Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny. Vzhledek k potřebě úplného zatemění pokoje jsem pořídil závěsy black out, přítelkyně je fotografka tak potřebjuje uplnou tmu. Závěsy nefungují světlo přes ně prosvítá i přes zatažené zaluzie. Jsme z toho vážně špatní, protože to stálo pálku, potřebovali jsme zastínit dvě okna v delce 5metru na 2,35 výška cena 8000,– Je tady někdo kdo tomu rozumí a poradí mě?
![]()
Mě podle fotky přijde, že to prosvítá tam, kde závěsy nedoléhají, což mi přijde celkem očekávatelné… tohle by šlo řešit buď roletou s vodícími profily nebo my to řešili deskou na rozměr okna, akorát jsou malinko neskladné.
Vůbec to nejsou konce závěsu
O průsvitu mezi hranou zdi se nebavím. A pokud oddělam žaluzie je to nepoužitelné a vypada to takto…
Ja mam blackout zavesy, ale teda ne v te delce, jako vy, zaluzie vubec nevlastnim a takhkle, jak vam, mi to teda neprosvita. Prosvita to kolem oken, tam, kde zaves konci, ano, ale tohle je hruza, co mate vy. Sla bych reklamovat nebo vratit.
@Dinner taky mame blackout zavesy, z Kiky, a teda tohle nam taky nedelaji. A rozhodne nestaly tolik, kolik vase
Bohuzel neporadim, ale priklanim se taky k reklamaci.
Příspěvek upraven 01.11.15 v 10:59
@rajada píše:
Ja mam blackout zavesy, ale teda ne v te delce, jako vy, zaluzie vubec nevlastnim a takhkle, jak vam, mi to teda neprosvita. Prosvita to kolem oken, tam, kde zaves konci, ano, ale tohle je hruza, co mate vy. Sla bych reklamovat nebo vratit.
Ano kolem oken to je jasne, ale za tolik penez. Reklamovat to budeme. Mohu se zeptat odkud je máte?
My máme blackout závěsy z www.dante.cz a rozhodně nám to tak neprosvítá. Žaluzie nemáme. A za 6m závěsů až na zem, jsem dala 3tis.
@PetiteFillette Co na to říct, máme to právě od známé co šije hodně závěsy a je nám z toho zle, jak ji tohle máme říct. Co chceme jsme ji řekli, tak snad to pochopí. Ale vyhodit doopravdy 8000,– za nic nemam slov…
@Dinner
Ja mam uplne obycejne z JYSKu
A ani kdybych si s nima vytapetovala obyvak kolem dokola, tak to na 8 tis. nevyjde…
@Dinner Mají ty vaše závěsy z té strany od okna vůbec tu blackout folii? Mělo by to být stříbrné, nebo nevím jestli se dělají i v jiných barvách. Prostě jako vrstva navíc.
@PetiteFillette píše:
@Dinner Mají ty vaše závěsy z té strany od okna vůbec tu blackout folii? Mělo by to být stříbrné, nebo nevím jestli se dělají i v jiných barvách. Prostě jako vrstva navíc.
Ne nic takového na tom zavěsu nevidím, začínám být přesvědčenej že to vubec blackout není ![]()
My budeme doma dělat Black out rolety a vzorky mají ze zadní strany gumový zátěr buď stříbrný nebo bílý. A když ke vzorku přiložím silnou baterku tak vůbec světlo neprosvítá. Takže podle obrázku to blackout určitě nebude.
@Dinner také máme blackout závěs. nevím, jetsli udělá úplnou tmu, jelikož v pokoji jsou ještě další okna, ale rozhodně přes něj nic neprosvítá. zezadu má ne stříbrnou vrstvu, ale bílou, drahé to teda bylo, ale to proto, že máme atyp a drahý byl ten vodící systém. šla bych to rozhodně reklamovat..
@Dinner píše:
@PetiteFillette Co na to říct, máme to právě od známé co šije hodně závěsy a je nám z toho zle, jak ji tohle máme říct. Co chceme jsme ji řekli, tak snad to pochopí. Ale vyhodit doopravdy 8000,– za nic nemam slov…
Vaše známá zřejmě pochopila, že chcete látku, která takřka neprosvítá. Bohužel tzv. black out tkaniny již z látky tak jak ji známe nemá zhola nic. To není věc pro švadlenu, ale pro toho, kdo se zabývá sluneční technikou. Tkanina, která se tak označuje má své dané parametry a je v podstatě jedno zda je černá nebo stříbrná, to je pak otázka reflexe a absorbce. Jde o hodnotu transmise T, která musí činit u black out 0%.
Bohužel chápu, že když je závěs od známe, tak je to nepříjemná situace.
@Dinner Take si myslim, ze to neni ten pravy material. Mam v barve smetanove, site v Obi, a neprosvitaji ani trochu.