4mesicni má covid

291
13.2.22 09:59

4mesicni má covid

Ahoj holky, potřebuju poradit jak by jste jednalli vy. Dcera má covid, vyšel ji pozitivní domácí test. má horečky, které se mi daří srážet, ale pořád se vracejí už druhý den (v rozmezí 38-39,5). Jinak trochu kašle a rýma. Volala jsem na Bulovku co na kašel tak mi řekli jeden sirup a proč volám tam když nejsem z Prahy a nashledanou :D je tu někdo, kdo měl mimco s covidem? Kdy vám přešly příznaky? V jakém případě by jste jely na dětskou pohotovost nebo rovnou na infekční kdyby se jí prihorsiko? Díky, je to moje první Mimi a nevím si rady. Pediatre budu volat zítra, dnes tam není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65253
13.2.22 10:01
@Pavlas.1991 píše:
Ahoj holky, potřebuju poradit jak by jste jednalli vy. Dcera má covid, vyšel ji pozitivní domácí test. má horečky, které se mi daří srážet, ale pořád se vracejí už druhý den (v rozmezí 38-39,5). Jinak trochu kašle a rýma. Volala jsem na Bulovku co na kašel tak mi řekli jeden sirup a proč volám tam když nejsem z Prahy a nashledanou :D je tu někdo, kdo měl mimco s covidem? Kdy vám přešly příznaky? V jakém případě by jste jely na dětskou pohotovost nebo rovnou na infekční kdyby se jí prihorsiko? Díky, je to moje první Mimi a nevím si rady. Pediatre budu volat zítra, dnes tam není..

počkej do zítřka a volej své doktorce. Zatím jí je líp doma v posteli. JInak teda pokud už jsi volala, proč ne k vám na pohotovost, proč na Bulovku, pokud tam v okolí nebydlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
13.2.22 10:03

Sestimesicni syn mel ctyri dny 39. Bylo to peklicko. Jak to prislo, tak to odeslo. K lekari bych sla, kdyby ty horecky trvaly pet dnu, mel obtize s dychanim, hodne brecel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
13.2.22 10:08

Šestiměsíční, horečky 39°C dva dny, trošku rýma, ještě den předtím byla unavenější a podrážděnější, než normálně. Od té doby už zas v pohodě.
Jela bych na pohotovost (o víkendu) nebo volala doktorce, pokud by se nedařilo je srážet nebo trvaly třeba 4-5 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.2.22 10:23

Horecky 39 jeden dva dny jsou normalni i u bezne virozy. Na „trochu kasel a ryma“ se nedava nic.
Jestli kojis, trochu se predavkuj cecko+decko+zinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
13.2.22 11:26

11mesicni mela pri covidu 2 dny horecku 40,2, silnou bolest hlavy a strasne bolestivy kasel. Ty 2 dny cele probrecela. Pak to jeste odeznivalo skoro 3 tydny, ale po tech 2 dnech to bylo mnohem lepsi. Tyden se jen kojila, nepozrela nic jineho. K lekari jsem s ni nesla. Ale teda volala jsem tam, protoze jsem chtela zadanku na PCR test pro ni a starsi deti.

Nesla jsem s ni ani v 7 mesicich, kdyz mela 39,5 - 40,2 4 dny, k tomu slabou rymu a kasel. Byla to sesta nemoc spolu s lehkym nachlazenim. Jen jsem ji davala Paralen cipek a dvakrat jsem ji udelala domaci CRP test.

Byt tebou, sla bych mozna 5. den horecek, i kdyz 38 jeste nepovazuji za horecku. Urcite bych sla okamzite, kdyby se mimcu spatne dychalo, hodne zvracelo nebo bylo apaticke. Unava k covidu patri, ale apatii bych resila. Zvraceni muze vest k dehydrataci. Proste podle celkoveho stavu ditete.

Vlastne jediny pripad, kdy jsem s horeckou u ditete sla k lekari, byl, kdyz 4tydenni dcera mela 12 hodin horecku 39,2 a k tomu zadne dalsi priznaky, byla normalne vesela, jedla. Sla jsem proto, ze s mimcem do 3 mesicu se ma s horeckou chodit k lekari. Zustaly jsme 3 dny v nemocnici, kde ji nic nezjistili, krome teplot.

U 4mesicniho bych byla klidnejsi. Navic ty vis, co mu je, nedusi se a horecky se dari srazet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí