Extrémně tvrdá voda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25
18.6.24 10:00

Extrémně tvrdá voda

Ahoj všichni,

bydlíme ve městě, kde je hrozně tvrdá voda (HK). Ráda bych se zeptala, co vy, co jste ve stejné situaci, děláte na denní bázi, nebo zkrátka jak se proti tomu bráníte.

Já sice pořád uklízím koupelnu a kuchyni, ale hrozně mi vadí, jak nejsem spokojená s výkonem myčky a pračky. Dáváte do těchto spotřebičů něco navíc při každém pracím/mycím cyklu?

je tu někdo, kdo si pořídil změkčovač vody vyloženě nainstalovaný do vodovodu? Popř. používá někdo změkčující hlavici ve sprše? Je to k něčemu?

Za každou radu děkuji, jsem dost zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1831
18.6.24 10:05

Na změkčení vody do pračky dej trochu octa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
18.6.24 10:57

My máme také velmi tvrdou vodu, 6,9mmol/l. Do myčky dáváme jarové tablety, leštidlo a sůl, s tím, že sůl musím doplnit tak dvakrát týdně, vydrží to tak deset mytí. Na to, že je to třináct let stará zanussi, máje slušně. Do pračky dávám do každého praní jedlou sodu a prádlo musím odmáčet, skvrny předpírat. Ručníky jsou holt tvrdé, ony povolí po prvním použití.
O chod baterií se stará manžel. Ale koupelny jsou hrůza. Používáme stěrku na sprcháč, ale ono by bylo potřeba stírat celou koupelnu :roll:. Pulrapidů a podobných mám velké zásoby, ale stejně je každý úklid koupelny boj. Největší problém mám ale paradoxně s kuchyňských dřezem, nějak dobře tam ten kámen lne.
Změkčovač vody pořizovat nebudeme, město slibuje, že s tím něco udělá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
18.6.24 11:29

Ten zmekcovac do vodovodu by byl asi dobry, nemame ho. Mame magnet, ten spis asi nefunguje, rozhodne ne nejak zasadne. ocet funguje vsude tam, kam ho dostanes, ale nedostanes ho do splachovadel, bojleru, privodnich trubek ke spotrebicum, baterii… des bes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
18.6.24 11:49

My máme taky hodně tvrdou vodu, já jsem z toho nešťastná, protože ocet mi už ani pořádně nefunguje. Na místa, kam to lze, používám bílý ocet, ale ten nemůžu použít na černé vodovodní baterie… :nevim: Zároveň žádnou silnější chemii použít nemůžu, protože máme domácí čističku odpadních vod. Zrovna mám objednaný nějaký čistič od Eurony, který by pro ČOV měl být bezpečný, tak uvidíme.

Takže budu taky ráda za všechny tipy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.1.26 23:51

My naštěstí takové problémy s tvrdou vodou nemáme. Myčku, pračku a tak moc neřeším, ale na vaření čaje, kávy nebo třeba i do napařovací žehličky používám filtrovanou. Mám filtrační konvici (kupuju filtr FL-402H - je levnější než originál).
Ale známá má filtraci nainstalovanou přímo na přívod vody, takže filtrovaná voda teče rovnou z kohoutku. Možná by se to dalo použít i na přívod k myčce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný