Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
mikalka píše:mikalka píše:Tak já už radši nikam nic psát nebudu, protože dneska jsme opět zkončili na veterině. Opět moji čivavku štípla vosa, mě dopoledne a ji odpoledne a mě i ji v bytě. V poslední době, když větrám, tak nám hodně létají do bytu, tak je vždy odháním a dneska jsem to odnesla já a pak jsem jenom uslyšela fenku pišťat a vosa byla na zemi, no a za chvílu měla neteklý frňák. Tak už jsme preventivně jeli, nechtěla jsem už nic riskovat a platili jsme jen 140 Kč, minule mimo ordinační dobu, nás to vyšlo na 700 Kč, takže docela rozdíl. Tak teď jsme jí domlouvali, když už si teda chce hrát s těma vosama ať to dělá do šesti hodin!!saiiimona píše:Tak jí hlídejte pořádně! U těchto plemen je to fakt někdy i smrtelné. Nás to vystrašilo pořádně!mikalka píše:Bože, nestraš, taky máme čivavku. Je prdlá, pořád loví nějakej hmyz, ale snažíme se jí hlídat. Hlavně, že je ta Vaše v pořádku.
Tak s tímto mám špatné zkušenosti. Pro malé plemena, to může být i smrtelné. Já mám čivavku, pichla ji včela, tak jsme jí vydělali žihadlo, najednou jí šla pěna od huby a to už jsme věděli, že je zle, tak jsme jeli rychle na veterinu, tam jí pichli dvě injekce a pak už to bylo dobré, ale vyděsilo mě to pěkně! Veterinář říkal, že příště by mohla být reakce silnější a když jsme mu volali, co se stalo,tak říkal, okamžitě dojeďte, to, že jí jde pěna od huby, to je epileptický záchvat na vosí žihadlo, někdy to trvá jen dvacet minut a je konec, takže žádná sranda!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jej, chodinka malá
Je fakt, že mě v neděli taky vlítla vosa do bytu, ale to jsem odnesla já, ďobla mě. Pak už jsem se bála, zavřela jsem jí v tý místnosti a počkala, až za chvili přijde přítel a zlikviduje ji
Je jich letos nějak moc, nezdá se Vám?
A co brouček malej, už je v pořádku? Kolik váží? Ta naše má 1,6kg, snese málo co, takže z tohodle mám hrůzu. Tak jí za mě a za naší Sendynku hezky pohaď a pofoukej jí bebinko.. ![]()
monikalysa píše: ** mikalka** si pořiďte sítě do oken. Stojej jen pár korun, návratnost velká![]()
![]()
Se přilepí na okna suchý zip a na to naplácne síťovina. Zrovna u vás asi dost potřebná věc
V kuchyni máme střešní okna, ale to by šlo určitě i tam
Budeme muset s tím něco udělat ![]()
saiiimona píše:mikalka píše:Jej, chodinka malámikalka píše:Tak já už radši nikam nic psát nebudu, protože dneska jsme opět zkončili na veterině. Opět moji čivavku štípla vosa, mě dopoledne a ji odpoledne a mě i ji v bytě. V poslední době, když větrám, tak nám hodně létají do bytu, tak je vždy odháním a dneska jsem to odnesla já a pak jsem jenom uslyšela fenku pišťat a vosa byla na zemi, no a za chvílu měla neteklý frňák. Tak už jsme preventivně jeli, nechtěla jsem už nic riskovat a platili jsme jen 140 Kč, minule mimo ordinační dobu, nás to vyšlo na 700 Kč, takže docela rozdíl. Tak teď jsme jí domlouvali, když už si teda chce hrát s těma vosama ať to dělá do šesti hodin!!saiiimona píše:Tak jí hlídejte pořádně! U těchto plemen je to fakt někdy i smrtelné. Nás to vystrašilo pořádně!mikalka píše:Bože, nestraš, taky máme čivavku. Je prdlá, pořád loví nějakej hmyz, ale snažíme se jí hlídat. Hlavně, že je ta Vaše v pořádku.
