Stelivo pro kočku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
14.10.13 15:22
@CokeLady píše:
Já mám kočku, nijak extra jí moč nepáchne (to mámin kocour to je smraďoch) a ty silikonové hnusy to je teda síla… a to nejsem nějak přecitlivělá na pachy, ale ta zatuchlá několik týdnů stará kočičí moč, to je marast.

Tak ono už jen z toho principu, že ta moč tam zůstává tak dlouho. Kdybych si někde na tři týdny „uskladnila“ tu svojí, tak by to byla taky síla :lol:
Momentálně je pro mě silikon určitým způsobem pohodlnější, takže využívám tak z 60 procent ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
14.10.13 16:00

@Kakika Je lehoučké a občas mu taky něco odpadne z packy i jinde, ale je to třeba jedna kulička a rozhodně ne ta „použitá“, takže je to v zásadě jako pilina, kterou prostě seberu a hodím do koše. Je to pro mě pohodlnější než písek, ten křoupal pod nohama a chytal se do koberce, a silikon vynášel ven i počůraný, takže to byl hnus, když se mi to válelo po zemi. A taky mi tam teda vadilo to, že tam prohrabuju starou moč, po nějaké (relativně krátké na můj vkus) době už to ani nechtělo absorbovat a na dně bedýnky bylo stále mokro, pěkný fujtajbl :-( Furt se to muselo měnit. Možná s jednou kočkou je to únosné, ale se dvěma to nešlo, to bych přišla brzy na buben :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.10.13 19:45

@Alani Mě to tedy vynášel docela dost, ale problém je i v tom, že výlez ze záchodu mají u dveří z kuchyně do obýváku. Tady to ale jinak řešit nešlo, mají to zabudované. Za rok už budeme stavět dle našich představ a už jsme se domluvili s manželem, že záchod opět zabudujeme, ale výlez budou mít v místě, kudy se nechodí a ještě uvnitř bude místo na nějaký rošt přes který budou muset projít, aby co nejvíc z nich opadalo ještě uvnitř. A tam už tedy s cat´s best počítám. Já na něj jinak neměla žádnou jinou výtku, fakt super stelivo, jen to tmavé pako se v něm snad vyválelo než vylezlo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
16.10.13 11:32

@Kakika My máme naštěstí bedýnku ve spodním patře bytu, kde netrávíme tolik času a navíc to tam 1× denně objede a vysaje robot, takže je to bez práce. A i když jsem ještě bydlela sama, tak jsem jen po návratu z práce čapla ruční vysavač a během minuty bylo po pilinách :-) Jinak známí si do baráčku pořídili tu bedýnku, co je připojená na odpad a která se 1× denně čistí sama. Budeme taky stavět, tak se jich pak vyptám na zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.10.13 12:56

@Alani cože? Ono se něco čistí samo? Nemáš odkaz? :lol: U mě by tedy jednou denně zamést nestačilo, kocouři se chovají jak pánové s prostatou, mají záchod snad jak průchoďák (taková mezizastávka, když jsou z pelechu k žrádlu a pak zpátky…opět přes záchod. Což v kombinaci s tím, že kolem jejich záchoda je největší provoz, takže to i my roztahujeme všude, je děs. Dokud tam byla rohožka, tak to šlo, ale od doby, co tu s námi bydlí naše úúúžasné děti a rohožka je všude možně, jen ne tam, tak nejsem schopná to udržet v normálních mezích. Proto teď silikon, protože ten vynášejí úplně nejmíň, i když cat best byl jinak super. Hlavně ta vůůůůůně, když se rozdělá nový pytel :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
21.10.13 16:28

Ba že existuje a je super, jsem si ho teď našla na YouTube a nestačím zírat! :lol: Můj maiňák má taky čůrací morálku, že by ho člověk jebnul - vždycky se mi tam nahrne přesně vteřinu poté, co bedýnku vyčistím a zametu všude okolo, neřád! :zed: Asi si pán rád počká, aby dělal louži do čistého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
21.10.13 16:54

Před týdnem jsem koupila toto stelivo brit care ultra fresh:
http://steliva-a-toalety-pro-kocky.heureka.cz/…-fresh-10kg/
a musím teda říct, že je naprosto super!! Žádný zápach (zatím) a úžasně hrudkuje. Kulička se při nerozsype, ani při vybírání. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
22.10.13 08:58

@Janča1212 A to je normální písek? Brit je dobrá česká značka, takže věřím, že to bude kvalitní… Když já už jsem si tak zvykla na to dřevěné splachovací… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
22.10.13 11:31
@Alani píše:
@Janča1212 A to je normální písek? Brit je dobrá česká značka, takže věřím, že to bude kvalitní… Když já už jsem si tak zvykla na to dřevěné splachovací… ;-)

Jj, je to takový píseček. nejsou to ty klasické větší granulky. Já jsem například ještě nikdy nezkusila to splachovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
22.10.13 15:39

@Janča1212 Já fakt to splachovací miluju - 40 litrů stojí pětikilo a stačí mi pro 2 kocoury na půl roku, takže za stelivo dám litr za rok a to je podle mě docela dobré… Ale teda nemám už moc přehled o cenách ostatních produktů na trhu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2364
2.4.14 19:33

Já teď konečně přišla na TO moje ideální stelivo, a to červenej zverlit. :palec: Moc se nevynáší, nesmrdí, dělá pevný hrudky a cena dobrá. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
15.6.14 11:03
@Alani píše:
Já můžu vřele doporučit dřevěné stelivo Cat's Best Ökoplus - hrudkuje pěkně, je ekologické a dá se spláchnout do WC, takže mi odpadá každodenní vynášení páchnoucích pytlíčků ;-) 40 litrů stojí pětikilo a nám vydrží se dvěma kocoury půl roku a to máme tu největší bednu (aby se tam náš Maiňák vešel) a sypu jim fakt velkou vrstvu, aby mohli pořádně hrabat. Bedýnku měním 1× za 4 týdny a během toho jim tak 1-2× dosypu. Nejlepší stelivo za nejlepší cenu, prostě jsem nenašla lepší. Jen jak je maiňák chlupatý, tak pár kuliček vynese na packách, ale nic, co by se nedalo během 10 vteřin smést na lopatku… :palec:

Jsou to takové ty dřevěné peletky nebo něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
3.7.14 11:54

@BAZÁREK ANGIE Jo jo, něco takového, takové drobné kousky (ne válečky). Udělá to pěknou hrudku, šup s tím do WC, spláchnout a hotovo. Dá se to i dobře smést košťátkem, protože to nepráší a když na to člověk šlápne, tak se to nerozdrobí na písek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
3.7.14 11:58

Nesnáším hrudkující hnědé steliva, to je jak bláto potom. náš kocour nejde 2× do stejného prostě blboun a tak to čistím po každém použití a dávám toho steliva jen trošku na spodek. ty papírové nebo dřevěné válečky či co to je jsem zkusila, nechtěl mi do toho chodit vůbec a kámošce kočka taky ne. nejradši mám já i kocour bílé kamínky, třeba to prodávají v kauflandu, modrý obal a cena 199, parádní naše nejoblíbenější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
3.7.14 13:01

@Alani @martulkasloník
Aha, tak já používám právě ty válečky, 15kg pytel mě vyjde na 110,–kč. Našim kočkám to vyhovuje, chodí tam bez problémů a není z toho žádný nepořádek ani zápach. Já zas vůbec nepoužívám ty jílovitý, ze začátku jsem zkusila, ale pořád jsem cítila smrad a strašně se to roznášelo po kobercích. Zkusila jsem i vychvalovaný Asan, ale to taky nebylo to pravé ořechové. Takže dnes válečky a někdy silikátový gel jak píšeš. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný