Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem, mojí holčičku Terezku (3 roky) cca před 10 dny něco štíplo do nohy, udělala se jí tam fialová modřina a bolelo jí to, mazala jsem fenistilem a postupně to mizelo, dnes po 10 dnech už tam má jen stroupek, ale už 3 den má teploty (1.den 38°C, 2.den 39°C a dnes 37,8°C) a furt si stěžuje že jí ta noha bolí a je furt ukňouraná. U dr. jsme byli včera a prý je to jen viróza a má trošku rýmu. Mám tu bolest nohy řešit když teploty začaly ustupovat? Nebo to nic nebude
Já to tak mám taky - alergie na hmyzaky
i komár mne takhle rozhodí. Možná to ma dcera stejně
A bolí jí to jen na tom štípanci, nebo celá noha? Syn měl před měsícem po 3 denních horečkách zánět ve svalech a skončili jsme na týden v nemocnici, je to docela nebezpečné a je třeba vyšetřit krev, protože to může postihnout i srdce a navíc se ve svalech rozkládá nějaká látka, která se vyplavuje ledvinami a dítě musí být na kapačkách, aby se to opravdu vyplavilo a neusadilo se to tam.
@AstraG píše:
A bolí jí to jen na tom štípanci, nebo celá noha? Syn měl před měsícem po 3 denních horečkách zánět ve svalech a skončili jsme na týden v nemocnici, je to docela nebezpečné a je třeba vyšetřit krev, protože to může postihnout i srdce a navíc se ve svalech rozkládá nějaká látka, která se vyplavuje ledvinami a dítě musí být na kapačkách, aby se to opravdu vyplavilo a neusadilo se to tam.
Ta nějaká látka je kyselina mléčná. Mám s tím zkušenost (6týdnů zpět), dcera 5 let, objevilo se při vysokých horečkách, ležela jsem s ní v nemocnici 3 dny
@lucije28 Já vím. Syn byl v nemocnici týden, s velmi špatnýma hodnotama. Myoglubulin přes 900. Mmch taky před pár týdny.