Tak s tímto mám špatné zkušenosti. Pro malé plemena, to může být i smrtelné. Já mám čivavku, pichla ji včela, tak jsme jí vydělali žihadlo, najednou jí šla pěna od huby a to už jsme věděli, že je zle, tak jsme jeli rychle na veterinu, tam jí pichli dvě injekce a pak už to bylo dobré, ale vyděsilo mě to pěkně! Veterinář říkal, že příště by mohla být reakce silnější a když jsme mu volali, co se stalo,tak říkal, okamžitě dojeďte, to, že jí jde pěna od huby, to je epileptický záchvat na vosí žihadlo, někdy to trvá jen dvacet minut a je konec, takže žádná sranda!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Je fakt, že mě v neděli taky vlítla vosa do bytu, ale to jsem odnesla já, ďobla mě. Pak už jsem se bála, zavřela jsem jí v tý místnosti a počkala, až za chvili přijde přítel a zlikviduje ji
Je jich letos nějak moc, nezdá se Vám?
A co brouček malej, už je v pořádku? Kolik váží? Ta naše má 1,6kg, snese málo co, takže z tohodle mám hrůzu. Tak jí za mě a za naší Sendynku hezky pohaď a pofoukej jí bebinko..
Tak naše je taky malinká, včera jsem ji vážila a má 1,70 kg a má deset měsíců, ta Vaše kolik? A taky toho málo znese, kdybys viděla, jak včera vyváděla, byl tam se mnou i bratránek a ten musel jít pryč, že je mu z toho zle, jak bečí. Oni jí šli vyholovat nožku, protože šli pichat injekcu přímo do žíly a už přitom vyholování, tak naříkala, dvě baby ju držaly a stejně jich málem pokůsala a to je takový drobek
Ale nic hroznějšího jsem nezažila, jak ona bečala, mně to rvalo srdce a přitom se furt na mě dívala, mně sa chtělo bečat. Ale bylo to možná i tím, že ona měla den po hárání a tak byla ještě asi víc rozlítostněná, chudinka moja
A teď už je v pořádku, ale dávejte na to taky fakt bacha, kor, když je ještě mini, to je ještě horší…
mikalko Tak koukám, že si jsou čivavky dost podobný
Ta naše je taky cíťa, přesně takhle na veterině vyváděla jenom při stříhání drápků, to bylo řevu, normálně nás poslali na chodbu.. Jak Vám snáší očkování? My o ní 2× málem přišli
Jednou jí bylo tak strašně zle, byla apatická, blinkala, měla sranděru a pak už vůbec nemohla, ale vet nám řek, když jsme mu volali, že jsme přecitlivělý
Při tom, kdybys ji viděla, byla jak v posledním tažení
A podruhý opuchla jak blázen a málem se udusila, to už museli píchnout kalciovku
Pak jsme změnili veta a vše v naprosté pohodě. Jsou jí skoro 2 roky, ale s těmahle mrňkama je to někdy boj, ale když oni jsou tak sladký ![]()
saiiimona píše:
mikalko Tak koukám, že si jsou čivavky dost podobnýTa naše je taky cíťa, přesně takhle na veterině vyváděla jenom při stříhání drápků, to bylo řevu, normálně nás poslali na chodbu.. Jak Vám snáší očkování? My o ní 2× málem přišli
Jednou jí bylo tak strašně zle, byla apatická, blinkala, měla sranděru a pak už vůbec nemohla, ale vet nám řek, když jsme mu volali, že jsme přecitlivělý
Při tom, kdybys ji viděla, byla jak v posledním tažení
A podruhý opuchla jak blázen a málem se udusila, to už museli píchnout kalciovku
Pak jsme změnili veta a vše v naprosté pohodě. Jsou jí skoro 2 roky, ale s těmahle mrňkama je to někdy boj, ale když oni jsou tak sladký
Tak uplně první injekcu, byla uplně hotová, to jenom spala, ale neblinkala ani nic jiného, to jenom spala, druhu injekcu byla zase ospalá a při třetí jí opuchl frňák, ale za půl hodky to splasklo. No a včera po očkování na tu vosu, tak to taky spinkala a ještě dneska měla srajdu a mně to ani nedocvaklo, že to má z té injekce, přemýšlela jsem, co takového mohla sníst. Takže zas tak drastické to očkování není, tak jak u vás. Ale jedna známá mají taky čivavu a říkala, že po očkování si také mysleli, že zdechne, že hrůza. A jaké máte zbarvení?