Bílé skvrnky na nehtech

3998
20.1.17 11:49

Bílé skvrnky na nehtech

Ahoj všem. Dcerka má na nehtech bílé skvrnky, znamená to že jí něco chybí? Máte někdo zkušenost? Jinak nehty má nelámavé, pevné, rychle rostou. Má to až teď v zimě. Budu ráda za vaše zkušenosti, postřehy. Jinak je zdravá, léčí se jen s atopickým ekzémem a teď má elativně dobré období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
20.1.17 11:57

Tuším, že je to odvápnění, já jsem vypozorovala, že mi skvrnka naskočí kdykoli mám nějak zhoršenou imunitu či přímo jsem nemocná. Děti to mají stejně. Snad někdo napíše přesněji, zajímá mě to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
20.1.17 12:09

Většinou jde o nedostatek vápníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
20.1.17 12:17

Může jít o nedostatek vitamínu D, který snižuje možnost vstřebávání vápníku. D ovlivnˇuje imunitu. V zimě má nedostatek vitamínu D má v našich podmínkách snad 90% lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
20.1.17 12:20

@unuděná
imunitu má právěže teď dobrou, nechytla ani virózu co řádila po celé škole ani angínu ode mě. Spíš mi sedí jak píše @Ester13 dost se teď vytáhla, tak jako skokově, tak třeba jí nestačí to co obvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
20.1.17 12:22

@Ester13
to je zajímavý co píšeš, Déčko teď doplňujeme, ale krátce, kvůli ADD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
20.1.17 15:33

Já měla bílé skvrny celoživotně a zmizly mi úplně až teď asi poslední rok, když beru dlouhodobě tabl. vápník-zinek - hořčík.( poradili mi to v lékárně na vlasy). Myslím, že to alespoň u mě bylo nedostatkem vápníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí