Králík v bytě - zkušenosti

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
380
3.8.11 07:57

králík-přednákupní trauma

Ahoj,zvažovali jsme ,zda kočku nebo králíka. Já chtěla kočku,ale mužskej rozhodl, že králíka(myslí si,že když bude v kleci,nebude tak řádit jako kočka-hahahaha :mrgreen: ). No a včera jsme byli koupit klec,je naprosto obrovská. Celej večer jsem na ní zírala a přemýšlela,jak to vůbec budu čistit 8-o .Ani spát jsem pořádně nemohla.Stejně si pořád myslím,že o kočku je menší starost :think: .Doufám,že se králík naučí chodit na wc a bude mít v kleci jen wc a koberečky,pak bude čištění OK.Ale co když ho to nenaučíme,co když bude totálně ničit byt. Chceme byt prodat,ale s ohlodanýma dveřma a skříní ho sotva prodáme. Co když nám bude čůrat do postelí? Co když v noci bude dělat rámus? I když si myslím,že děti ho přes den zabaví a snad bude v noci spát.
Kdo máte králíčka v bytě,jak to u vás chodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
941
3.8.11 08:04

Nenauci, bude nicit, bude curat, bude delat ramus, deti na nej budou po mesici prdet.

Omlouvam se za uprimnost, ale zvire nekupuj, pokud nejsi smirena s tim, ze ti bude do jiste miri nicit byt, bude delat bordel, budou z nej chlupy a budes se o neho ve finale starat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
3.8.11 08:05

Ahoj, tak mi jsme s přítelem magoři do králiků. Jednu dobu jsme měli čtyři 8-o Ale co se narodila malá, tak jsme tři museli přestěhovat k našim… Radím moc nepouštět, dávat pozor hlavně na gum. věci, na káble od tv apod. mám rozhryzané boty, kožené kabelky, okusujou fakt všechno. Ale taky záleží na povaze králíka třeba beránci jsou hrozně hodní a lvíčci jsou takový svéhlaví, ale zase se brzy naučí chodit do rožku na wc.
Kdyby cokoli, tak se ptej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
3.8.11 08:11

Ahojky, každé zvířátko něco doma zničí. Je to také o výchově a to co mu dovolíte. Králík je hlodavec- což znamená, že rád něco okusuje. Teď záleží na tom co mu umožníte. Do klece dáš klacek, domeček, mrkev. Má co hlodat. A proč by jsi měla mít okousané celé zdi, Jedině proto, že by jste ho nechali bez dozoru celý den běhat po bytě. Když ho uvidíš něco kousat co nechceš jemně ho pleskneš. Každé zvíře je omezení a to jak kočka tak králík. Je to, ale závazek na např. 10 let takže to neznamená, že za rok vás omrzí a dáte ho do útulku. Je to živé zvířátko, které vás bude mít rádo a, které se přijde třeba pomazlit. Kdyby jsi potřebovala poradit tak dej vědět. Chovám zakrslé králíčky- beránky již 10 let. Můžeš kouknou na stránky: www.zakrslykralik.cz :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
3.8.11 08:12

kamarádka má králíka a je čistotnej. klec má na kusovém koberci a králík sám od sebe mimo koberec nejde (asi se mu klouže plovka)takže nic nezničil.
jinak doporučuju nákup u chovatele, ne ve zverimexu. ve zverimexu berou králíky zpravidla z množíren, králík nebude ochočený a i špatně ochočitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
3.8.11 08:20

Já zkušenost s králíčky teda moc nemám, jen zprostředkovanou od kamarádky, která měla doma opravdu všechno hrozně okousané :(… Já osobně jsem spíš kočková, mamka má doma 4 kočky a jsou hrozně čistotné a nic neničí.. akorát teda chlupy, no, to je síla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
3.8.11 08:26

Budeme ho mít od chovatelky, má všechny mladé už ochočené.Pouštět ho chci jen pod dozorem. Jenže člověk ho většinou celou hodinu nesleduje. Počítám s tím, že se o něj budu starat já,je to spíš králík pro mě než pro děti,to já chtěla zvířátko :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
3.8.11 08:30

Tak máme taky králíka a musím říct,že jedinej nepořádek jsou piliny okolo klece,které se musí zamést.Jinak nic.V kleci chodí na jedno místo,v noci slyšet není a aže by něco okusoval,když se pustí,to teda ne.A to je teřba hodinu puštěnej a nic se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
3.8.11 08:34

Poštíte ho na hopdinu? Chovatelé doporučujou min 4 h ,nejlépe celý den(asi moc čtu :lol: ). To zamítám. Klec má dostatečně velkou,jako kámoše bude mít morčátko(to už máme)a bude se teda pouštět jen pod dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
3.8.11 08:40

Ahoj, miluju všechno zvířectvo, ale přednost dávám kočkám. Samozřejmě, že jako kotě ti tayk něco zničí, je to zvíře, ale pak jsou suprový. Jediné co mě na nich mrzí je, že se nenaučily jezdit v autě, tudíž když jedem na dovolenou, tak obývaj náš byt a musíme na každý den sehnat někoho kdo jim jde dát jídlo, pití a uklidit WC. Ségra ma taky 2 kočky a ty si v autě lebedí, takže zvládaj dlouhý štřeky přes republiku a jezdí na chatu k našim a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
3.8.11 08:40

Pouštět králíčka je možné podle potřeby a možností majitele. Samozřejmě pokud si zvykne být venku, je tam samozřejmě nejradši. Co v kleci , kterou zná :mrgreen: Ale možná tam bude rád, aby se schoval před dětmi, které ho chtějí alespoň ze začátku pořád tahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
3.8.11 08:41

máme doma králíčka-teddyho od července, jestli ho budeš mít od nějaké chovatelky tak na záchod by měl být už zvyklý a naučený…záleží na podestýlce, nejdříve sme měli slámu, ta byla všude, hlavně na něm :D ted sme přešly na podobné paletky jako má v záchodě a už je to lepší chceme přejít na kobereček, ale bojíme se aby ho nezačal nějak moc okusovat a ještě se neotrávil, takže časem…v noci je slyšet když třeba chroupe chleba takže trochu slyšet je, běhat ho necháváme jen když sme u něj a sledujeme ho a to nic neukusuje i když se zatím spíš drží na koberci kolem klece, jinač máme dlažbu a na tu si troufne jen občas, ale už nám vylezl na křeslo a koukal na televizi…hodně o králíkách toho píšou na kralici.cz tam najdeš všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
3.8.11 08:42

kočku bych nechtěla, sice jsou čistotné, ale to jak všude lezou, hlavně na linku to je jen tak neodnaučíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
3.8.11 08:45
Lemonkas píše:
kočku bych nechtěla, sice jsou čistotné, ale to jak všude lezou, hlavně na linku to je jen tak neodnaučíš :nevim:

to vadí i mužskýmu.Králík se mu líbí,protože ho můžeš dát do klece :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
3.8.11 08:47

Tak moje mamka má doma zakrslýho králíka, hobliny jsou všude kolem klece i po pěti minutách, co je uklídíš. Když běhá po místnosti, klidně za sebou nechává bobky, občas učůrne a hlavně i značkuje. KAbely už taky nějaké překousl. PO nábytku ted tolik nejde. Co ho znám, tak bych králíka v životě nechtěla. I dost smrdí, už druhej den. Zvlášť když sežere trávu, to pak ty bobky jsou pak opravdu nepříjemně cítit. Asi špatná výchova, nevím. Docela mě překvapilo, když tu píšete, že se dá králík vychovat. Možná i záleží na druhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný