Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jakou kovovou klec koupit pro středně velkého jezevčíka do auta? Chtěla bych ji používat i na noc, aby nechodil po bytě a nedělal blbosti (teď má látkovou, kterou úspěšně rozkousal). Jak by taková klec měla být velká? Případně nemáte tipy na nějaké konkrétní klece?
V domácnosti zavírat psa za trest na noc do klece? Ne alespoň do ohrádky? Do auta asi bude stačit menší, než do bytu. Ale ten nápad se mi moc nelíbí.
@Kristyna.Cerna píše: Více
No a on v autě zlobí a demoluje byt? Nebo proč máš potřebu ho někam zavírat?
Proč hned klec? My vozíme psa normálně na zadní sedačce, má na to spešl kšíry do auta, který se připnout jako pás, aby se při nárazu nezranil a pod sebou má takovou auto deku, přímo dělanou pro cestování psů v autě, která mu zabrání, aby spadnul mezi sedačky. A co za blbosti dělá takovej jezevčík v noci v bytě, že ho musíte zavírat? Jde se napít a u toho hlasitě ťapká???
@Maky895989 Když von u toho pití hrozně čvachtá a jak jde zpátky, tak mu z huby kape voda a všude je nacintáno…
Klec pro psa sice doma mam a pouzivam, kdyz nejsem doma, ale teda nenapadlo by me ji pouzivat i na noc, kdyz jsem doma. To bude pes v kleci, kdyz jsi v praci, po praci ho pustis ven a za par hodin zase na celou noc zavres?
No a obecne bych ti doporucila se spis pridat na FB do jezevcikarske skupiny, kde bude pravdepodobne vic lidi, co maji zkusenosti s jezevciky, nez se ptat na emiminu.
@Maky895989 Klec/prepravni box jsou obecne povazovani za nejbezpecnejsi zpusob prepravy psa.
Ahoj, do auta bych pořídila něco takového https://www.bestpet.cz/…psy-do-auta/ jen vyberte vhodnou velikost. Domů pak tu drátěnou. Také ji máme na dobu naší nepřítomnosti, protože štěně demolovalo a bylo to pro ní nebezpečné.
Jediné klece, co na našem trhu mají crashtesty jsou myslím značky Vario a nově Thule. S velikostí určitě rádi poradí. Klec do auta by měla být menší, než klec na doma.
Co se týče klece na doma, tak zvolit takovou, kde se pes v pohodě roztáhne, protáhne, otočí, postaví a vejdou se mu tam i misky. Na BOC psa mám klec 107×70×77,5 (cestovní drátěnou na dovolené, tábory apod. 91×56×63) a na mix papillona (4 kg) mám 61×43×50,5 (cestovní má látkovou kennelu 50×35×35), kterou teď dočasně využívá 9kg kříženec jezevčíka. Na závody a tréninky používám látkovou kennelu 91×63×63, kam je dávám oba.
Na kleci přes noc není nic špatného. Momentálně mi tak spí 2 psi ze 3. Jeden z důvodu, že mimo klec si pořádně neodpočine. Druhý, protože je tu nový a 3 samci na 16 m2 by mohli být pěkný průšvih. Cvičně tak občas spí i ten poslední ![]()
Mmch, dva psi mi momentálně chrápou v otevřených klecích, aniž by je tam někdo poslal.
@alcam00 Proti klecim osobne nic nemam a zakladatelka taky pise malo informaci. Muj pes si chodi do klece taky obcas lehnout nebo si tak neco zvykat, protoze ji ma jako jeden z pelisku. Ale pokud beru, ze normalni clovek ma pracovni dobu 8 hodin + cesta a pak dejme tomu 7 hodin v noci spi, tak mit psa 16-17 hodin z 24 v kleci mi proste prijde divne a nemuzu si pomoct ![]()
@Afrikana
Tak já třeba většinou stejně potřebuju, aby ten pes minimálně tolik hodin spal. Pak je s ním žití a práce mnohem příjemnější pro nás všechny. A on si mimo klec pořádně neodpočine, což je docela běžný chování pro pracovní linie pracovních plemen.
Mame umelohmotnou prepravku pro str. velkeho psa - je v ni v aute v kufru a ma tuhle prepravku zaroven i jako letni boudu - strasne rad v ni spi na terase u domu.
Ahoj, mohu nabídnout za lepší cenu klec XXL (po vlčákovi, jen štěně). Do bytu by se určitě hodila prostornější. Byla v ní tak do půl roku, tak by to mohlo na jezevčíka tak nějak sedět ![]()