Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
Mám dotaz, který mi nedá spát. ![]()
Trpím uz několik let na záněty močového měchýře, občas to přejde až do zánětu ledvin
![]()
Poslední necelý rok je to ale častější a častější, může mít na to vliv každodenní sex nebo to, když se přítel snaží prsty dosáhnout mého bodu G a tlačí tím dlouho i na močový měchýř?
jsem už delší dobu v zahraničí mimo EU… takže vždy když se objeví bolest okamžitě letím koupit 1l 100% brusinkového džusu
V posledních 30 dnech jsem prodělala oboustranný zánět ledvin (antb od dr.) a dvakrát zánět močáku
Předem děkuji za názory a zkušenosti
![]()
@Zaza420 ahoj,.myslím, že se sexem to nesouvisí. Pokud máš problémy s močovým ústrojím, tak bych spíš dodržovala pravidelný pitný režim, nohy a ledviny v teple. Možná to máš chronické, to by chtělo řešit přímo s lékařem ![]()
Brusinkový a urologický čaj, zrovna když tě to chytne, je úplně k prdu
@Stueyina právě 100% brusinkový džus pomůže během dvou dnů, je to zázrak.. a hlavně přírodní, žádné chemické antb..
Také už od mala piju až moc (mamce jsem v těhotenství vypila všechnu plodovou vodu).
Budu muset počkat do ČR a k lékaři. Dá se ale chronického zánětu úplně zbavit?
Jednu dobu na střední jsem na záněty močových cest trpěla dost a ani vyšetření na urologii nic neprokázalo - tam bych to začala řešit být tebou, pokud jsi u lékaře ještě nebyla.
Nakonec to dopadlo tak, že jsem se rozešla s tehdejším přítelem a záněty jako zázrakem ustaly.
Jinak hlavně hodně pít - beze srandy ty 2 litry denně a opravdu si to hlídat. Dodržovat hygienu před a po sexu a když mám občas nepříjemný pocit jako bych prochladla a mohl z toho být zánět, tak si dám pár dní Blokurimu.
Tohle dodržuju a záněty mi zmizely, musím zaklepat.
No neřeš to brusinkami, ale důkladným vyšetřením a cíleným přeléčením. Včetně vyšetření na chlamydie a jiné pohlavně přenášené choroby. Než zjistíš o co jde, souložte pouze s kondomem.
Čím déle se budeš vyhýbat léčbě co funguje, tím víc si zničíš opakovanými záněty ledviny.
Ano, může to souviset se sexem. Já jsem během studií na to trpěla hrozně, byla jsem několikrát ročně na antibiotikách, až mi jeden doktor říkal „před sexem a hlavně po sexu se musíte hned dojít vyčůrat, aby se to propláchlo, ale ihned, do dvou minut, ideálně ve sprše a hned i umýt“. Od té doby, co jsem to začala důsledně praktikovat, byl klid. Brala jsem teda ještě Megabrusinky od Swiss, ty mi pomáhaly nejvíc (paradoxně třeba Urinal nebo spousta konkurenčních výrobků s deklarovaným podobným množstvím účinné látky mi nezabíraly, každé tělo je jiné). Doteď když je sex trošku důraznější a delší, tak po tom vyčůrání si automaticky vezmu kapsli Megabrusinek a druhý den radši taky a mám klid.
Ale samotné kapsle brusinek nepomáhaly, pokud jsem nedodržovala tu hygienu po sexu.
Se sexem to rozhodně souvisí. Přenáší se bakterie e-coli z konečníku. (Nemusíte ani provozovat anální sex) Za 1. Hygiena před i po, hned po jít do sprchy a vyčůrat se. Potom vypít alespoň 0,5 litrů vody. 2. Mě pomáhá lichořeřišnice, pokud máš možnost v zahraničí kup si je, jsou to kapky. 3. Drsný sex tomu nepřidává, dráždí se močová trubice a je problém. 4. Celkově mnohem více pít aby se močový měchýř čistil.
Měla jsem stejný problém. Naučila jsem se sledovat sebe samou a dodržovat určitá pravidla. Na urologii mi nikdo nic nezjistil.
Ať ti to dobře dopadne. ![]()
@Zaza420 to netuším, s tím nemám zkušenosti
já měla zánět močáku dvakrát, ale po druhé jsem byla hospitalizovaná kvůli ledvině… To je na delší příběh a tam mi právě říkali o těch brusinkách a čajích, že jak se zánět rozjede, tak už to kromě atb nic nepomůže. Až se vrátíš do ČR, tak si hned zajeď na urologii a tfuj tfuj, ať se problém vyřeší
![]()
Tak vzhledem k tomu, ze dle slov: vypila jsem vsechnu plodovou vodu, to velmi znaci o vyvojove vade ledvin, proto je podstatne dukladne vysetreni u urologa.
Existují parauretrální žlázy, které obsahuje i popsaná oblast bodu G.
Mohou se stát zásobárnou infekce a při masírování mohou být vyprazdňovány.
Co s tím? Za větu když G, tak squirt asi budu kamenován. ![]()
Tak trochu konzervativně: Nápad se jít hned močit pak může pomoct. Brusinky ještě před erotikou. ![]()
Někdy pomůže rychlé střídání pH moči - ibuprofen a vystřídat se sodou, rozpuštěnou ve vodě (podotýkám, že to je blee). Ale tohle je docela nouzovka, která ani těm ledvinám moc neprospěje i když je to funkční.
A pochopitelně je nejlepší infekci zničit. ![]()
![]()
Ahojte, já mám podobný problém a to ten, že mám dlouhodobě vaginální záněty, který mají tendenci přejít do zánětu močáku. X-krát jsem to řešila na gyndě, vždycky jsem dostala globule na zavádění, ale problém to úplně nevyřešilo. Byla jsem i na urologii, kde mi doktor doporučil stěry z močové trubice a vyšetření močové trubice, jestli není zúžená. Tam jsem ale ještě nebyla, bojím se toho jak čert kříže. Nejspíš tam ale budu muset, protože je to neustálý svědění spodku dost vyčerpávající
![]()
@Marťa Klepka
Tohle mi připomíná problémy mé mamky v minulosti, neustálé záněty.. ani gynekolog už nevěděl co dělat a co je příčinou. Po asi roce mamka zjistila, že jí přítel podváděl..tudíž, že to bylo z toho.. Nemusí být! Jen zmiňuji. Držím palečky ať se to co nejdřív vyřeší ![]()
@Zaza420 píše:
@Marťa Klepka
Tohle mi připomíná problémy mé mamky v minulosti, neustálé záněty.. ani gynekolog už nevěděl co dělat a co je příčinou. Po asi roce mamka zjistila, že jí přítel podváděl..tudíž, že to bylo z toho.. Nemusí být! Jen zmiňuji. Držím palečky ať se to co nejdřív vyřeší
Předpokládám, že nějaký přenos… ![]()
Gynekolog neudělal bakterální stěry, ani bakterku moči?
![]()