Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj, mám dotaz: máme doma dvouletou želvičku suchozemskou (želva zelenavá) a nevíme jakého je pohlaví. Jak se to pozná? děkuju
Kluk má větší ocásek s takovým jakoby hrotem na konci..bohužel to je vše, co si pamatuju. Před pár týdny jsme našli želvu zelenavou na zahradě, normálně si to štrádovala trávou. V zoo jí nechtěli, tak jsme si jí nechali. Taky mě zajímalo pohlaví, ale dá se najít spousta stránek na toto téma, přesný název nevím, ale šlo to najít snadno. Ještě tam bylo, že když jí otočíš na záda a koukneš na tvar šupin krunýře dole nad ocasem, liší se taky u pohlaví, jak tvarem, tak svírajícím úhlem. No moc jsem ti neporadila, každopádně po netu najdeš spoustu infa i s fotkama ![]()
U mláďat se to těžko pozná.Ale dospělý samec má pořadnej ocas.Ježiš to zní blbě ![]()
Nemůžu najít fotky,ale koukni někde na netu.
zuzouš píše:
Kluk má větší ocásek s takovým jakoby hrotem na konci..bohužel to je vše, co si pamatuju. Před pár týdny jsme našli želvu zelenavou na zahradě, normálně si to štrádovala trávou. V zoo jí nechtěli, tak jsme si jí nechali. Taky mě zajímalo pohlaví, ale dá se najít spousta stránek na toto téma, přesný název nevím, ale šlo to najít snadno. Ještě tam bylo, že když jí otočíš na záda a koukneš na tvar šupin krunýře dole nad ocasem, liší se taky u pohlaví, jak tvarem, tak svírajícím úhlem. No moc jsem ti neporadila, každopádně po netu najdeš spoustu infa i s fotkama
To, jakým způsobem jste přišli k želvě mě moc nepřekvapilo, nám ta naše potvora na zahradě taky zdrhla a 10 sní byla nezvěstná, už jsem ji i oplakala a jednoho krásného dne… želva se našla.
Děkuju za rady, juknu na nějaký pořádný stránky, já jen byla líná hledat ![]()
Jana F píše:To, jakým způsobem jste přišli k želvě mě moc nepřekvapilo, nám ta naše potvora na zahradě taky zdrhla a 10 sní byla nezvěstná, už jsem ji i oplakala a jednoho krásného dne… želva se našla.
Děkuju za rady, juknu na nějaký pořádný stránky, já jen byla líná hledat
Želva zdrhla
Tak to je dobrý, to jsem ještě neslyšela
Jste měly želvu sprintera, ne?
ewelinka23 píše:Jana F píše:To, jakým způsobem jste přišli k želvě mě moc nepřekvapilo, nám ta naše potvora na zahradě taky zdrhla a 10 sní byla nezvěstná, už jsem ji i oplakala a jednoho krásného dne… želva se našla.Želva zdrhla
Děkuju za rady, juknu na nějaký pořádný stránky, já jen byla líná hledatTak to je dobrý, to jsem ještě neslyšela
Jste měly želvu sprintera, ne?
Náhodou,želvy se umí plazit pěkně rychle,to bys koukala ![]()
Marky, já teda měla dvě obojživelný želvičky (Rafaelo a Michellangelo
(ani nevím, jestli to byli kluci nebo holky
) a ty se teda plazili želvím krokem ![]()
Samečci mají prohnutý plastron (poslední dva dílky před ocasem), naopak samičky ho mají rovný. Alespoň doufám, že si to pamatuji dobře. Ale nevím, jestli u svouleté to půjde poznat. Je to ještě mládě.
lemaz píše:
Samečci mají prohnutý plastron (poslední dva dílky před ocasem), naopak samičky ho mají rovný. Alespoň doufám, že si to pamatuji dobře. Ale nevím, jestli u svouleté to půjde poznat. Je to ještě mládě.
Máš prabvdu je to brzo.Taky jsem měla jednu mysleli jsme že je to tutově holka a pak vystrčil bambase a já čuměla jak puk že mam dalšího samce ![]()
ewelinka23 píše:
Marky, já teda měla dvě obojživelný želvičky (Rafaelo a Michellangelo(ani nevím, jestli to byli kluci nebo holky
) a ty se teda plazili želvím krokem
Já ti to někdy natočim ![]()
MarkyM píše:ewelinka23 píše:
Marky, já teda měla dvě obojživelný želvičky (Rafaelo a Michellangelo(ani nevím, jestli to byli kluci nebo holky
) a ty se teda plazili želvím krokem
Jsem pro
Já ti to někdy natočim![]()
U vodních je to jiné, tam se to podle ocásku nepozná.
Jinak ano, ž. zelenvé - samci mají mohutný ocásek zakončený trnem, mají ho tak velký, že ho nosí stočený na stranu, jinak by ho courali po zemi. Samičky mají jen takový camfourek (mám dva samce, tak tu přesnou velikost nevím
).