blanka pod jazykem

203
25.5.06 16:55

blanka pod jazykem

Ahoj,

chci se jenom zeptat, jestli nemáte některá zkušenost s nástřihem blanky pod jazykem. Dneska jsme byli na roční prohlídce a doktor nás poslal na ORL s tím, že ta blanka brání jazyku v pohybu. Prý se to jenom nastřihne, ale neumrtvuje. Vůbec si to neumím představit a hlavně, jak tu naši ratolest budou u toho držet, nebo jestli my. Nemáte s tím některá u svých dětí zkušenost? Hrozně se bojim za ní, i když je to prý jenom banalita.

Díky

Orpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
63
25.5.06 18:06

Ahojky, Orpet.
Kamarádka tohle řešila se svým synem. Dětská doktorka řekla, že mu uzdička pod jazykem bude bránit ve výslovnosti a kdoví co ještě a že na to mají hned jít, dokud je malý. Nakonec se rozhodla, že nikam zbytečně nepůjdou a kluk jak rostl, uzdička povolila a když pak mluvila s logopedkou, tak říkala, že některým dětem se to dělá, ale mělo by se to nastřihnout až když už je jasné a schválené logopedem, že to bude vadit v řeči. Syn naší známé si nechával uzdičku střihnout v lokálním umrtvení v 17 letech a říkal, že to dělá proto, aby mohl vylizovat konzervy....... . Však my víme :wink:
Jinak můžu říct, že moc velká bolest to asi není, kámošky holčinka si nedávno roztrhnula uzdičku nahoře u zubů a za pár minut o tom nevěděla. Ale stejně bych to raděj nechala umrtvit, kdybych se rozhodla, že na takový zákrok s dítkem půjdu. Mohlo by se totiž klidně stát, že pak neotevře pusu ani u zubaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
25.5.06 18:13

Ahoj mě to dělali v 1. třídě kvůli výslovnosti, částečně mě to pomohl. Pamatuji si že to bolelo jen chvíli a dalo se to vydržet, afty jsou mnohem horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
25.5.06 18:29

Naše holčička měla krátkou uzdičku taky,byla na střihnutí v 7 týdnech.Zrovna spala,Dr se jí jen potřeboval dostat do pusy,což se jí nelíbilo,takže zabrečela,Dr střihnul,vysušil tu trošinku krve tamponem a mimi spokojeně spalo dál.Takže v pohodě,asi to nějak nebolí.Jen taky nevím,jak udržet roční dítě,to dá trochu víc práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
25.5.06 21:28

já jsem byla s Vojtíkem na nástřihu asi kolem 6 týdne. Dr. nám to doporučila, že by mu to prý jednou mohlo vadit ve výslovnosti. Aestra mu držela hlavičku, dokotrka šmikla a za pár vteřin bylo po všem, ani moc krve neteklo a Vojtík plakal jen chivlku. Asi bych doktorům v tomto věřila, mají s tím zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
28.5.06 14:31

Ahoj, naší malá má střihlou uzdičku ještě z porodnice. Když měla malá 3 dny, zavolala si nás primářka z novorozeneckého na očkování proti TBC. Jak malá křičela, všimla si Dr., že má krátkou uzdičku. Tak mi navrhla, že ji hned střihne, protože čím dříve se to udělá, tím lépe pro dítě. Jinak by měla později problémy s výslovností. Trvalo to celé snad sekundu a bylo to. Téměř to nekrvácelo. Maminka, která se mnou byla na pokoji, mi říkala, že její starší dcera (3 roky) má taky kratší uzdičku, ale že to asi už nechají být, protože to včas neudělali a teď už se bojí na to jít i ta malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bejula
12.1.12 16:44

blanka pod jazykem

Ahojte máte někdo zkušenost s blankou pod jazykem. Malá má půl roku a má jí tam. Příjde mi,jako by jí to trošku stahovalo jazýček.Problémy s pitím nemá a ani při „dřistání“ jí to nevadí :-)! Ptala jsem se na to Dr. hned po narození a říkala, že jí to stejně tak brzo neodstraní, že se uvidí až když jí to bude vadit při mluvení. Tak nevím no..máte s tím někdo zkušenost? taky jste čekali?Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Pohii
15.3.12 21:56

Je to hračka

Ahoj,

Na uzdičce jsme taky byli v půl roce, je to měsíc zpátky. Nic to nebylo, minuta, doktor něčím šplíchl a šmik a bylo to…malý trošku zaplakal, možná večer byl nevrlý a hůř pil, ale jinak to nic nebylo. Lepší než aby vyrostli, a měli problémy s mluvením či vypláznutím jazyku…od té doby se mu jazýček krásně mele v puse a i ho vyplazuje:-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure