Jak "vydezinfikovat" koberec

15
8.4.22 21:51

Jak "vydezinfikovat" koberec

Prosím o radu. Máte někdo tip jak se dá vyčistit nový koberec? Máme objednaný kusový koberec a doma 8 měsíční miminko. Jelikož se na něm bude pohybovat i malá, tak bych ho ráda nějak vyčistila (vydezinfikovala). Jen nevím jak. Takové ty stroje na čištění koberců nepřipadají v úvahu, jelikož mám zkušenosti, že kusovým kobercům rozhodně nesvědčí. Ale co jiného použít netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
8.4.22 22:01

Neni duvod, hriste nebo travnik taky nebudes desinfikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15426
8.4.22 22:11

Tepla voda, práci prášek a houbička, ale u nového koberce by mě to čistit nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
8.4.22 22:19

Z čeho je? Jestli je z vlny tak to ničím nedrbejte… Uděláte si akorát žmolky a nebo zničíte vlákna. Podívejte se a instrukce…
Hlavně:
Určitě ho dobře vyvětrejte, může mít jemný těkavý zápach. Na desinfekci by mohlo pomoci slunce a UV záření, takže na balkón :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
8.4.22 22:30
@Sarlka píše:
Prosím o radu. Máte někdo tip jak se dá vyčistit nový koberec? Máme objednaný kusový koberec a doma 8 měsíční miminko. Jelikož se na něm bude pohybovat i malá, tak bych ho ráda nějak vyčistila (vydezinfikovala). Jen nevím jak. Takové ty stroje na čištění koberců nepřipadají v úvahu, jelikož mám zkušenosti, že kusovým kobercům rozhodně nesvědčí. Ale co jiného použít netuším :nevim:

Psí nehodu jsem vyřešila desinfekčními ubrousky (typu Savo, Dettol) a nedávno jsme ho celý nechali vyprat v čistírně :palec:

Kvůli dítěti bych to ale neřešila, nemělo by s desinfekcí přijít do styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6012
8.4.22 22:45

Možná ta desinfekční chemie je konec konců horší, jak nový nevyčistěný koberec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.4.22 22:54

Existují dezinfekční spreje na čalounění a koberce. Myslím, že je dělá Sanytol….

• Citovat
  • Upravit
34322
8.4.22 23:22
@Markéta188 píše:
Možná ta desinfekční chemie je konec konců horší, jak nový nevyčistěný koberec :roll:

On i ten koberec bude chemicka mnamka :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
8.4.22 23:25

@Janli Ano, sanytol. Já to občas používám. Přestříkat a šup nejlépe na sluníčko. Jinak sanytol dělá i takový jemnější sprej, tím přestříknu občas chodbičku, kliky, kolem kočičích wc a i ten koberec. Jako u těch dětí je snad lepší mít koberce, které se dají vyprat, sice se musí i žehlit, ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
9.4.22 08:25

Děkuji za rady :kytka: Nejsem nijak extrémě úskostlivá matka která by musela všechno pořád desinfikovat, ale přeci jen, když se v domácnosti objeví něco nového (třeba hračky) tak se vždy snažím je alespoň tak nějak vyčistit, omýt, otřít, co se dá vyprat tak vyprat. Jeden koberec doma máme a o jeho „nezávadnosti“ si moc velký iluze nedělám ale ten už máme přeci jen nějakou dobu. U toho novýho je to takový, že nevím kde se válel a tak. Vím že je to spíš jen o mém pocitu, ale stejně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
9.4.22 08:30
@Lucie_Sx píše:
On i ten koberec bude chemicka mnamka :mrgreen:.

Jo to je pravda. Já třeba ani nevěděla, že koberce mají emise. :mrgreen:
Až když jsem se tím zabivala, když mě bolela hlava. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
9.4.22 08:31

@Sarlka Koberec nech vyvetrat. :nevim: Desinfekce není třeba. Strc to na sluníčko a nech to tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
9.4.22 16:01

@Sarlka Spíš bych ho nechala pořádně vyvětrat. Z nového koberce ty chemikálie vytěkávají nejintenzivněji.

• Citovat
  • Upravit
20852
6.5.22 17:46

Milé uživatelky,
otevřeli jsme pro Vás novou Poradnu na téma vše kolem praní . Dozvíte se zde, jak si poradit i s těmi nejodolnějšími skvrnami a mnohé další užitečné informace. =)

Krásný den

Terka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný