Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte někdo bílou pracovní desku? Máme kuchyň z ikei červenou lesklou s černým soklem a pracovní deskou, chceme ji vyměnit za bílou i sokl… ted, ale řešíme údržbu té bílé desky
ahoj bilou pracovni desku ma muj deda a udrzba je teda hodne spatna,kazda riha atd. jde vydet..
asi zalezi na kvalite, meli jsme v minulem byte bilou a ryhy teda zadne videt nebyly, proste klasika umyt a utrit
, ale primo na lince snad nikdo nekraji, neseka atd, od toho jsou prkenka, ne
tak já na lince nic nekrájím, nesekám, nepokládám na ni ani nic horkého jen hrnek s ajem.. ted jde o to, když sena ni položí třeba kapie, aby nebyla flekatá
vyloženě bílou nemám, mám odstín „bílá káva“, takže taky hodně světlé. Údržba normální, jsou tam vidět víc různé fleky, ale linku stejně stírám několikrát denně, takže ok. Na krájení, sekání atd. používám samozřejmě prkýnko, tudíž rýhy nehrozí.
Já na pracovní desce pracuju, občas i něco krájím, něco ukápne, něco se přilepí…mám dřevěnou z masivu napuštěnou olejem. Jednobarevnou bych nechtěla, lesklou taky ne, černou nebo bílou určitě ne.
Já bych k červenému lesku klidně dala světlé dřevo nebo pískový či šedý „granit“. Na sokl bych se vyflákla úplně.
BaraF no vidíš to mne nenapadlo.. tady jde o to, že mi ta černá příjde strašně tmavá…máme tmavší podlahu..
mofiz píše:
tady je pro představu má kuchyn
Máš pravdu, chtělo by to prosvětlit. A šedou nebo okrovou nic nezkazíš, jen nic extra nápadného.
My měli bílou u rodičů (těch 20 let měla=) - a byla po té době hnusná (a byla hnusná, co pamatuju).
Já mám „travertin“ nebo jak, světlý „šutr“ (jako dekor, deska lamino)…
Ještě bych popřemýšlela. Jistě se bude dát udržet v dobrém stavu, ale já jsem moc líná každý flíček hned stírat. ![]()
Ahoj mofiz, tak mě u tý linky nesedí to pozadí na tý stěně, místo toho bych dala nějaký obklad než tu samou barvu jako máš tu linku a to nějaký světlejší. Ta deska k tomu jde. Jinak já bych jednobarevnou verzi mít nechtěla. Mám dekor mramoru (kuchyň laděnou spíš do světlejších tónů, dřeva (linka) - buk a oranžový (sedací kout a dlažba) Deska je v kombinaci smetanový, oranžový a hnědý a obklad mám takový smetanovo oranžový.
Část pracovní desky najdeš tady: https://www.emimino.cz/…tovani-4114/ je tam vidět i sedací kout a záclona se závěsy.
K původní otázce - bílá pracovní deska je naprosto v pohodě, ale záleží na materiálu. Máme teď bílou s takovými čmouhami (má to vypadat jako mramor
) a udržuje se to úplně v pohodě.
Jinak tvoje kuchyně je moc pěkná, ale chtělo by to opravdu vyměnit ten obklad, uvidíš, když tam dáš něco světlejšího, tak ti ty červené skříňky krásně vyniknou, teď zapadají. Ta pracovní deska k tomu jde pěkně ![]()
Máme opravddu hodně světle krémovou a není to tak špatný(taky jsem nejdřív ječela, že ji nechci,ale manžel si to prosadil) Mamka má čistě bílou a taky nemá problém. Jen sokl bych bílej nedala. Není to tak dávno, co jsem kuch linku drbala a byl-li by sokl bílej, tak bych to asi nedočistila:-(
Ahoj,bílou desku jsme měli v původním bytě, údržba byla o.k. a deska vypadala furt dobře. Ted budeme dávat taky bílou, ale se vzorem písku. Při pohledu na Vaší kuchyn mě taky hned napadlůo, že deska je o.k., ale vyměnila bych ty panely, jednak vyniknou skřínky a podle mě to bude prosvětlený víc než pracovní deskou.
Jo a novou kuchyn budeme mít bez soklu