Blechy v domácnosti

8.7.24 16:59

Blechy v domácnosti

Hezký den všem, uz asi 2 týdny bojujeme s blechami. Mame kočku, která je jen doma a málo kdy jde ven, ale venku byla naposledy tak v květnu, máme zahradu ale nikdy jsem nezaregistrovala ze by tady nějaké blechy byli. Cca 3-4 týdny dozadu se nám potulovala nějaká zatoulana kocka po zahradě a ja jsem si ji pohladila a pomazlila se s ni. Je možné ze od ni máme ty blechy :(. Zakoupila jsem Clean Kill ze super zoo a chci se zeptat jestli nemáte nějaké zkušenosti s tímhle produktem. Kocicce jsme aplikovali pipetku z lékárny jménem,,FYPRYST COMBO”, nějaké zkušenosti s touhle pipetkou? Protoze hned jak jsem ji to aplikovala tak blechy opadaly a zemřeli, druhy den jsem vysála, no a ten den co jsem dala kocicce tu pipetku tak jsem vyprala povlečení a oblečení a nastrikala jsem ten clean kill všude po domě. Cca tyden byl klid a pak jsem si začala všímat ze mám asi kousance od blech, ale žádné jsem neviděla, ale az cca za 3 dny jsem si vsimla blechy na zemi tak jsem ji zabila. No a asi po dvou dnech jsem si těch blech začala všímat, všude kde jsem je viděla tak jsem nastrikala ten clean kill par dni byl klid jakoby ale dnes jsem přijela z města a vidím jak mi na noze sedí 2 blechy, uz si nevim rady. Kočičku jsem před chvili procesavala blechackem a měla na sobě 1 blechu, nevim asi se mohlo stát ze ta blecha se pokusila na ni skočit ale uz si nevim rady. Popřipade mi prosím tady napise najake spolehlivé produkty a z kama jsou, nejlépe prosím ať se daji zakoupit v kamene prodejně. Budu rada za veškeré rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5624
8.7.24 17:12

Zbavit se blech není jednorázová akce. Postupně se líhnou z vajíček, takže je potřeba nějakou dobu pravidelně stříkat koberce/ křesla/ zvířecí pelechy a tak přípravkem proti blechám. Častější luxování a praní potahů je v tom období také důležité.
Je to boj, ale dá se vyhrát, i když je to teda pěkně nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
8.7.24 17:12

Mám kočky, psa a s blechami bohaté zkušenosti. Kup kočce obojek Foresto. Pipety jsou na ně krátké. Všechno vyprat, vyluxovat, zůstávají vajíčka, ze kterých se líhnou nové - a dokonce vydrží ty svině půl roku zalezlé.
Pokud dáš kočce obojek, tak na ní naskáčou a chcípnou. Kočce nech přístup všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
8.7.24 17:17

Hlavně denně luxovat aspoň tak měsíc. A pak třeba obden a pak můžeš povolit více. Stříkala jsem bolfem jen na začátku i věci i kočku, a pak to udržel už ten vysavač plus jsem stříkala to Bolfo lokálně tam, kde jsem potkala blechu - například když jsem ji chytila v koupelně, vystrikala jsem koupelnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
8.7.24 17:34

Je to boj na několik měsíců. Pořád vysavat, všechno prat, stříkat domácnost, kočku a pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.7.24 18:01

Ideální je i třeba vyzmiznout na dva týdny na dovolenou (i s kočkou). Nemají pak mrchy co žrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
8.7.24 18:14

Dymovnice, fumigator.
My si jednu dobu uzili s blechama svoje, mesice neustaleho čištění…
Pak stacily dvě davky fumigatoru, na jednu noc odjezd z domu a pote uz jen dukladne omyt plochy a vysat mrtvolky. Meli sme tehdy doma uplny hmyzi hřbitov, jak to vylezli ze vsech škvír a zdechlo. Kocce samozřejmě obojek, aby nepřitáhla novou várku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76747
8.7.24 19:05
@Svistice píše: Více

já jsem četla, že blechy vydrží o hladu rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.7.24 19:40
@stinga píše: Více

U nas vychcipali po dobu rekonstrukce, kdy jsme byli pryč. Předtím jsme to tu vystříkali a kočky nafasovaly obojky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
8.7.24 21:44

@Svistice prý citi, když tam nebydlis, a jak se larvy zakukli, nevyvinou se schválně v dospělce, dokud není nablízku obživa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
31.8.24 00:46

Blechy????????

Dobrý den. Potřebovala bych radu jak se zbavit zatracených blech 😩 Máme fenku, má obojek Foresto a dáváme jí pivovarské kvasnice. Ale pokaždé co přijde z venku tak je jak autobus🤬 dnes jsem ji vytahala cca 40 blech… velikých… vajíčka žádná na sobě nemá. Je bílá všechno na ni jde vidět. Máme oplocenou zahradu a je pouze na ní. Nemam tušení odkud se berou. Sem tam se tu proběhne nějaká cizí kočka ale s nimi se na zahradě nikdy nepotkali. Existuje nějaký postřik který by to zlikvidoval?😩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
31.8.24 11:19

@Nikol2000 to už je mate hodně premnozene. Napadlo tě, že ten obojek třeba nefunguje? 8o Jinak nejúčinnější jsou tablety, takže za mě radim koupit tablety, a vystrikat psa i všechno kolem bolfem :nevim: klidně i pravidelne, na začátku dvakrat týdne a pak i jednou týdne do vymizení. Ano vajicka na sobě pes nemá, poněvadž ty kladou blechy nikoli na zvíře, ale hlavně do jeho okolí. Zvíře slouží jako restaurace, kam se chodí ty blechy nažrat, ale jinak ziji trvale jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
31.8.24 11:27
@Semtex píše: Více

No o obojky vím že funguje. Cca 20 minut co přijdeme z venku jsou blechy pomalé neskáčou jen lezou, a nacházím i mrtvé. Pes poštípaný není, nedrbe se. Jaké tablety máte ozkoušené prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný