Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Podotýkám, že předkožka mu jde stáhnout, když se daří, jen do poloviny.
teď při tomto problému ani to ne.
@Happy Hippo syn to taky jednou měl tak nějak podobně.
Dr doporučila koupele v heřmánku. po tom se to hezky zklidnilo
@Happy Hippo Pokud se muze vycurat, tak pohotovost neni nutna. Ale zitra bych k Dr. urcite zasla.
Vypláchnout borovou vodou. Injekční stříkačka - pochopitelně bez jehly a opatrně naplnit (nafouknout) předkožkový vak a nechat vytéct. V nejbližším termínu MuDr. Bude dobře, když se na vás budou koukat jak na tydýty - to znamená, že už je to OK. ![]()
Ale možná napíše nějakou mastičku. ![]()
Bílý maz je vpořádku - je to tuším smegma - pomáhá oddělovat předkožku. Pokud bolí, tak koupat pindík v řepíku.
@AnastazieB píše:
Bílý maz je vpořádku - je to tuším smegma - pomáhá oddělovat předkožku. Pokud bolí, tak koupat pindík v řepíku.
Ano, to funguje. Ale předpoklad je, že lze přetáhnout zcela a zakladatelka píše, že ne. Dělat to silou znamená riskovat „vnitřní“ trhlinky, které se pak, kvůli nedostupnosti nedají pořádně ošetřit (vyvine se otok) a mohou se zanítit - z bláta do louže. (tonebylo ani tak na váš příspevek, spíš obecné upozornění
)
@M_Vladim já jsem myslela, že ten maz pomáhá oddělovat předkožku, ne že se má předkožka oddělovat. Jako že ten bílý maz je normální, žádný problém.
@AnastazieB píše:
@M_Vladim já jsem myslela, že ten maz pomáhá oddělovat předkožku, ne že se má předkožka oddělovat. Jako že ten bílý maz je normální, žádný problém.
Maz v podstatě normální je. Je to směs mazu a odumřelých buněk. Ale ten se může stát živnou půdou bakterií. Pokud je ale přítomný zánět, tak je to důvod k zásahu. A pokud opravdu vytéká, tak jeho moc a i to je důvod k radě lékaře - netvrdím, že nemůže říct, že o nic nejde, ale na radu bych tedy šel.
Prosím o radu zkušených. Syn 4 a půl roku ma od včera večer bolavého pinďourka. Trošku zarudlého a zvětšeného. Dnes ráno jsme ho ve sprše stahovali a po každém stáhnutí se mu tam objevila trocha bílého výtoku, někdy to vypadalo jako hroudečka. Tak jsme to sprchou vždy vymyli, až už se neukázalo nic. Po asi hodině jsme to zkusili znova a už se mu tam nový výtok neukázal. Pinďa je teda pořád trochu narůżovělý a na dotek citlivý. Ale už není nafouklý. Myslíte, že je to zánět? Máme s tím jet radši už dnes na pohotovost? Nebo stačí až zítra k dr? Musí to bílé být zakonitě hnis? Moc děkuji za zkušenosti.