Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
„muchláčkem“ se dítě neudusí, a chodítko, které dítě kolem 1 roku veze před sebou, ničemu neškodí, škodlivé jsou ty chodítka, ve kterých dítko sedí
Kolik je dítěti? Některé žádného muchlacka neocení
můj syn v jednu dobu snadno usinal když žmoulal plinku, ale bylo to období asi týdne a pak už nic.
Za mě je choditko k ničemu. K čemu by jako vhodně být mělo? Jasné, občas se stane ze před sebou tlačí židli, ale chodit se naučí i sám ![]()
@stinga píše:Škodí i to. Dítě má při chůzi s tímto tlacicim choditkem rovnováhu jinde.
„muchláčkem“ se dítě neudusí, a chodítko, které dítě kolem 1 roku veze před sebou, ničemu neškodí, škodlivé jsou ty chodítka, ve kterých dítko sedí
Dcera měla takového toho usínáčka asi od půl roku cca, usínala s ním vždy až tak do dvou let bych tipla. Měla to místo plíny, ona ráda něco přes obličej, nebezpečné to není, to spíše nějaká dečka tam se může třeba zamotat.
Chodítko co před sebou tlačí špatné není, škodlivé jsou ty co se do nich dítě posadí. Ale pokud máte doma jen podlahy a ne koberce tak to nepořízuj… měli jsme a to se rozjede a dcera spadla…
Naše ty muchlacky vůbec nezaujali, na usinani měli prso, nebo ruku. Tlacici choditko máme, to mě i říkala na rehabilitaci že můžeme jako obcasnou pomůcku vyzkoušet, ale taky to úspěch nemělo a hrají si s tím až teď když sou větší.
Dcera měla nejdřív takovou malinkou dečku připnutou k dudlíku, to pak nahradila usínáčkem - ovečkou a s tou spí doteď (je jí 9 let), jen už jí nestačí jedna, tak má takovou svázanou „kytici“ z asi šesti usínáčků - stádo oveček a jeden hlídací pes
. druhá dcera měla stejného usínáčka, ale nijak k tomu nepřilnula, po čase jí to přestalo bavit. takže fakt co dítě, to jiný „názor“ na tyhle usínáčky.
chodítko měli takové barevné, co vydávalo zvuky (příšerně hlasíté
), když to jelo, a kromě toho na tom byla zepředu ještě vkládačka s kostkama a nějaké další hrací prvky - lítaly s tím tady obě děti pěkně dlouho a moc je to bavilo - ale ani ne jako opora při chůzi (máme převážně hladké podlahy a ujíždělo jim to, nemohly to moc používat jako oporu), ale jako hračka, co dělá úžasný rámus, když jí tlačí před sebou.
Místo tlačícího chodítka jsme měli dřevěný kočárek s panenkou, není to vyloženě opora, baví je to před sebou tlačit. Muchláčka má syn od šesti měsíců dodnes jednoho, bez jeho ovečky nemůžeme nikam jet, jinak je neustále vzhůru, jsou mu čtyři. Když se v noci vzbudí, šmrdlá si s ní po obličeji dokud neusne. Děláme si legraci, že si ji jednou poveze ještě na intr. Dcera má od roka látkovou panenku, taky ji v noci hledá, ale vyloženě se s ní nemazlí, jen ji má přitulenou k sobě.
Muchlacek je ok, z hlediska bezpecnosti..jinak ti lepsi spani nezaruci..dceru to nezajimalo, s plysakem spi v posteli od roku a pul…choditko jsou vyhozene prachy, diteti nijak neprospeje, spis naopak..kdyz dite bude nekam chtit, tak si tam doleze, nez zacne chodit, nebo si nejak poradi, treba dcera obcas tlacila zidli, nebo jiny nabytek, ale velice malo, pac to bylo tezky ![]()
Nas si udelal choditko ze stolecku - proste to tlacil pred sebou. Usinacka odignoroval. PLysaky vzal vecer na milost cca ve 3.5 letech. Nekdy v trictvrte roce byla vypinacem plena pres cast tvare
Já tedy dítě ještě nemám, ale mně jsou třeba sympatické takové ty chobotničky, jak mají chapadýlka připomínající pupeční šňůru. Třeba Nattou dělá chobotničky Piu Piu, ty mi přijdou roztomilé.
Ani to chodítko, které dítě tlačí před sebou není z hlediska správného vývoje dobré. Dítě má první obcházet nábytek - chodit do boku a až teprve potom se časem pustí vydá se dopředu. Navíc, když to dítě tlačí před sebou, má těžiště posunuté dopředu, což také není dobře. Za mě je chodítko navíc naprostá zbytečnost, vyhazování peněz - dítě se ti úplně bez problému naučí chodit i bez něj ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji se zeptat protože tomu moc nerozumím jako prvorodička..
chtěla jsem synovi koupit do postýlky něco, co bude mít rad a s čím se mu bude lépe usínat, protože dudlík nechce. Koukala jsem na takové ty ‘muchláčky’ a mám už i vybraný, ale…
Vsude zas píšou ze by dite do roka neměli mít nic okolo hlavy v posteli. Deka, polstar, ani žádné hračky, tak jak to teda je..
A další věc čemu nerozumím, všude ženy píšou jak je choditko nevhodné a je nejlepší ho nepořizovat a nebo ho poridit když už dítě chodí..k cemu to choditko muže být i dobré? Muže tím posilovat to co už umí? Je to jen podpora?
Bavím se o choditku dřevěném které tlačí před sebou, nikoli to kde sedí. Dopredu dekuji za odpoved
Obě děti měli na usinani plyšáčka od narození a oba ho mají doteď (straší je 5, plysak už má spis díry než látku
), v postýlce měli mantinel. Jako mimina spali v zavinovačce, od asi půl roku pod dekou, peřinkou, nikdy žádný problém. Spis bych nic nevěsela na okraje postýlky apod, muže to na sebe stáhnout.
Choditko je za mě zbytečnost, chodit se dítě naučí samo. Takový to co můžou vozit před sebou je naopak super, měla jsem teda jen pro staršího, mladší chodila od 10m, tam jsme to ani nestihli ![]()
Choditko bych nekupovala. A s usinackem nespalo ani jedno z nasich 4 deti. Nejmladsi mela asi 3 mesice oblibeny pop-it, ale jen v kocarku ji pomahal usnout. Doma proste zasadne na prsu.
@stinga píše:
Ve kterych dite sedi nejlip pul dne ![]()
My se obesli bez choditka uplne, chodit zacla sama, az kdyz byla sama pripravena.. A muchlacky jsem taky nadsene koupila, a doted se s nima muzu muchlovat leda tak sama
Jsou ji dva ![]()
Ahoj, potřebuji se zeptat protože tomu moc nerozumím jako prvorodička..
chtěla jsem synovi koupit do postýlky něco, co bude mít rad a s čím se mu bude lépe usínat, protože dudlík nechce. Koukala jsem na takové ty ‘muchláčky’ a mám už i vybraný, ale…
Vsude zas píšou ze by dite do roka neměli mít nic okolo hlavy v posteli. Deka, polstar, ani žádné hračky, tak jak to teda je..
A další věc čemu nerozumím, všude ženy píšou jak je choditko nevhodné a je nejlepší ho nepořizovat a nebo ho poridit když už dítě chodí..k cemu to choditko muže být i dobré? Muže tím posilovat to co už umí? Je to jen podpora?
Bavím se o choditku dřevěném které tlačí před sebou, nikoli to kde sedí. Dopredu dekuji za odpoved