovala), kdybych nekupovala jídlo, tak manžel nejedl, protože výplatu měl opravdu malou a nezbývalo mu ani na to jídlo. Děkuji. ![]()
Já kdybych neměla ještě malou a měla čas jako ty, bych studovala ![]()
No, já být bezdětná a doma, tak mám tři vysoké školy a umím 5 jazyků. Upřímně? Manžel tě nemusí živit až do smrtá a co budeš pak dělat? Já bych tedy čas využila smysluplně, a to studiem. To je moje rada na „nudu“ doma.
Podle mě maříš čas. Jsi závislá na tom, co vydělá manžel a taky co ti dá manžel. To může být dočasně příjemné, ale ve chvíli, kdy bys byla z nějakého důvodu nucená se postavit na vlastní nohy, nejsem si jistá, jak by se ti vedlo. Navíc tahle finanční závislost nedělá ve vztahu dobrotu nikdy. Źe je to pěkná nuda se ani nedivím. Co bys mohla dělat vypisovat nebudu, stejně se ti nechce. Kdyby se ti chtělo, náplň by se našla raz dva.
Co nějaké vzdělání? Kurzy, škola?
Co budeš dělat až děti odrostou?
Osobně bych se bála, že kdybyste se jednoho dne rozešli nebudeš nic.
Ale možná už máš odstudováno dost. ![]()
V tom případě bych začala makat na něčem všeobecně-na figuře- sixpack
plus jazyky, ty se neztratí nikdy.
A četla bych, moooooooc bych četla.
Já bych se takhle asi dlouhodobě necítila dobře, potřebuju být něčím užitečná:-) Co se třeba pustit do studia jazyků? Mít čas a dost financí, lákalo by mě to, ve volném čase bych zkoukla cizojazyčný film (nějakou dobu samozřejmě s titulkama), zkusila číst knížku… Nebo bych navštěvovala nějaké zajímavé kurzy, přednášky, ale to jsou věci, na které já momentálně nemám čas nebo finance, proto po nich toužím, u tebe to může být úplně jinak, každého naplňuje něco jiného. Každopádně vždycky je lepší někam chodit a zkusit to s větší skupinou lidí - třeba kurzy ručních prací, je to lepší, jak si otevřít návod na netu a zkoušet doma sama, to vůbec tolik nemotivuje.
Souhlasím s tím, co už tu bylo napsáno. Ty nemáš žádné koníčky, něco, co bys chtěla dělat? Využij ten čas, který teď máš pro sebe a investuj do sebe, jakkoliv. Pokud plánujete děti, pak už to tak jednoduché nebude, až budou. ![]()
Přesně tak
být na tvém místě tak určitě studuji, jazyky, dalkově, cokoli dá se toho krásně využít a nikdy nevíš kdy se ti budou jazyky a znalosti hodit ![]()
Já si myslím, že bys měla zvážit, jak skutečně naplnit své dny a ne zabít čas… Já bych taky pracovat nemusela, ale ani by mě to nenapadlo.
60 tisíc tedy není zase tak moc, ale jestli si to můžete dovolit, tak začni nějaké podnikání nebo studium, co by tě bavilo a naplňovalo. Co když neotěhotníš dalších 5 let? Určitě by sis nechtěla za 40 let říct, že jsi ten život ale krásně proflákala? Neboo možná ano, vlastně nevím jak to máš když píšeš „jak doopravdy doma mám super“…
O tom studiu přemýšlím od maturity, ale já nevím co studovat, chtěla bych nějaký obor, co by mě bavil a jen tak titul mít nechci. Taky se bojím, že se mi podaří otěhotnět třeba zrovna, když nastoupím a školu nedodělám. Jinak umím dobře anglicky, ve škole jsem byla několik týdnu na stáži, ale s angličtinou přicházím denně několik hodin do styku ať už na internetu nebo ty seriály.
Jinak samozřejmě mám našetřeno dost z doby, co jsme pracovala a nebyli jsme manželé a mám auto, takže kdyby se něco stalo, tak koupím 1+1 a půjdu prostě do práce. ![]()
Nebo také dobrý „koníček“ může být blogování.. v dnešní době populární a určitě tě to zabaví u počítače i ve městě ![]()
Školu pak můžes zkusit dálkově nebo i teď si ji zařídit dálkově ![]()
@lady_mimoza vrhla bych se na jazyky, studium psychologie a cvičení. Našla bych si pořádnou práci.
Tak ja jsem byla „doma“ uz nekolik let predtim, nez se nam narodily nase dva darecky. z prace jsem odesla, kvuli spolecnemu odjezdu do zahranici a pak uz jsem doma zustala.
ja jsem se ucila doma jazyky (neco od nuly, neco vypilovani), venovala se foceni (uzivit bych se tim nedokazala
). a popravde nejak mi nic nechybelo. chodila jsem cvicit, vyvarovala (diky tomu jsem se naucila varit, byl cas zkouset a placat se z narocnyma receptama), vylepsovala jsem byt (sama jsem vymalovala treba).
ono byt panem sveho casu je celkem narocne na sebedisciplinu, clovek si musi umet dat cile a plnit je, i kdyz „nemusi“.