Vdechnutí postřiku

92
13.2.22 20:23

Vdechnutí postřiku

Ahoj, šli jsme s dětmi na procházku po cyklostezce a vedle nás jel postřikovač, který zrovna stříkal. Malá v kočárku 9mesicu. Nějaké kapky aerosolu se donesli až k nám. Stalo se vám to někdy? Měli jste nějaké následky? Mám se něčeho obávat? Jde mi hlavně o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4928
13.2.22 20:23

Na tohle téma je tu někde kultovní diskuze.
O život prchající matka a otec volající do bývalého jézédé included.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
13.2.22 21:10

Nevíte někdo odkaz, neumím tu diskuzi najít. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
13.2.22 21:12

Chápu tvoji obavu, ale dle mého dítě v kočárku nemohlo nic moc vdechnout. Spíš záleží, co tam bylo za látku. Max by mohlo mít podráždění kůže z dosednutí aerosolu na kůži, ale, nálož toho asi nebyla. Co vlastně bylo stříkáno??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
13.2.22 21:32

Mám za to, že nějaké obilí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65223
13.2.22 21:55
@Scarlet81 píše:
Ahoj, šli jsme s dětmi na procházku po cyklostezce a vedle nás jel postřikovač, který zrovna stříkal. Malá v kočárku 9mesicu. Nějaké kapky aerosolu se donesli až k nám. Stalo se vám to někdy? Měli jste nějaké následky? Mám se něčeho obávat? Jde mi hlavně o děti.

V unoru postřik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21614
13.2.22 22:14
@vokishka píše:
V unoru postřik?

Také marně přemýšlím, co by se v tuto dobu stříkalo. Únor je pro práce na poli úplně plonkový měsíc…
Tohle mi spíš zavání nějakou provokací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.22 22:35

Ptala jsem se známého (zemědělec) a v únoru se stříkat může. Jakože může mít zemědělec hodně poli a málo lidí atd. A prostě když se mu to sejde, tak to pak takhle vypadá. Hlavně se stříká brzy repka. Tu třeba stříkaji konec února a začátek března. Podle počasí.
A prý mohl zemědělec stříkat plíseň nebo škůdce. Ale musel, tedy měl by dodržet teplotu, vetenostni podmínky atd. :nevim:
A jeste prý mohl něco lit do pole… Ale vypadlo mi co to ten známý říkal… Co to bylo… :mrgreen: Ale nebyl to jakože chemický postřik. :think: :mrgreen:
Ale já nejsem odborník. Píši jen na co jsem dostala odpověď. :mrgreen:
Prosím anonymne. Chodí sem manželka toho známého.

• Citovat
  • Upravit
13012
13.2.22 22:37
@Scarlet81 píše:
Nevíte někdo odkaz, neumím tu diskuzi najít. Díky

Ta je myslim smazana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13012
13.2.22 22:45
@Anonymní píše:
Ptala jsem se známého (zemědělec) a v únoru se stříkat může. Jakože může mít zemědělec hodně poli a málo lidí atd. A prostě když se mu to sejde, tak to pak takhle vypadá. Hlavně se stříká brzy repka. Tu třeba stříkaji konec února a začátek března. Podle počasí.
A prý mohl zemědělec stříkat plíseň nebo škůdce. Ale musel, tedy měl by dodržet teplotu, vetenostni podmínky atd. :nevim:
A jeste prý mohl něco lit do pole… Ale vypadlo mi co to ten známý říkal… Co to bylo… :mrgreen: Ale nebyl to jakože chemický postřik. :think: :mrgreen:
Ale já nejsem odborník. Píši jen na co jsem dostala odpověď. :mrgreen:
Prosím anonymne. Chodí sem manželka toho známého.

Jo, zacina se zacatkem brezna, ale ne v takovemhle pocasi jako je ted. Kdyz neni pocasi, strika se klidne az v druhe pulce brezna. A kdyz ma zemedelec malo lidi a hodne poli, tak nemuze strikat do zasoby, tak to nefunguje :D Kdyz je cas na hnojeni nebo se objevi skudce, tak proste postrikovac jezdi od nevidim do nevidim, kazdy den, na zakonik prace se nehraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
14.2.22 07:31
@Scarlet81 píše:
Mám za to, že nějaké obilí

Hele to se mi nezdá :nevim: takže jsi šla cyklostezkou v poli??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.2.22 07:32
@MrsNorris píše:
Na tohle téma je tu někde kultovní diskuze.
O život prchající matka a otec volající do bývalého jézédé included.

Možná je to ta samá osoba, která tu psala tu minulou diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80103
14.2.22 07:40

Takhle v únoru něco stříkat je blbost. S tím musí autorka vydržet až do března. Nejmíň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80103
14.2.22 07:42

Leda že by někdo vyvážel žumpu, a to by možná i zakladatelka poznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
14.2.22 07:43
@Scarlet81 píše:

bývalý, který dělá v ZD, ale normálně se bavíme, vzkazuje, že v únoru se nic nestříká, máš být v klidu, asi se ti to zdálo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí