Stelivo pro kočku

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
540
9.8.11 10:22

Stelivo pro kočku

Milé maminky kočkařky,
poradíte mi s výběrem steliva pro našeho Macka?

Jde mi o to, že mám kočičí WC na našem společném záchodě. Protože by ta naše nevlezla do žádného WC s poklopem, má tedy ten svůj volně otevřený. Je zastavěný prádelním košem, aby tam malej nemohl. Dřív jsem používala bentonitové stelivo, ale číča mi jej hodně vynášela ven a po celém bytě jsem nacházela kousíčky steliva, byť pachy pohlcoval perfektně. Teď používám Catwill což je křemičitanová podestýlka…tu sice na ťapkách nevynáší, ale mám problém,že i když píší, že vydrží měsíc, tak bohužel smrdí daleko dřív…a pak se to stelivo i dost prodraží když ho měním co 14 dní.

Tak jsem se chtěla zeptat…nemáte některá zkušenost se stelivem, které by mi číča nevynášela, dobře pohlcoval pachy a vydržel déle než 14 dní?
Jak jsem psala poklop by u té naší lady neklapl a kočičí WC jinam přestěhovat nejde.

Děkuji moc za tipy…!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27247
9.8.11 10:27

Používáme červený zverlit, ale teda čistím rozhodně častěji než jednou za 14 dní.
Obden vybírám bobky a počůraný plus dosypu čistý a zhruba jednou za týden(někdy dýl) vysypu všechno a naplním bedýnku čistým.
Akorát teda kolem bedýnky je kočkolit pořád ač máme budku, ale kocour prostě hrabe tak vehementně, že je to prostě kolem bedýnky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
9.8.11 10:29
xxxxxx píše:
Milé maminky kočkařky,
poradíte mi s výběrem steliva pro našeho Macka?

Jde mi o to, že mám kočičí WC na našem společném záchodě. Protože by ta naše nevlezla do žádného WC s poklopem, má tedy ten svůj volně otevřený. Je zastavěný prádelním košem, aby tam malej nemohl. Dřív jsem používala bentonitové stelivo, ale číča mi jej hodně vynášela ven a po celém bytě jsem nacházela kousíčky steliva, byť pachy pohlcoval perfektně. Teď používám Catwill což je křemičitanová podestýlka…tu sice na ťapkách nevynáší, ale mám problém,že i když píší, že vydrží měsíc, tak bohužel smrdí daleko dřív…a pak se to stelivo i dost prodraží když ho měním co 14 dní.

Tak jsem se chtěla zeptat…nemáte některá zkušenost se stelivem, které by mi číča nevynášela, dobře pohlcoval pachy a vydržel déle než 14 dní?
Jak jsem psala poklop by u té naší lady neklapl a kočičí WC jinam přestěhovat nejde.

Děkuji moc za tipy…!!!

Cistime kazdy den. Kupujeme, co zrovna maji, ale nedoporucuji Mikese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
9.8.11 10:30

ahojky …my jsme kupovali stelivo takové granulované sypané s vůní jablka…také se nevynášelo a vůně jablka pohlcovala pachy .Byli jsme stím spokojeni…ale po 4 letech nám kočička umřela,tak jsme si tetka pořídili yorkšírka… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
9.8.11 10:34

To bentonitové stelivo je hrudkující a musí se každý den čistit - to samozřejmě vím. Kdežto ten Catwill je nehrudkující, takže se pouze vyndává stolice a moč je pohlcena do těch silikonových kuliček… Je super, že ho kočka nevyhazuje ven, ale to pohlcování tak OK není…píší, že se měsíc nemusí měnit, ale kecaj.
Spíš by mi vyhovovalo stelivo na podobné bázi…ty granulky klouzaj a nedrží se v srsti…to je super…jen bych potřebovala nějaké jiné s nějakou lepší pohlcovací schopností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
9.8.11 10:35
lleennttiillkkaa píše:
Používáme červený zverlit, ale teda čistím rozhodně častěji než jednou za 14 dní.
Obden vybírám bobky a počůraný plus dosypu čistý a zhruba jednou za týden(někdy dýl) vysypu všechno a naplním bedýnku čistým.
Akorát teda kolem bedýnky je kočkolit pořád ač máme budku, ale kocour prostě hrabe tak vehementně, že je to prostě kolem bedýnky

Právě se Zverlitem jsme začínala…ale kočka ho v srsti roztahá po celým bytě a nechci ,aby mi v tom malej lozil…ale na zápach byl super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
9.8.11 10:47

my používáme MICCI, za nás doporučuji jen toto stelivo, vydrží nejdýl, neni drahý a hned nesmrdí
jak už tu někdo psal, tak MIKEŠE a podobný bahňácký steliva nedoporučuju ani náhodou
ale i u MICCI se stelivo vynýší ven, máme taky odkrytý wc a máme na minizáchodu 2 záchody kočičí, máme dvě kočky, když jedeme na víkend pryč, je to pak „záhul“… ale když se čistí pravidelně, tak je to ok

já mám jinej problém, mě ta jedna furt bleje :cert: :cert: :cert: kočkařka jsem celej život, ale od tý doby co máme dítě se „těším“ až mít kočky nebudeme - hlavně kvůli chlupům a smradu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
9.8.11 10:50

Ahoj,

mame jednu kocku a zkousela jsem opravdu vsemozna steliva. Nakonec jsem skoncila u toho nejdrazsiho, ale vynasi se minimalne, spise vubec (teda alespon nase), me teda nezapacha ani po mesici a ten balik vydrzi tak cca mesic a pul az dva mesice. Je sice drahe, ale je prirodni, vyhazuju normalne do zachodu - rozpusti se. Sice se mi zdala cena silena, ale je to pohodlne, kocka ho miluje a vydrzi, takze kdyz to rozpocitam, neni to tak strasne. Jmenuje se Cats Best Nature Gold 10l (vetsi nevyrabeji, bohuzel).

Odkaz: http://www.mall.cz/…re-gold-10-l

Uz nechci jine kockolity ani videt. :twisted: Za zkousku to urcite stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
9.8.11 10:57
jadviga píše:
my používáme MICCI, za nás doporučuji jen toto stelivo, vydrží nejdýl, neni drahý a hned nesmrdí
jak už tu někdo psal, tak MIKEŠE a podobný bahňácký steliva nedoporučuju ani náhodou
ale i u MICCI se stelivo vynýší ven, máme taky odkrytý wc a máme na minizáchodu 2 záchody kočičí, máme dvě kočky, když jedeme na víkend pryč, je to pak „záhul“… ale když se čistí pravidelně, tak je to okjá mám jinej problém, mě ta jedna furt bleje :cert: :cert: :cert: kočkařka jsem celej život, ale od tý doby co máme dítě se „těším“ až mít kočky nebudeme - hlavně kvůli chlupům a smradu

Nemůžeš poslat nějaký odkaz na toto zboží, abych si pročetla info…když jsem zadala do zboží MICCi,tak mi najely jenom samý vložky :mrgreen: :lol:

Ta naše taky je blejavá…už vím co jí nesedí, tak jí to nedávám…nejvíc bleje z kapsiček a bonbonků Whiskas (vždycky jsme to pro ni dostaly darem)…a paradoxně ji chutnají a sedí nejvíce konzervičky ze Sparu,z Billy apod…ty nejlevnější a nevím jestli i možná nejmíň kvalitní :think: . Jinak funguje na blinkání kvalitní krmivo Purina Pro plan, Acana apod. A kdysi jsem ji na spravení žaludku koupila nějakou spešl trávu, ale stejně to nežrala. Jedla akorát jakousi „pastu na trávení“, ale už nevím název. Hlavně, nedávám whiskas a nekvalitní krmiva a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
9.8.11 10:58
jadviga píše:
ale i u MICCI se stelivo vynýší ven, máme taky odkrytý wc a máme na minizáchodu 2 záchody kočičí, máme dvě kočky, když jedeme na víkend pryč, je to pak „záhul“… ale když se čistí pravidelně, tak je to okjá mám jinej problém, mě ta jedna furt bleje :cert: :cert: :cert: kočkařka jsem celej život, ale od tý doby co máme dítě se „těším“ až mít kočky nebudeme - hlavně kvůli chlupům a smradu

ahojky…náš kocour taky pořád blil a pěkně to smrdělo to natrávené jídlo a taky chudák po 4 letech zemřel.Neš umřel,tak jsme mu nechali dělat i sono břicha a veterinář objevil nádory na játrech. A pak bylo asi za 3.měsíce po něm. Chudák…ale ,jak píšeš----byla jsem přežraná i těch chlupů a tak jsme pořídili psa yorkšírka a ten nelíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
9.8.11 11:01
lowlands píše:
Ahoj,

mame jednu kocku a zkousela jsem opravdu vsemozna steliva. Nakonec jsem skoncila u toho nejdrazsiho, ale vynasi se minimalne, spise vubec (teda alespon nase), me teda nezapacha ani po mesici a ten balik vydrzi tak cca mesic a pul az dva mesice. Je sice drahe, ale je prirodni, vyhazuju normalne do zachodu - rozpusti se. Sice se mi zdala cena silena, ale je to pohodlne, kocka ho miluje a vydrzi, takze kdyz to rozpocitam, neni to tak strasne. Jmenuje se Cats Best Nature Gold 10l (vetsi nevyrabeji, bohuzel).

Odkaz: http://www.mall.cz/…re-gold-10-l

Uz nechci jine kockolity ani videt. :twisted: Za zkousku to urcite stoji.

Díky za tip…ono to tak draze nevyjde…ten Catwill stojí u nás 190 Kč a mám ho cca na měsíc…
O cenu až tak nejde, sice šetřím jak se dá,ale ten zápach je fakt opruz.
U nás je super zverák…objednaj mi na prodejnu cokoliv si řeknu…zkusím zde posbírat návrhy a budu objednávat jedno po druhým, dokud nenajdu mě vyhovující…a tímhle začnu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
9.8.11 11:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
9.8.11 11:02
xxxxxx píše:
lleennttiillkkaa píše:
Právě se Zverlitem jsme začínala…ale kočka ho v srsti roztahá po celým bytě a nechci ,aby mi v tom malej lozil…ale na zápach byl super

Pravda, že ty silikonový nebo zkrátka ne bentolitový jsou na tohle super, ale nás by to s dvěma kočkama finančně zruinovalo. Naše kočka jsou krátkosrstý, takže do chlupů jim to neleze. Tak snad najdeš něco vyhovujícího. My jsme předtím používali pomerančovej biocats, ale po půl roce jsme ten pomerančovej smrad nemohli cítit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
9.8.11 11:04

xxxxx - já kupuju už jenom suchý, friskies, whiskas, to obměňuju. měli jsme i purinu pro plan, nebo one, já teď nevim, ale výsledek stejnej, jakmile to má dýl jak tejden, tak bleje, ale vždy jen jedna kočka.
konzervy jsem kupovala, i sáčky, ale sáček je sežranej hned a konzerva je nezajímá, i když tam má být to samý co v sáčku :cert: takže nevim. bereme je často na chalupu - tam se pročistí sami. smalt soft nebo tak nějak jsem měla pastu od gimpetu a podle prodavačky - se budou oblizovat až za ušima - tak v reálu to bylo tak, že to nejedli vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
9.8.11 11:07

kotýsek, my ty chlupy máme snad uplně všude
u veterináře jsem byla a dal mi speciální žrádlo asi za 300 a výsledek stejnej, prostě údajně na to bytový kočky trpí, protože ta strava co kupujeme je na nic, no tak nevim. spíš to vidim tak, že ta co bleje, to tý druhý všechno musí hned sežrat a nestráví to :cert:
bleje cca jednou, dvakrát za 14 dní :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný