Bodanec psa od včelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1914
17.8.11 08:10
mikalka píše:
mikalka píše:
saiiimona píše:
mikalka píše:
Tak s tímto mám špatné zkušenosti. Pro malé plemena, to může být i smrtelné. Já mám čivavku, pichla ji včela, tak jsme jí vydělali žihadlo, najednou jí šla pěna od huby a to už jsme věděli, že je zle, tak jsme jeli rychle na veterinu, tam jí pichli dvě injekce a pak už to bylo dobré, ale vyděsilo mě to pěkně! Veterinář říkal, že příště by mohla být reakce silnější a když jsme mu volali, co se stalo,tak říkal, okamžitě dojeďte, to, že jí jde pěna od huby, to je epileptický záchvat na vosí žihadlo, někdy to trvá jen dvacet minut a je konec, takže žádná sranda!!
Bože, nestraš, taky máme čivavku. Je prdlá, pořád loví nějakej hmyz, ale snažíme se jí hlídat. Hlavně, že je ta Vaše v pořádku.
Tak jí hlídejte pořádně! U těchto plemen je to fakt někdy i smrtelné. Nás to vystrašilo pořádně!
Tak já už radši nikam nic psát nebudu, protože dneska jsme opět zkončili na veterině. Opět moji čivavku štípla vosa, mě dopoledne a ji odpoledne a mě i ji v bytě. V poslední době, když větrám, tak nám hodně létají do bytu, tak je vždy odháním a dneska jsem to odnesla já a pak jsem jenom uslyšela fenku pišťat a vosa byla na zemi, no a za chvílu měla neteklý frňák. Tak už jsme preventivně jeli, nechtěla jsem už nic riskovat a platili jsme jen 140 Kč, minule mimo ordinační dobu, nás to vyšlo na 700 Kč, takže docela rozdíl. Tak teď jsme jí domlouvali, když už si teda chce hrát s těma vosama ať to dělá do šesti hodin!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jej, chodinka malá :-( :-( :-( Je fakt, že mě v neděli taky vlítla vosa do bytu, ale to jsem odnesla já, ďobla mě. Pak už jsem se bála, zavřela jsem jí v tý místnosti a počkala, až za chvili přijde přítel a zlikviduje ji :-) Je jich letos nějak moc, nezdá se Vám?
A co brouček malej, už je v pořádku? Kolik váží? Ta naše má 1,6kg, snese málo co, takže z tohodle mám hrůzu. Tak jí za mě a za naší Sendynku hezky pohaď a pofoukej jí bebinko.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5361
17.8.11 11:02
monikalysa píše: ** mikalka** si pořiďte sítě do oken. Stojej jen pár korun, návratnost velká :mrgreen: :lol: :lol: Se přilepí na okna suchý zip a na to naplácne síťovina. Zrovna u vás asi dost potřebná věc :palec:

V kuchyni máme střešní okna, ale to by šlo určitě i tam :palec: Budeme muset s tím něco udělat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5361
17.8.11 11:11
saiiimona píše:
mikalka píše:
mikalka píše:
saiiimona píše:
mikalka píše:
Tak s tímto mám špatné zkušenosti. Pro malé plemena, to může být i smrtelné. Já mám čivavku, pichla ji včela, tak jsme jí vydělali žihadlo, najednou jí šla pěna od huby a to už jsme věděli, že je zle, tak jsme jeli rychle na veterinu, tam jí pichli dvě injekce a pak už to bylo dobré, ale vyděsilo mě to pěkně! Veterinář říkal, že příště by mohla být reakce silnější a když jsme mu volali, co se stalo,tak říkal, okamžitě dojeďte, to, že jí jde pěna od huby, to je epileptický záchvat na vosí žihadlo, někdy to trvá jen dvacet minut a je konec, takže žádná sranda!!
Bože, nestraš, taky máme čivavku. Je prdlá, pořád loví nějakej hmyz, ale snažíme se jí hlídat. Hlavně, že je ta Vaše v pořádku.
Tak jí hlídejte pořádně! U těchto plemen je to fakt někdy i smrtelné. Nás to vystrašilo pořádně!
Tak já už radši nikam nic psát nebudu, protože dneska jsme opět zkončili na veterině. Opět moji čivavku štípla vosa, mě dopoledne a ji odpoledne a mě i ji v bytě. V poslední době, když větrám, tak nám hodně létají do bytu, tak je vždy odháním a dneska jsem to odnesla já a pak jsem jenom uslyšela fenku pišťat a vosa byla na zemi, no a za chvílu měla neteklý frňák. Tak už jsme preventivně jeli, nechtěla jsem už nic riskovat a platili jsme jen 140 Kč, minule mimo ordinační dobu, nás to vyšlo na 700 Kč, takže docela rozdíl. Tak teď jsme jí domlouvali, když už si teda chce hrát s těma vosama ať to dělá do šesti hodin!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jej, chodinka malá :-( :-( :-( Je fakt, že mě v neděli taky vlítla vosa do bytu, ale to jsem odnesla já, ďobla mě. Pak už jsem se bála, zavřela jsem jí v tý místnosti a počkala, až za chvili přijde přítel a zlikviduje ji :-) Je jich letos nějak moc, nezdá se Vám?
A co brouček malej, už je v pořádku? Kolik váží? Ta naše má 1,6kg, snese málo co, takže z tohodle mám hrůzu. Tak jí za mě a za naší Sendynku hezky pohaď a pofoukej jí bebinko.. :kytka:

Tak naše je taky malinká, včera jsem ji vážila a má 1,70 kg a má deset měsíců, ta Vaše kolik? A taky toho málo znese, kdybys viděla, jak včera vyváděla, byl tam se mnou i bratránek a ten musel jít pryč, že je mu z toho zle, jak bečí. Oni jí šli vyholovat nožku, protože šli pichat injekcu přímo do žíly a už přitom vyholování, tak naříkala, dvě baby ju držaly a stejně jich málem pokůsala a to je takový drobek :mrgreen: Ale nic hroznějšího jsem nezažila, jak ona bečala, mně to rvalo srdce a přitom se furt na mě dívala, mně sa chtělo bečat. Ale bylo to možná i tím, že ona měla den po hárání a tak byla ještě asi víc rozlítostněná, chudinka moja :srdce: A teď už je v pořádku, ale dávejte na to taky fakt bacha, kor, když je ještě mini, to je ještě horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
17.8.11 11:26

mikalko Tak koukám, že si jsou čivavky dost podobný :-) Ta naše je taky cíťa, přesně takhle na veterině vyváděla jenom při stříhání drápků, to bylo řevu, normálně nás poslali na chodbu.. Jak Vám snáší očkování? My o ní 2× málem přišli :-( Jednou jí bylo tak strašně zle, byla apatická, blinkala, měla sranděru a pak už vůbec nemohla, ale vet nám řek, když jsme mu volali, že jsme přecitlivělý :cert: Při tom, kdybys ji viděla, byla jak v posledním tažení :-( A podruhý opuchla jak blázen a málem se udusila, to už museli píchnout kalciovku :cry: Pak jsme změnili veta a vše v naprosté pohodě. Jsou jí skoro 2 roky, ale s těmahle mrňkama je to někdy boj, ale když oni jsou tak sladký :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5361
17.8.11 22:22
saiiimona píše:
mikalko Tak koukám, že si jsou čivavky dost podobný :-) Ta naše je taky cíťa, přesně takhle na veterině vyváděla jenom při stříhání drápků, to bylo řevu, normálně nás poslali na chodbu.. Jak Vám snáší očkování? My o ní 2× málem přišli :-( Jednou jí bylo tak strašně zle, byla apatická, blinkala, měla sranděru a pak už vůbec nemohla, ale vet nám řek, když jsme mu volali, že jsme přecitlivělý :cert: Při tom, kdybys ji viděla, byla jak v posledním tažení :-( A podruhý opuchla jak blázen a málem se udusila, to už museli píchnout kalciovku :cry: Pak jsme změnili veta a vše v naprosté pohodě. Jsou jí skoro 2 roky, ale s těmahle mrňkama je to někdy boj, ale když oni jsou tak sladký :huban:

Tak uplně první injekcu, byla uplně hotová, to jenom spala, ale neblinkala ani nic jiného, to jenom spala, druhu injekcu byla zase ospalá a při třetí jí opuchl frňák, ale za půl hodky to splasklo. No a včera po očkování na tu vosu, tak to taky spinkala a ještě dneska měla srajdu a mně to ani nedocvaklo, že to má z té injekce, přemýšlela jsem, co takového mohla sníst. Takže zas tak drastické to očkování není, tak jak u vás. Ale jedna známá mají taky čivavu a říkala, že po očkování si také mysleli, že zdechne, že hrůza. A jaké máte zbarvení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný