Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nevim, zkusila bych sodu nebo bělící prášek. Jak se to stane? Já teda moc bílýho oblečení nemám, ale to co mám, tak zažloutlý není, a to mám i docela archivní kousky.
@smajlik345 K pracímu prášku Savo perex.
Může trošku tím Savem být cítit, ale nic hrozného. Mělo by to ale být čistě bílé prádlo.
Používám neon oxi white. Bílé to krásně vybělí, když necháš působit na fleku, tak i odstraní fleky ( mám vyzkoušené i na barevném prádle) a barevný potisk/obrázek to nevyžere.
Ale objednavám ho z internetu.
Používám Sonett a k tomu přidám perkarbonát a TAED (ten je k tomu perkarbonátu potřeba přidat, pokud pereš na méně než 60 stupňů).
Já se přidám k dotazu…
jak na zaprané zašedivělé prádlo? třeba světle růžové prádlo, světlé barvy.
prádlo třídím světlé / tmavé / červené
a třeba to světle růžové, světle žluté atd dávám k barevným, mám to dát spíš k bílému?
zase jsem myslela že u bílého má být prostě jen bílé.
je něco, co vypere tu zašlost? ![]()
My jsme si domů koupily Lovelu a už nikdy více. Žena má pracovní oblečení bílé, nicméně Lovela si neporadila snad s žádnou skvrnou. Nakonec jsme koupily Vanish, který se přidává k pracímu prostředku. A už tedy po prvním vyprání bylo to zašedlé prádlo viditelně bělejší. Lovelu už nikdy, fakt ![]()
Milé uživatelky,
otevřeli jsme pro Vás novou Poradnu na téma vše kolem praní. Dozvíte se zde, jak si poradit i s těmi nejodolnějšími skvrnami a mnohé další užitečné informace. =)
Krásný den
Terka ![]()
Mám spoustu bílých triček, které jsou ale hodně zažloutlé. Čím je vyprat, vybělit, když uprostřed je nějaký obrázek?
Takže prostředky v drogerii, určené na bílé oblečení použít nemohu