Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
jadviga píše:
xxxxx - já kupuju už jenom suchý, friskies, whiskas, to obměňuju. měli jsme i purinu pro plan, nebo one, já teď nevim, ale výsledek stejnej, jakmile to má dýl jak tejden, tak bleje, ale vždy jen jedna kočka.
konzervy jsem kupovala, i sáčky, ale sáček je sežranej hned a konzerva je nezajímá, i když tam má být to samý co v sáčkutakže nevim. bereme je často na chalupu - tam se pročistí sami. smalt soft nebo tak nějak jsem měla pastu od gimpetu a podle prodavačky - se budou oblizovat až za ušima - tak v reálu to bylo tak, že to nejedli vůbec…
Tak zkus tu Acanu nebo vyloženě Purinu Pro plan…ta se v marketechneprodává…pouze ve zverácích. Třeba dělají i nějaké light verze na slabé kočičí žaludky
..i když je to dražší záležitost…beru Purinu Pro Plan after care (pro ster.kočky) příchuť Salmon 3 kg a stojí necelých 500
a to je dost. A občas ji to mixnu klasickýma granulema Acana půl kila 77 Kč
. Je to opravdu drahý, ale kvalitní. Zase chápu, že když máte kočky dvě, tak je to nereálný…na to kvalitní a drahý krmivo by ji chodila i ta druhá
a to by jsi se nedoplatila… Nebo zkusit vet. jestli nemá zánět žaludku
zase je otázkou jak často zvrací , jestli je vyhublá apod. Sem tam poblinkání asi taky není nic hroznýho. Možná má jenom holt slabší žaludek ![]()
Ahoj, já po zkoušení všech steliv (teda ne těch nejdražších), jsem skončila u steliva z Lidlu - dobře pohlcuje pachy, dobře hrudkuje, nesmrdí, je levný .. máme britku, chodí i ven, ale na záchod vždycky jen domů
Stelivo ji v packách nezůstává, jen občas hrabe tak urputně, že i když máme kryt, tak občas nějaký kamínek vylítne ..
xxxxx - u veterináře jsme byli, prostě je to nenažranec, co musí tý druhý všechno honem rychle sežrat a žaludek jí to nezpracuje ![]()
já jsem byla takovej milovník koček, že snad větší neni, za to teď - i díky manželovi mi jdou víc a víc na nervy.
navíc jak se už sotva vláčim s pupkem, tak sbírat ty chlupy je taky něco pro mě a když si nakoupíme oblečení a ono je samej chlup, tak to bych vyletěla z kůže… prostě už na to nemám… kočku už nikdy víc, leda tu nahatou - máme dlouhostrstý
lleennttiillkkaa píše:xxxxxx píše:Pravda, že ty silikonový nebo zkrátka ne bentolitový jsou na tohle super, ale nás by to s dvěma kočkama finančně zruinovalo. Naše kočka jsou krátkosrstý, takže do chlupů jim to neleze. Tak snad najdeš něco vyhovujícího. My jsme předtím používali pomerančovej biocats, ale po půl roce jsme ten pomerančovej smrad nemohli cítitlleennttiillkkaa píše:Právě se Zverlitem jsme začínala…ale kočka ho v srsti roztahá po celým bytě a nechci ,aby mi v tom malej lozil…ale na zápach byl super
Používáme červený zverlit, ale teda čistím rozhodně častěji než jednou za 14 dní.
Obden vybírám bobky a počůraný plus dosypu čistý a zhruba jednou za týden(někdy dýl) vysypu všechno a naplním bedýnku čistým.
Akorát teda kolem bedýnky je kočkolit pořád ač máme budku, ale kocour prostě hrabe tak vehementně, že je to prostě kolem bedýnky
To samozřejmě chápu ![]()
…já mám naštěstí jen jednu, ale s tím bent. stelivem byl binec jak po třech kočkách
…dřv mi to tak nevadilo…nebyl malej a měla jsem čas uklízet třeba denně. Teď si raději připlatím… ale hlavně budu mít doma čisto a voňavo
Jen takovy maly napad a dotaz, kolik ji toho zradla davas? Mozna to delas, ale pokud ne, dej ji presne tolik, co je napsano na obale ALE nerid se obalem whiskas a podobnych, protoze tam jsou davky NAPROSTO mimo - aby toho vice sezraly a tys nakupovala dal! Nase kocka ma cca necela 4 kila a denne zere 58g granuli (ridim se ponejvice davkovanim od puriny). Rozdel ji to nadvakrat, rano a vecer ji dej pulku a pokud mate vice kocek, nenechavej nikde zbytky, co by mohla po nektere jine dojidat. Klidne at se naji zvlast v jine mistnosti, v klidu, nehlta.
Je to jen tip, znamemu kocka taky obcas zvraci a presne kvuli tomu, ze se timto neridi.
Btw. kocka bude „hladova“ a bude dolizat
Ale doopravdy nebude hladova, jen akorat najezena. ![]()
My používáme převážně CatClin. Ten měsíc mi vydrží, ale je pravda, že taky máme krytej záchod. A chce to několikrát za den prohrábnou, aby to lépe vysychalo. Nevyplatí se šetřit s obsahem a nasypat tam pořádnou vrstvu. Jinak se to pak musí dřív vyměnit. Občas něco vynese na packách, ale skoro vše zůstane hned před záchodem. Jednu dobu jsme taky používali Catsan, ale přišel mi dost drahý. Občas to prostřídám nějakým v akci a je pravda, že už jsem narazila na pár co jsem měnila hned po týdnu. Ty bentolitový nepoužívám už vůbec. Přišlo mi, že to hned smrdí a navíc mě nebavilo mít furt za dveřma pytlíček s kakáním.
jadviga píše:
xxxxx - u veterináře jsme byli, prostě je to nenažranec, co musí tý druhý všechno honem rychle sežrat a žaludek jí to nezpracuje
já jsem byla takovej milovník koček, že snad větší neni, za to teď - i díky manželovi mi jdou víc a víc na nervy.
navíc jak se už sotva vláčim s pupkem, tak sbírat ty chlupy je taky něco pro mě a když si nakoupíme oblečení a ono je samej chlup, tak to bych vyletěla z kůže… prostě už na to nemám… kočku už nikdy víc, leda tu nahatou - máme dlouhostrstý
Jóóó…znám Tvé pocity
ale bude to zase v poho.
Já mám kočku jen proto, že ji chlap našel na dálnici na benzince, přinesl ji domů a už u nás zůstala.
Navíc na mne děsně závislá…mazlila se jenom se mnou, spala na mě a po narození malého konec. Navíc jsem se děsně balá, aby ze žárlivosti malému něco neudělala nebo aby nezačala dělat naschvály a nakonec to bylo úplně v klidu.
S chlupama jsem se smířila, sice je musím sbírat i z malého,ale už to jako tragédii neberu. Malého teď musím hlídat,protože se chce s Mackem kamarádit a ta naše nemá pro jeho tahání za ocas pochopení.
Máš těžší to, že ty kočky máš dvě…kdyby chlap přinesl ještě jednu, tak ji dámě k někomu k adopci…už bych si ji nenechala. Zase je super, že ty kočky nejsou na Tobě závislé a spolu si vyhrajou.
To se všechno poddá ![]()
Ajuše píše:
My používáme převážně CatClin. Ten měsíc mi vydrží, ale je pravda, že taky máme krytej záchod. A chce to několikrát za den prohrábnou, aby to lépe vysychalo. Nevyplatí se šetřit s obsahem a nasypat tam pořádnou vrstvu. Jinak se to pak musí dřív vyměnit. Občas něco vynese na packách, ale skoro vše zůstane hned před záchodem. Jednu dobu jsme taky používali Catsan, ale přišel mi dost drahý. Občas to prostřídám nějakým v akci a je pravda, že už jsem narazila na pár co jsem měnila hned po týdnu. Ty bentolitový nepoužívám už vůbec. Přišlo mi, že to hned smrdí a navíc mě nebavilo mít furt za dveřma pytlíček s kakáním.
To stelivo vypadá taky dobře
… Catsan jsem kdysi taky měla, ale už si nepamatuji jestli mi ho vynášela
už to je tak dva roky…
Ahoj, máme dvě kočky takže i velkou spotřebu steliva. Nejvíce se nám osvědčilo stelivo Molly v balení po 10l. Prodává ho jen Interspar. Stojí kolem 90kč. Někdy bývá ve slevě za 60,–. Podle mě ná nejlepší poměr cena-kvalita. Ale samozřejmě vzbíráme denně a celé měním tak za 10 dní. Pytel stačí na dvakrát.
@Jimiša Pokud ti to kocour vynáší ze záchodku, tak mu pořiď předložku před záchod
My kupujeme steliva, které nám padnou pod ruce, ale jsem překvapená, že obyčejný stelivo z Lídlu, nejlépe hrudkoval, ze všechn, které jsem použila, a taky skoro vůbec nepáchl ![]()
@Ani123 Mě stelivo z Lídlu páchne hrozně. Dnes jsme se naštvali a objednali zverlit, tak doufám, že to bude lepší. Sice hrudkoval dobře, ale smrad to tedy byl.
Taky zkouším vše možné i nemožné…
Máme 2 kočičky a záchod krytý. Čistíme každý den 2× a dosypáváme tak 1× týdně.
Mikeš atd jsou vážně úplně na prd. Kočky to vynáší ven a je to takové blátivé- fuj.
Nám se tedy zatím nejvíce osvědčil bio kats: http://www.krmivo-4you.cz/…resh-7l.html
Je to zhruba jako hrubší písek a opravdu skvěle hrudkuje. Při vybírání se koule nerozpadne a nepáchne ani po cca 14 dnech.
My používáme silikagel, jeden pytel pro jednu kočku vydrží cca tři týdny a teda jsme moc spokojení
Vybírám jen bobky, jednou za tři týdny vysypu a nasypu nový
@CokeLady píše:
Ale to čištění 3 týdny nahromaděné moči na dně, to je neuvěřitelnej smrad na zvracení.
To teda není, nikdy jsem si nevšimla, že by to smrdělo, a to mám čich výborný
@Jitmik píše:
To teda není, nikdy jsem si nevšimla, že by to smrdělo, a to mám čich výborný
Mě to tedy taky šíleně smrdí, ale mám doma kocoury a těm ta moč prostě zapáchá. Léta jsem kupovala Biocat´s orange, ale pak to začli snad víc parfémovat či co, ale jak se do toho kocouři vymočí, tak smrdí chemickým pomerančem celý byt a já bych se nejradši odstěhovala
Ten travičkový je lepší, ale nějak jsem si odvykla na ovoněné. Cat´s best je taky super, ale měla kocouři mají dlouhou srst a stelivo bylo úplně všude
Takže zatím „trpím“ na silikagelech a doufám, že vymyslí něco super savého
Občas pro kondici koupím zverlit.