Blokáda hrudní páteře a žebra. Co dělat?

5
24.3.26 15:12

Blokáda hrudní páteře a žebra

Dobrý den, mám takový problém a chtěla bych se poradit pokud by mi někdo z Vás mohl pomoct. Hodně dřív jsem cvičila zvedala i těžké váhy plus pracovala ve Škodovce a moje práce byla ve skladu/logistika kde sem musela zaskladnlvag materiál většinou to bylo těžké krabice/bedinky se šroubáma atd vážilo to dost třeba 15 kilo i víc a každý den 8h jsem to zvedala a narovnávala. Mimochodem před 8 let mě srazilo i auto a vždy sem měla bolesti v bedrech ale ne až tak nějak se to dalo s tym žít. Ale jednoho dne před rokem má půl v té práci jak sem zvedala ty těžké krabici něco mi křuplo v hrudníku nad prsa začalo mě to tam bolet pak se mi zhoršilo i dýchání ze sem si nemohla dodechnout. Dalo se to nějak. Zkoušela sem všechno možný nejdřív sem si myslela že to je srdce plíce nemohla sem dýchat pořádně a bolelo to. Podstoupila jsem všechny možný vyšetření na srdce plíce cokoliv a vše v pořádku. Byla sem i před rokem na magnetickou rezonanci krční a hrudní páteře na krční jen výřez plotének C6-7 na hrudní nic. Chodila sem všude po neurologu atd a řekli mi že pravděpodobně mám zablokovanou hrudní páteř a žebra bolí mě i v zadu pod lopatky při nádechu bolí žebra lopatky asimetrie při nádechu asimetrie na žebrech pravá strana horší zda se mi ze to je tak ztuhlé že se to ani moc nechybe cítím jak ty žebra a hrudník mám staženej jako kdybych měla tam cihli nebo utáhla hodně pořádně páskem bolí při nádechu při pochybu … nemůžu se pořádně nadechnout nemůžu dělat nic nemůžu ani cvičit protože to bolí a nemůžu se do nadechnout. Už nevím co s tym mám dělat zkoušela sem i fyzio atd ale zatím nic mi nepomohlo měla jsem poslední dobou i velkej stres zdá se mi že potom to se stalo ještě horší pořád na to myslím a už sem z toho na nervi nevím co mi může pomoct. Nevím co mám dělat. Chtěla bych to nějak vyřešit chtěla bych se znovu úplně svobodně nadechnout bez bolesti a problémů. Dokonce mi bylo řečeno i o nějaký svalové nerovnováze stažené svaly tigger point atd atd myslíte že to může být problém se svalama? Může to tak bolet a všechny ty simptomy kdyby to byl problém se svalama? Budu moc ráda za nějakou radu a pokud někdo má podobný nebo stejný problém. ajeate bych dodala že na hrudníku nad prsa pořád to křupe slyším a cítím takové křupnuti/trhání při pochybu. Několik krá denně to křupne. Nevím jestli je to normální ale křupe to tam nahoře nad prsa hrudník možná 2-3 žebro křupe to a je to i slyšet jako kdyby se něco trhalo. Asi tam něco je nejakej problém kdyz to křupe. Prosím poraďte mi a Děkuji 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9440
24.3.26 18:48
@Dayana píše: Více

Ahoj, mám podobný problém - i strašné bolesti zad, zejména hrudní páteře, i blokády s dušností, jednou jsem s tím musela před lety i na pohotovost, protože jsem nemohla skoro vůbec dýchat. Teď se mi to vrátilo. Jsem objednaná k jedné fyzioterapeutce, která se zabývá i psychosomatikou. Jak dlouho jsi chodila k fyzioterapeutovi? Máš cviky na doma? Cvičíš? Někdy fyzioterapeut/rhb lékař může blokády uvolnit, někdy se dávají přechodně třeba myorelaxancia a léky proti bolesti. Pokud máš tento problém, nenechala bych se odbýt a zkusila se objednat k lékaři také, případně na nějakou jinou fyzio, sama mám zkušenosti s několika za můj život a ne každý byl dobrý. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5296
24.3.26 21:36

Zkus jine fyzioterapeuty. Ne kazdy fyzio je dobry. A bude to chtit cvicit i sama, abys napravila drzeni celeho tela a opravila spatne pohybove vzorce (cviky by mel doporucit fyzio). A stres samozrejme tyto problemy zhorsuje vzdycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.26 03:18

Ano bude to na fyzioterapeuta, já mám od listopadu problémy s krční páteří, CB syndrom, TOS syndrom.. první dva měsíce jsem se reálně nemohla ani pohnout, leden byl o něco lepší, teď už jsem ve stavu, že zvládnu menší zátěž, tedy běžné činnosti včetně chůze ( která byla problém).
Spím tak 5 hodin denně, nevydržím ležet.
Mám ta sebou asi 30 fyzioterapií, cvičím 3× denně doma, jednou týdně chodím stále k soukromé fyzioteraputce.
Ano musíš si najít fyzio, která ti uvolní svaly, odblokuje páteř, naučí tě cvičit a ty tenhle stav budeš pak udržovat…
Fyzio na pojišťovnu bývají docela tragické, ale můžeš mít štěstí.
Bereš nějaké léky na uvolnění svalů?
Když mi ze začátku uvolňovali trigger pointy, zatuhle svaly, tak jsem si měla pocit, že si tam bolesti ucurnu nebo prokousnu to lehátko. Po první fyzio jsem myslela, že nedojdou bolestí domů…
Chce to napravit špatné pohybové vzorce, které máš.

• Citovat
  • Upravit
85765
25.3.26 05:27

Zmenit fyzioterapii. Byla jsem na ruznych fyzio v CR i v DE a trapila me bolest lopatky, mnoho let, snad 8 roku v kuse. A az jednou na fyzioterapii posledni hodinu prisel jiny fyzioterapeut, chlap misto zenske. Poradne me vysetril a zjistil, ze mam zablokovane zebro a ne krcni pater, jak mi vsichni tvrdili. Dal si se mnou fakt praci, nazdvedaval me tam pomoci kosticek a vselijakych vychytavek (prece jen bylo zablokovane mnoho let) a na konci kruplo, vratilo se zpatky a bylo po bolesti a problemech. Po osmi letech, zacalo to v 18 a skoncilo ve 26. Takze klidne zkusit vice fyzioterapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.3.26 19:48

@Lollitka Ahoj ten problém má už rok a půl a k fyzio jsem chodila ale většina a pojišťovnu a to bylo katastrofa nic mi nepomohlo. Chodila jsem i k pár soukromých ale taky nic nepomohlo. Naposledy jsem byla u jednoho právě co řeší s psychosomatikou a ten mi říkal ať si vezmu tužku a papír a napíšu co mě trápí že to pomáhá🤦🏽‍♀️ já jsem fakt z toho nešťastná dnes sem byla akorát na masáži na odblokování blokád a paní mi mačkala prstem a bolestivé body a bolelo to jak blázen a teď to cítím ještě horší snad a víc stažené …. Čeká mě další fyzio tak jsem zvědavá ale už to mám rok a půl a opravdu nevím jak dlouho ještě s tym budu bojovat. Chci se zeptat jak dlouho ty máš tenhle problém a zbavila ses toho nebo pořád to řešíš? Děkuji 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.3.26 19:51

@blumen Ahoj určitě s tym počítám že budu muset hledat jiný fyzio dokud nenajdu tohle správně pro mě. Já už ten problém mám rok a půl a opravdu je to nepříjemné už nevím co s tym dělat. Byla jsem dnes na masáži na odblokování blokád a bylo to strašně bolestivé paní mačkala prstama bolestivé body a cítím to teď ještě víc bolestivě a stažené. Ale asi po masáži vždy je to takové citlivější. Pokud třeba máš i na doporučení dobrého fyzioterapeuta který se zahřívá blokádama klidně mi můžeš napsat sem budu vděčná 🙏 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.3.26 19:52

@Afrikana Ja už na fyzio chodila hodně krát a mám cviky které dělám i doma ale bez úlevu … pořád stejné… asi musím pořád hledat nového fyzioterapeuta :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85765
26.3.26 06:07

@Dayana Masaz je neco jineho nez odblokovani. Ja neziju v CR. Neexistuje v CR osteopatie? Ty svaly jsou stazene kvuli blokade. Me to taky mnoho let strasne bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
26.3.26 08:15

Musíš. hledat a vyzkoušet víc. Nejlépe zafungovalo doporuceni ve specializovanych skupinach na fb.. já teď chodím na masáž za 3k na 70 minut… odblokuje mi spodní žebra.. takže můžu dýchat do šířky hrudníku a ne do bricha, a namasiruje břicho slabé břišní svaly a přetížené pánevní dno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.3.26 17:44

@řehořice a co to je za masáž a kde na to chodíš pokud se můžu zeptat? 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
27.3.26 13:33

Zkuste fyzioterapeuta, který dělá mobilizace. Mívala jsem problémy s tím, že mi občas povyskočilo žebro a pak mě při každém nádechu hrozně píchalo pod žebry. Byl to docela porod, protože jediná snesitelná poloha byla vleže. A přestalo se mi to dít hned po první mobilizaci. Všechna žebra srovnána, pánev srovnána… Když jsem odcházela z té první návštěvy, připadala jsem si jako želatina… A to vracení žeber nebolí. Princip spočívá v tom, že vás rozmasírují a na konci vám budou polohovat ruce a nohy tak, že vám vlastní vazy vrátí ty žebra na správné místo. Je to úplně bezbolestné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí