Boj o hračky mezi 3,5letým a 22měsíčním

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4092
10.1.14 18:22

Boj o hračky

Ahojky,

chtěla jsem se zeptat, kdy se vaši sourozenci přestali prát o hračky? Jsem z toho už na prášky :roll: připadám si jak rozhodčí v hard boxu :roll: starší 3,5 roků mladší 22 měsíců. Starší ho má tendence s těma hračkama mlátit po hlavě mladší ho zas docela drsně kouše a dneska mu skoro vyškráb oko takže mám problém cokoliv doma udělat bo se je bojím nechat bez dohledu. Měli jste to taky tak nebo jsme nějací divní? :lol: Jsem si říkala fajn budu mít děti blízko sobě vyhrajou si tuž to jsem nějak neodhadla alespoň teda tuto fázi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2266
10.1.14 18:25

Mám dva kluky, 2roky a 7let a rvou se taky! občas svitne chvilka klidu, jinka řev, mlácení škrcení bouchání… kdy je to přejde netušim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
10.1.14 18:29
@Reee píše:
Mám dva kluky, 2roky a 7let a rvou se taky! občas svitne chvilka klidu, jinka řev, mlácení škrcení bouchání… kdy je to přejde netušim.

jejda tak to je hnus čekala jsem odpovědi maximálně tak do půl roku :lol: mám taky dva kluky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
10.1.14 18:29

Mám holky 3,5r a 20m - a je to jak kdy. Snažím se jim od dob co se menší sápe po hračkách (od toho půl roku) vysvětlovat že hračky se půjčujou, že se musí poprosit a poděkovat a kupodivu to funguje dobře. Samozřejmě že je období kdy obě chtějí jednu hračku, jedna brečí, druhá křičí atd. Ale že by si vjeli do vlasů to né. Spíše se snaží velmi zvukově projevit :) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
10.1.14 18:30

Ja mam jen jedno male zviratko, ale kdyz si zpetne vybavim me a brachu ( vekovy rozdil tri roky), tak to byl tezky boj az do puberty :mrgreen: Ale dobra skola pro me do zivota :mrgreen: Preji pevne nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.1.14 18:31

Jo, máme to podobně. sarší bude mít v březnu 4, mladší za pár týdnů 2, a nejoblíbenější zábavou staršího je pronásledovat mladšího, strkat do něj, a brát mu věci :roll: okolo 15m mladšího, starší ještě nebyl tak průbojnej, tak zase pořád mlátil mladší staršího, a bral mu věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.1.14 18:33

Mám dvě holky sedm a dva roky, mladší chce zásadně hračky té straší, starší jí poťouchle už rafinovaně bere její a tím jí dráždí, pak žve, že musí malé všechno dávat. Taky boje a boje. Malá jí štípe, straší řve jak pominutá… ale někdy se mazlí a jsou k sežrání, třeba teď zrovna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
10.1.14 18:34

Kluci 10 a 5, neperou se do krve, ale pohádat se umí obstojně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266
10.1.14 18:36

@terinka4444 tak to máš úplně stejně jako já. někdy je to dost síla. starší navíc má trošku problémy s chováním i ve škole, ted je v první třídě a už si vykoledoval návrh na třídní důtku z chování :roll:, ve školce to bylo taky ale píučky to s ním dobře uměly, byly moc fajn. a já doma trpím, a někdy i dost hlasitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.1.14 18:39

@Reee ve škole s ní problémy nejsou, to ona je šprtka :mrgreen: nepřípustné, aby v něčem nebyla slečinka dokonalá, ale tu malou doma tak škádlí, tak rafinovaně, malá se může zvencnout a když zasáhnu, tak mi řekne, že nic nedělá, jen si vzala to a to. 4eká, až malá položí hračku, jen aby si mohla povytáhnout kalhoty třeba, hned po tom skočí a pak tvrdí, že už to malá položila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
10.1.14 18:42

Mam dceru 7,5 a syna 3,5. Obcas se rvou jak kone a obcas jsou zlati. Ale minimalne jednou denne si do vlasu vjedou a to domu prichazime kolem pate… zakladatelko nepocitala bych, ze to behem pul roku prejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
10.1.14 18:54

@mikky My jsme se s bráchou (o dva roky mladší) prali tak dlouho, dokud byl slabší než já. Nejdřív o hračky, pak o počítač… no asi tak do mých 14.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
10.1.14 18:59

Mladší( přesně 2)chce vždycky to, co má ta starší ( 3,5). A je pár oblíbených hraček, na které prostě ten druhý nesmí chytnout, jinak je boj větší, než obvykle. A zrovna je to období moje, moje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.1.14 19:01

Ta u nás je to tak, že 4 letej půjčí do určité chvilky „cokoliv“, u desáté věci se naštve, protože si taky chce s něčím hrát :lol: pak je teda řev… Mladší půjčí staršímu něco tak jednou za dva nebo čtyři týdny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
10.1.14 19:23

Jo to si naši taky mysleli…děti blízko sebe, vyhrajou si…mezi mnou a bráchou jsou 2 roky, vždycky byly problémy když ne hračky tak něco jiného. Možná je učit že tato hračka je toh a když jí ten druhý chce musí se zeptat…?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin