Bodanec psa od včelky

15.8.11 18:30

bodanec od včelky

Dobrý den, naše fenka Jessie dnes dostala bodanec od včelky, jelikož nemám ještě moc zkušeností s pejsky nevím co s tím…nemáte někdo prosím nějakou radu co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
15.8.11 18:38

Kam ji včela bodla?
Když naši pesinu bodla včela, tak to bylo „jen“ do nožky, jen jsme sledovali, jestli nenatéká a neobjevuje se alergie. Pokud do tlamy, sledovala bych víc a kdyby začala natýkat (dusit…), pokusila bych se sehnat veterináře.

• Citovat
  • Upravit
15.8.11 18:39

Právěže do tlamy, má to nateklé, nechce si na to nechat šáhnout, ale reakce jinak žádná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
15.8.11 18:47

Asi bych radši vyhledala veta, nebo aspoň zavolala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
15.8.11 18:48

Nám štípla včela jednou fenku do packy, tak to jsem jen hlídala a zkoušela jsem to ledovat (nenechala se).

Letos ji štípla do tváře zevnitř. To jsem psychicky nevydržela a narvala do ní xyzal (antihystaminikum pro lidi). Taky otekla, ale dýchala normálně. Kvůli problému s cecíkem jsme nakonec jeli k Dr. ta mi prášek schválila a dala ji navíc injekci. Zvládla by to i bez doktorky, ale stejně bysme tam s cecíkem museli v následujících dnech, tak jsme to vzali najednou. Pokud máš po ruce xyzal, zirtec, claritin, zkus jí to dát a reakci jí to trošku zmírní. Pak jsem měla zase tlamu chladit, ale opět se jí to nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.8.11 18:52

Ještě mě napadlo, co žihadlo? Nezůstalo? Sousedům bodla včela štěně a zůstalo mu žihadlo v tváři, u veterináře byli několikrát, než přišli na to, proč na léčbu nereaguje.

• Citovat
  • Upravit
17521
15.8.11 23:29
ludmilka06 píše:
Dobrý den, naše fenka Jessie dnes dostala bodanec od včelky, jelikož nemám ještě moc zkušeností s pejsky nevím co s tím…nemáte někdo prosím nějakou radu co s tím?

Už je to asi pasé ale naše na včelu několikrát šlápla, takže jsem jí to ledovala. Dost se bránila, ale po chvíli přestala, asi jí to fakt pomáhalo. Na hubičku dávej pozor, kdyby jí otekly oči nebo natejkal jazyk, tak zkus do ní narvat kalcium, to snižuje alergické reakce. Jinak kdyby měla silnou alergii, tak se ti začně dusit, tak to 10ti minut, to se stalo kamarádce. Naštěstí má veterináře ob dva baráky, tak stačil psa napíchat a splasknul..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5361
16.8.11 00:27

Tak s tímto mám špatné zkušenosti. Pro malé plemena, to může být i smrtelné. Já mám čivavku, pichla ji včela, tak jsme jí vydělali žihadlo, najednou jí šla pěna od huby a to už jsme věděli, že je zle, tak jsme jeli rychle na veterinu, tam jí pichli dvě injekce a pak už to bylo dobré, ale vyděsilo mě to pěkně! Veterinář říkal, že příště by mohla být reakce silnější a když jsme mu volali, co se stalo,tak říkal, okamžitě dojeďte, to, že jí jde pěna od huby, to je epileptický záchvat na vosí žihadlo, někdy to trvá jen dvacet minut a je konec, takže žádná sranda!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
16.8.11 01:06

Sleduj jak pejsek reaguje..Jestli bude v pohodě, neřeš to.
My máme na zahradě 22 včelínů a náš retrívr tráví celé dny tím, že ty včely žere :mrgreen: (samozřejmě ke včelínům přístup nemá, žere ty, co lítaj volně po zahradě).Zatím neměl jediný problém a to těch žihadel už musel dostat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
16.8.11 07:56
mikalka píše:
Tak s tímto mám špatné zkušenosti. Pro malé plemena, to může být i smrtelné. Já mám čivavku, pichla ji včela, tak jsme jí vydělali žihadlo, najednou jí šla pěna od huby a to už jsme věděli, že je zle, tak jsme jeli rychle na veterinu, tam jí pichli dvě injekce a pak už to bylo dobré, ale vyděsilo mě to pěkně! Veterinář říkal, že příště by mohla být reakce silnější a když jsme mu volali, co se stalo,tak říkal, okamžitě dojeďte, to, že jí jde pěna od huby, to je epileptický záchvat na vosí žihadlo, někdy to trvá jen dvacet minut a je konec, takže žádná sranda!!

Bože, nestraš, taky máme čivavku. Je prdlá, pořád loví nějakej hmyz, ale snažíme se jí hlídat. Hlavně, že je ta Vaše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
16.8.11 08:21

Našeho psa- 8 měsíců bodla taky někam do čumáku, otekl šíleně, ale dýchal bez problémů, dostal xyzal, ten bere dcera od mala, tak neuškodí, chladila jsem mu to mokrým hadrem a OK. Jela bych s ním, pokud by špatně dýchal, jinak takových nehod ještě bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5361
16.8.11 09:02
saiiimona píše:
mikalka píše:
Bože, nestraš, taky máme čivavku. Je prdlá, pořád loví nějakej hmyz, ale snažíme se jí hlídat. Hlavně, že je ta Vaše v pořádku.

Tak jí hlídejte pořádně! U těchto plemen je to fakt někdy i smrtelné. Nás to vystrašilo pořádně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
16.8.11 11:04

rozhodně nic nezkazíš zyrtecem nebo zodacem - to samé, co berou lidi. Jen úměrně váze sniž dávku - buď ho mají v kapičkách (pro děti), nebo prostě rozpůlíš prášek. A sleduj pejska, kdyby otekl, rychle k vet. Našemu otekly oči, tlamička… bála jsem se, aby se nezačal dusit - tak jsme jeli a lékař mu píchnul injekci a pochválil nás za ta antihistaminika. Lépe je nosit prášek u sebe vždy, když jste na zahradě, nebo třeba v lese.

• Citovat
  • Upravit
5361
16.8.11 23:28
mikalka píše:
saiiimona píše:
mikalka píše:
Tak jí hlídejte pořádně! U těchto plemen je to fakt někdy i smrtelné. Nás to vystrašilo pořádně!

Tak já už radši nikam nic psát nebudu, protože dneska jsme opět zkončili na veterině. Opět moji čivavku štípla vosa, mě dopoledne a ji odpoledne a mě i ji v bytě. V poslední době, když větrám, tak nám hodně létají do bytu, tak je vždy odháním a dneska jsem to odnesla já a pak jsem jenom uslyšela fenku pišťat a vosa byla na zemi, no a za chvílu měla neteklý frňák. Tak už jsme preventivně jeli, nechtěla jsem už nic riskovat a platili jsme jen 140 Kč, minule mimo ordinační dobu, nás to vyšlo na 700 Kč, takže docela rozdíl. Tak teď jsme jí domlouvali, když už si teda chce hrát s těma vosama ať to dělá do šesti hodin!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
17.8.11 07:40

** mikalka** si pořiďte sítě do oken. Stojej jen pár korun, návratnost velká :mrgreen: :lol: :lol: Se přilepí na okna suchý zip a na to naplácne síťovina. Zrovna u vás asi dost potřebná věc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný