Myčka vs. lahvičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
118
2.2.11 21:54

Myčka vs. lahvičky

Ahoj, zas něco. Hlavně mě nesežerte, ale můžu mýt lahvičky v myčce?? Používáme avent. Tak mě to napadlo ale radši se zeptám:-)

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
2.2.11 21:55

Můžeš, ale já to nedělám ;) . A doporučuje se radši vrchní část myčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
2.2.11 22:05

Já myslím, že snad jo, taky myju, i když pravda potom lahvičku ještě opláchnu horkou vodou. Dokonce mám v myčce držák na kojenecké lahve (i přihrádku na dětský příbor a spešl mycí program pro dětské věci - baby care:-). btw: ten jsem ještě nikdy nepoužila, ale je vidět, že i výrobci myček využívají (zneužívají?) baby boom:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
2.2.11 22:06

Mám také Avent lahve a myju v myčce…my už máme mlíko jen občasně,malému jsou dva roky pryč :roll:
Ale když byl malinký a já přešla z kojení na UM tak jsem je umyla v myčce a dala do sterilizátoru od Aventu,to jsem dodržovala.....u těch miminek je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
2.2.11 22:17

měla jsem už použité.. nejdřív myla v ruce… a teď je šupu do myčky a myslím, že jim to nevadí.. takže podle mě se dá! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
2.2.11 23:03
Pavlínka05 píše:
Mám také Avent lahve a myju v myčce…my už máme mlíko jen občasně,malému jsou dva roky pryč :roll:
Ale když byl malinký a já přešla z kojení na UM tak jsem je umyla v myčce a dala do sterilizátoru od Aventu,to jsem dodržovala.....u těch miminek je to lepší.

Naprosto stejný postup :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
2.2.11 23:54

nevím jakou máš myčku ale mě přijde, že tam zůstává humus když se to nevydrbe kartáčkem - hlavně v těch vnitřních závitech horních kroužků a uvnitř pítek. Občas je tam teda nouzově šoupnu ale spíš je drbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
3.2.11 00:13

Také je dávám do myčky máme Avent.Když byl syn malej tak jsem je myla v ruce a pak dala vysterilizovat,ale ted už nesterilizuji je už velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.2.11 07:16

Můžu se přidat s menším dotazem - taky jsem přemýšlela hodit lahvičky do myčku, ale nesmyje se pak ta stupnice?? Je mi tedy jasný, že ne po prvním umytí, ale pokud myjete pravidelně a každý den?

• Citovat
  • Upravit
5077
3.2.11 10:11

Ahoj, já dloho sterilizovala, pak myla v ruce a prolívala horkou vodou, občas vyvařila. Tak od těch 11-12m dávám do myčky. Máme taky avent.
Dávám je tam denně a bez problémů, stupnice je stále tam… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
4.2.11 11:18
Laaja píše:
Ahoj, já dloho sterilizovala, pak myla v ruce a prolívala horkou vodou, občas vyvařila. Tak od těch 11-12m dávám do myčky. Máme taky avent.
Dávám je tam denně a bez problémů, stupnice je stále tam… :-D

Souhlasím, také jsem myla v ruce, s kartáčkem, pokaždé sterilizovala - asi do 10m věku dítěte, poté jsem dávala do myčky, sterilizovala jednou denně, teď mám 13m holčičku a už jen myčka + vypláchnout převařenou vodou. Víčka a závity tam nedávám, pochopitelně ani savičky. Někde jsem dokonce četla, že právě ta teplota v myčce je pro lahve vhodná, zničí hodně bakterií, toho pak docílit ve dřezu lze jen s rukavicemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
4.2.11 12:40

OT (bakterie) - ano, je to tak - dokonce vim o doktorovi, ktery rodine, ktera mela doma nemocneho tatinka s leukemii doporucil nakup mycky a myti nadobi pro tohoto nemocneho v mycce, jelikoz jedine tak se jednoduse znici bakterie, ze kterych by mohl mit polizanici.

Ja tam davam ale jen lahvicky - krouzky a dudliky ne, to mi nejak vadi :think: to myju rucne. Mam Avent, po rocnim pouzivani jsou porad jak nove (dokonce uvazuju, ze je snad pak i prodam, kdyz si nekdo koupi nove dudliky tak bude mit lahve opravdu jak nove) neloupe se nikde nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
27.9.13 10:54

Ahoj holky, ja davala takjednou za 14 dni premyt lahve o mycky a myslela jsem jak tim malemu pomohu od bakterii alelahev chytila pach cistidla a kdyz v ni hecham stat vodu par hodin, tak tak i chutna. A to pouzivame avent a nuk. Ja to teda radsi nedoporucuji. Podle me to neni moc vhodne pak to mel asi v mleku. Vsimla jsem si toho az asi po 4 mes pozivani, tak mam ted uplne nervy co z toho muze malej mit. A hlavne o jsem cetla o tech plastech i tech co pouzivaji na kojenecky lahve, tak vubec nemaji prijit do styku s horkou vodou, tak uz fakt nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
27.9.13 11:01

Plastovou bych tam nedala (ale já bych jí ani nepoužívala), dávala jsem tam skleněnou. Kroužek a dudlík ne. Ale my jsme neměli UM, takže to byla jen lahvička na pití či večerní mléko, cca od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
27.9.13 11:01

@Babe007 Tak to je blbina, ne? Jak by se ty láhve sterilizovaly? Malý z toho nic mít nebude.
Láhve jsem dávala do myčky od začátku, voda v ní má dost vysokou teplotu, takže jsem pak ani nesterilizovala a malé nikdy nic nebylo. Dokonce i pediatrička říkala, že takhle to stačí, že ani ty mimina nejsou z cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný