Bílé kousky v pochvě

7
17.9.17 10:01

bílé kousky v pochvě

Ahoj holky,

pořád a stále dokola (asi už 3 roky )mě trápí kvasinková infekce a pořád se jí nemůžu zbavit.Hned jak vidím první známky kvasinkové infekce, tak navštívím lékaře a vždycky mi napíše vag. tablety a různé mastičky, které zaberou tak na měsíc. Když jsem byla u gynekologa naposledy, říkal, že to není kvasinková infekce a z výsledků jim kvasinky také nevyrostly. Jenže když si zavádím vag. tablety (momentálně probiotické od Gyntima)tak tam jsou hrudky, někdy mi přijdou takové sušší, protože výtoky mě netrápí, ale vím že mám v pochvě hrudky, dělám si i výplachy Rosalginem a užívám ještě Lactobacilly Candistop a piju čaj Kontryhel. Nosím bavlněné spodní prádlo, několikrát za den se umývám intimním gelem Lactacyd a stravu mám omezenou. Mám teď nového přítele a ještě jsme neměli sex a bylo by mi trapné, kdybych tam měla pořád hrudky :,( Nevíte co s tím? Mám navštívit třeba jiného lékaře než gynekologa? Budu ráda za každou radu, děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
473
17.9.17 10:07

Já bych řekla, že zaváděním všeho možného nemá sliznice vevnitř šanci na obnovu přirozené mikroflóry. Pokud tam dle lékaře nejsou kvasinky, tak bych to určitě nepřeháněla. Každopádně bych se poradila i s jiným dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
17.9.17 10:09

Zkus Idelyn, kdyz nevis, co se deje s tvoji vaginou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
17.9.17 10:09

Taky bych si být tebou tak často nedělala výplachy, atd. Zničíš si přirozené prostřední v pochvě a těžko se to bude dávat zpátky dokupy.
Pokud bys i přesto měla nějaké potíže, tak si nech udělat (spíš si budeš muset sama zaplatit) testy na pohlavní nemoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
17.9.17 10:11

@monciiiii používáš intimní mýdla, nosíš bavlněné prádlo? Lepší je nosit sukně než kalhoty a nejíst moc sladkého. Já tedy na to také celkem trpím…
U mě mi přišlo, že jsem to častěji měla při braní antikoncepce, i když to zní divně :think:
Asi bych na čas omezila i to intimní mýdlo a umývala se opatrně jen teplou vodou…a hned po tom „vypláchla“ studenou :oops:…A žádná tanga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
17.9.17 10:13

Prestan uzivat jakekoliv pripravky s lactobacily a probiotiky. Jsou sice radoby dobre pro mikrofloru, ale rady se premnozuji a pak delaji problemy. Projevuje se to podobne jako kvasinky, ale ty se prave neprokazou. Odpovidaji tomu i ty bile kousky. Vlastni zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.9.17 10:24

1. přestaňte obsedantně umývat - tím ničíte přirozenou mikrofloru. Natož vyplachovat.

2. probitoické věci používejte dle libosti, ale antimykotické a antibakteriální věci jen na základě kultivací - je velmi pravděpodobné, že panickým mazáním všeho a furt jste prostě poničila schopnost vaší pochvy udržovat zdravé prostředí. A ne výplachy - jen vnější péči. Koupele, či mazání. Maximálně probiotické tampony.

3. začněte jíst normálně - idea o tom, že za kvasinky může cukr je důsledek špatně pochopené reality, že před tím, než ženy začali většinu času nosit kalhoty z umělých vláken a nebo špatně prodyšné džíny, tak vaginálními mykozami trpěly prakticky jen diabetičky.

Jenže u diabetiček je do důsledek celkového problému s periferiemi a oslabenou imunitou. A vy, pokud vám izulin funugje nikdy nebudete mít v krvi takové hladiny cukru, co by teroeticky mohly nějak ovlivňovat vnější prostředí poševní tkáně. A mezi střevem a pochvou žádný přímý tunel jaksi nevede.

Naopak - pokud už příliš dlouho držíte příliš přísnou dietu, tak taky můžete být docela dobře funkčně podvyživená - tedy dlouhodbě vám chybí podstatné mikroživiny. Což oslabuje imunitu, včetně samoudržovací schopnosti vaší pochvy.

Neříkám že se máte začít krmit sladkostmi, ale pokud obezujete obecně sacharidy a to dlouhodbě, zejména pokud k tomu dáváte přednost netučným potravinám, tak vám to hladovění může dělat docela slušnou paseku v celém organismu.

4. jeslti něco, tak používejte probiotické tampony při menstruaci, případně si dělejte sedací koupele v chytré houbě - to nemá jak ublížit a začněte cvičit hormonální jógu. Možná i věci jako mohendžodáro a podobná ženská cvičení by na vás mohla fungovat.

Ale přestaňte s dezinfekcemi, tím to celé budete jen narušovat. POtřebujte se začít mít ráda a věřit svému tělu - včetně vaší frndy. A dát ji čas, aby mohla fungovat tak jak má. Mít ji ráda je fakt docela důležité pro základní příčetnost.

https://www.chytra-houba.eu/…ozam,93.html

pokud chcete něco užívat, tak lyzáty kvasinek, které pomůžou imunitnímu systému lépe identifikovat co je třeba hubit.
 http://www.vitalsupport.cz/…eo-tbl-30-70

Příspěvek upraven 17.09.17 v 10:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.9.17 10:31
@histep píše:
Prestan uzivat jakekoliv pripravky s lactobacily a probiotiky. Jsou sice radoby dobre pro mikrofloru, ale rady se premnozuji a pak delaji problemy. Projevuje se to podobne jako kvasinky, ale ty se prave neprokazou. Odpovidaji tomu i ty bile kousky. Vlastni zkusenost.

to je pěkná volovina vycházející ze základního nepochopení toho, jak funguje poševní sliznice a k čemu slouží její přirozená mikrobiota - tedy mirkobiální spolubdlící, které na tam potřebujete - protože udržují zdravé prostředí, chrání třeba před HPV virem, pomáhají regulovat přirozenou plodnost a podobně.

Mimojiné tam patří i bakterie mléčného kvašení- tedy to co nejspíš označujete jako probiotika. Pokud je vaginální prostředí narušené hormánálně, antibiotiky, oslabením imunity, nákazou přenašečem a podobně, tak se na úkor přátelských mikrobů pomnoží ty nežádoucí. Dodáním bakterií mléčného kvašení se pomáhá obnovit přirozené prostředí - nepřátelksé kvasinkám a jiným plísím, ale i spoustě nežádoucích bakterií.

Tím že je pochva velmi blízko močové trubice a konečníku, tak je to obecně mikrobiologicky dost živé prostředí a snaha ho dezinfikovat je opravdu hloupý nápad - protože tím se člověk zbaví přirozených mechanismů svého těla, které ho chrání.

Jinak tedy pevně doufám, že si zakladatelka neplete běžný výtok - v patřičných fázích cyklu i docela hustý s mykozou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.9.17 10:43

Nejím sladkosti jako čokoláda atd, ale ovoce si normálně dám a antikoncepci jsem vysadila před 3 lety. Výtoky mě netrápí, ale někdy mě svědí a když si tam sáhnu prsty, tak tam jsou takové sušší hrudky jak kdyby mokrý srulovaný papír. Je pravda, že před půl rokem jsem jedla normálně a bylo to lepší, jenže pak se to vrátilo a já zase zpanikařila, navštívila jsem lékaře a ten mi řekl, že to nejsou kvasinky a stejně mi napsal tablety. Jenže to nezabralo, tak jsem si koupila ty tablety od Gyntima a žačala dělat výplachy rosalginem, ale pořád nic nezabírá, jestli je to tedy tím, že mám narušené přirozené prostředí, jak to vrátím zpět? Jsem z toho zoufalá, protože každý má jiné rady a já už vážně nevím co s tím :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
17.9.17 10:46

@Ou Zkus si nastudovat take neco o lactobaciloze. Spousta gynekologu rekne, ze laktobacily jsou ok, ale kdyz se premnozi tak to tak uplne ok neni. V ten okamzik dodavani dalsich laktobacilu a uprava prostredi na kysele je velmi nezadouci. U me dokonce bylo treba nasadit silna antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.17 10:51

Taky bych rekla ze nic se nema prehanet, hlavne nepouzivat zbytecne moc kosmetiky a neustale tim spodek vlastne drazdit

• Citovat
  • Upravit
519
17.9.17 10:55

A neni to přemnožený lactobacilus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
17.9.17 10:58

@KristynaTita :mrgreen:
Ja se trapila s lactobacilozou pres pul roku a dost mi ji to pripomina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.9.17 11:12

@KristynaTita :mrgreen:a jak jsi se toho zbavila? navštívila jsi jiného lékaře než gynekologa? Mě totiž přijde, že ten můj je neschopný, velice nic mi neřekne, jen napíše tablety na zavádění a to je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
17.9.17 11:12

Taky jsem mela neco co popisujes asi pul roku… Mastičky a čípky pomohly taky vzdy jen na chvilku… Kdyz doktor videl, ze se mi to porad vraci, tak mi ze stěru nechal udelat takové autoimunitní kapičky, ktere jsem brala asi 14 dni. Od te doby rok v pohode. Ted jsem teda 32. tyden a behem tehotenstvi mam takovy vodnaty vytok, ale nic nesvedi… Uvidim, jak po porodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí