Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebuju radu, řešil někdo, že soused ob pár baráků má doma blechy (starý, nemocný, má hodně koček) a neřeší to? Bohužel já i syn jim nějak voníme, občas si ji doneseme domů a někdy se stane, že se rozmnoží a pak máme bleší invazi. Blechy skáčou normálně po ulici a nedá se tomu vyhnout. Tak jedenkrát do roka děláme deratizaci. Ironie je, že máme dost zvířat, ale poctivě je preventivně ošetřujeme a ty blechy nemají. Vím jak se toho zbavit, ale ptám se, můžu si někde stěžovat nebo kde to můžu řešit? Na obci? Je to nepříjemné a taky drahé.
Blechy skáčou po ulici? Tomu se mi nechce věřit. Ale dobře….
Obrať se na veterinární správu.
@Catalina123 píše: Více
tak to je docela nesmysl, blechy fakt neskáčou po ulici, naše tři kočky měly celou zimu blechy, intenzívně jsme odblešovali, prali, deratizovali - než jsme kápli na pipetu, která blechy zlikvidovala - denně jsme dva kocoury vyčesávali já a mamka, a neměly jsme ani jednu blechu nikdy na sobě - to jsou blechy kočičí, ty na lidi nejdou
@stinga To je největší zažité dogma, ale silně nepravdivé, že blechy kočičí na člověka nejdou.
Ale samozřejmě, dá se deratizovat a zbavovat se jich různými způsoby.
@Sunlight515 píše: Více
ty blechy buď donesl náš kocour z veteriny, když mu trhali zuby, nebo byly v pytlích s poděděným oblečením od kolegyně pro dceru - máme 3 kocoury, blechy jsme objevili cca 24.listopadu - dělali jsme vše možné i nemožné, stříkali, vyčesávali, prali, koupali, atd atd - do cca 24. března, kdy jsme použili pipety od veterináře - každý den jsme ty kočky vyčesávali, protože zamoření koček bylo obrovské - za tu dobu ani jeden člen rodiny neměl ani jednu blechu, kočky s námi spí, takže opravdu blechy kočičí na člověka nejdou
@stinga píše: Více
Tak to je dost trapná odpověď, to se chcete jako hádat, nebo poukazovat na svou blbost, či si jako děláte srandu?
@Janli píše: Více
No ne že by skákaly nějak intenzivně nonstop všude, ale bydlíme ve staré zástavbě, kde vyleze člověk ze dveří a je hned na ulici, kde projede sotva jeden osobák. Plus je tu pár zbořenin, kam ty kočky chodí. Takže člověk jak projde okolo, blecha občas naskočí a pokud si to člověk donese domů a nezvládne ji včas zabít, tak se rozmnoží a je pohroma. Zvíře bez obojku tady vůbec nemá šanci být bez blech, stačí jedna krátká procházka. Problém taky je, že na ty potvory už tady skoro nic nefunguje. Díky za radu, kontaktuju je a uvidím, jaké jsou možnosti a co se dá dělat.
Nezlob se, ale to je opravdu značně přehnané. Mívali jsme doma v baráku kočky, měli jsme jich pět. Dřív neexistovaly žádné přípravky proti blechám, takže ty zablešené kočky žily normálně s námi v domě. Nikdy jsme žádné problémy neměli, až na jednu výjimku. To bylo v létě, vedro a nikdo nebyl týden doma. To se pak stalo, že se tam blešky namnožily, a když jsme se vrátili, tak tam byla taková menší invaze. Ale že by na tebe skákaly když vyjdeš na ulici, jen tak, tomu nevěřím.
@stinga Prosím tě co je to za pipetu, která fungovala? Nám kocour donesl blechy zjara a také to byl běh na dlouhou trať, než jsme se jich zbavili. Na veterině nám prodali Nexgard combo, stála asi 400, ale účinek skoro žádný
A nohy pokousaný od blech jsem měla já i máma. Asi v reakci na to odblešování blechy v panice opouštěly toxického hostitele a hledaly nového. Nakonec pomohly až obojky Bolfo, ale jak se kocour podrbe, ihned kontroluju, nechtěla bych celou tu anabázi opakovat..
@Petula306 píše: Více
Psala jsem, že naše zvířata blechy nemají. Mám krátkosrsté psy bez podsady, na kterých to nelze nevidět. A hlavně na to jsem se neptala, my to víme odkud to jde, nemám problém jen já.
ne, píšu ti svou zkušenost, a znovu opakuju - blechy neskáčou po ulici, blechy musí žít na zvířeti, proč by ze zvířete seskakovaly a skákaly na ulici?
pokud vám tam něco skáče na ulici, je to jiná havěť, ne blechy
@tatrovka píše: Více
no tak teď jsem na rozpacích, nám právě pomohly ty pipety Nexgard combo - úplný zázrak
@stinga píše: Více
Asi proto, že ze zvířete odpadne spousta vajíček, které se vylíhnou. Když nemají zrovna kočku, tak si k potravě doskáčou a člověkem fakt nepohrdnou. Naše domácí blechy taky nežily na zvířeti. My máme psy venku a blech byl plný barák. Nevím, proč máte potřebu se vyjadřovat, když o tom nic nevíte. A já opravdu blechy stoprocentně poznám.