Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, šli jsme s dětmi na procházku po cyklostezce a vedle nás jel postřikovač, který zrovna stříkal. Malá v kočárku 9mesicu. Nějaké kapky aerosolu se donesli až k nám. Stalo se vám to někdy? Měli jste nějaké následky? Mám se něčeho obávat? Jde mi hlavně o děti.
Na tohle téma je tu někde kultovní diskuze.
O život prchající matka a otec volající do bývalého jézédé included.
Chápu tvoji obavu, ale dle mého dítě v kočárku nemohlo nic moc vdechnout. Spíš záleží, co tam bylo za látku. Max by mohlo mít podráždění kůže z dosednutí aerosolu na kůži, ale, nálož toho asi nebyla. Co vlastně bylo stříkáno??
@Scarlet81 píše:
Ahoj, šli jsme s dětmi na procházku po cyklostezce a vedle nás jel postřikovač, který zrovna stříkal. Malá v kočárku 9mesicu. Nějaké kapky aerosolu se donesli až k nám. Stalo se vám to někdy? Měli jste nějaké následky? Mám se něčeho obávat? Jde mi hlavně o děti.
V unoru postřik?
@vokishka píše:
V unoru postřik?
Také marně přemýšlím, co by se v tuto dobu stříkalo. Únor je pro práce na poli úplně plonkový měsíc…
Tohle mi spíš zavání nějakou provokací.
Ptala jsem se známého (zemědělec) a v únoru se stříkat může. Jakože může mít zemědělec hodně poli a málo lidí atd. A prostě když se mu to sejde, tak to pak takhle vypadá. Hlavně se stříká brzy repka. Tu třeba stříkaji konec února a začátek března. Podle počasí.
A prý mohl zemědělec stříkat plíseň nebo škůdce. Ale musel, tedy měl by dodržet teplotu, vetenostni podmínky atd. ![]()
A jeste prý mohl něco lit do pole… Ale vypadlo mi co to ten známý říkal… Co to bylo…
Ale nebyl to jakože chemický postřik.
![]()
Ale já nejsem odborník. Píši jen na co jsem dostala odpověď. ![]()
Prosím anonymne. Chodí sem manželka toho známého.
@Scarlet81 píše:
Nevíte někdo odkaz, neumím tu diskuzi najít. Díky
Ta je myslim smazana.
@Anonymní píše:
Ptala jsem se známého (zemědělec) a v únoru se stříkat může. Jakože může mít zemědělec hodně poli a málo lidí atd. A prostě když se mu to sejde, tak to pak takhle vypadá. Hlavně se stříká brzy repka. Tu třeba stříkaji konec února a začátek března. Podle počasí.
A prý mohl zemědělec stříkat plíseň nebo škůdce. Ale musel, tedy měl by dodržet teplotu, vetenostni podmínky atd.
A jeste prý mohl něco lit do pole… Ale vypadlo mi co to ten známý říkal… Co to bylo…Ale nebyl to jakože chemický postřik.
![]()
Ale já nejsem odborník. Píši jen na co jsem dostala odpověď.
Prosím anonymne. Chodí sem manželka toho známého.
Jo, zacina se zacatkem brezna, ale ne v takovemhle pocasi jako je ted. Kdyz neni pocasi, strika se klidne az v druhe pulce brezna. A kdyz ma zemedelec malo lidi a hodne poli, tak nemuze strikat do zasoby, tak to nefunguje
Kdyz je cas na hnojeni nebo se objevi skudce, tak proste postrikovac jezdi od nevidim do nevidim, kazdy den, na zakonik prace se nehraje.
@Scarlet81 píše:
Mám za to, že nějaké obilí
Hele to se mi nezdá
takže jsi šla cyklostezkou v poli??
@MrsNorris píše:
Na tohle téma je tu někde kultovní diskuze.
O život prchající matka a otec volající do bývalého jézédé included.
Možná je to ta samá osoba, která tu psala tu minulou diskuzi.
Takhle v únoru něco stříkat je blbost. S tím musí autorka vydržet až do března. Nejmíň.
Leda že by někdo vyvážel žumpu, a to by možná i zakladatelka poznala.
@Scarlet81 píše:
bývalý, který dělá v ZD, ale normálně se bavíme, vzkazuje, že v únoru se nic nestříká, máš být v klidu, asi se ti to zdálo ![]()