Bezplatné studium na VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bezplatné studium na VŠ
Dobrý den,
chci se prosím zeptat, kdo měl s tím zkušenost.
Mám úspěšně dokončené bakalářské studium na ČVUT (4 roky studia = 3 + o 1 rok jsem musela prodloužit).
Během studia 1. ročníku, v roce 2020, jsem také souběžně byla studentkou ČZU ( pouze 1 semestr), ze které jsem byla vyloučena za nesplnění studijních povinností.
Nyní jsem úspěšně dokončila navazující magisterské studium na ČVUT (2 roky studia).
Je mi do 26 let.
Teď se chci přihlásit na další bakalářské studium. Mám ještě nárok na bezplatné studium? Nebo mi zbývá jen 1 rok studia magisterského studia?
Ještě mě napadá jestli za covida se to třeba nepočítalo jinak ![]()
Děkuji předem za rady a odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Měla bys to mít zase bezplatně, jelikož si předchozí studium úspěšně ukončila. Ten rok nedokončeného studia se započítává pouze jednou - tzn se ti už započetl do předchozího studia.edit: aby to bylo jasné - když ukončíš úspěšně, tak se to restartuje a můžeš nastoupit další studium.
Paragraf 58 zákona o VŠ.
Jinak věk 26 let není omezení skrz platbu myslím ale po 26 si budeš muset zjistit povinnosti typu placení zdravotního pojištění atd. Některé výhody tím končí. Ale to nevím jak je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jejjej takže mi nové studium by běželo „od znova“? A mám tedy další 3+1 na absolvování?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie000 píše: Více
Napiš/zajdi přímo na studijní oddělení té školy kde se chystáš studovat, popiš jim co máš za sebou a co plánuješ a zeptej se jak to nejlépe nastavit - to si myslím že bude lepší než se ptát online na fóru (ať ti pak od uni nepříjde nečekaná faktura). Já studoval paralelně dvě VŠ a taky jsem to řešil, ale je to už dávno, nevím jak je to teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit