Generační rozdíl mezi sourozenci

1283
19.12.13 10:49

Generacni rozdil mezi sourozenci

Ahoj, mame nasledujici rodinnou situaci: stryc se podruhe ozenil a s novou zenou budou mit miminko, zatimco jeho deti z prvniho manzelstvi jsou uz dospele a nejstarsi dcera se bude brzy vdavat. Ted se resi, jestli a jak casto budou strycovy deti z prvniho manzelstvi (moji 2 bratranci a sestrenice) v kontaktu s jeho novou manzelkou a novym sourozencem. Strejdova dcera se s jeho novou zenou vidat nechce, takze i pro budouciho sourozence to bude asi jen „sestra“, o ktere ani nebude moc vedet, treba az po letech se nejak daji vsichni dohromady. - Zajimalo by me, jestli nemate neco podobneho v rodine nebo okoli - jak se malym detem pak vysvetluje, ze maji sourozence, ale ti uz maji vlastni rodiny, jinou maminku a bydli nekde jinde nebo je ani nechteji videt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19.12.13 10:53

Kolegyni bol v lete na svadbe rocny brat. Ale ona ma este 10-rocnu sestru, a otcovu druhu zenu ma radsej ako vlastnu mamu, takze pohoda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
19.12.13 10:58

Moje mladší sestra má jiného tatínka a její sestra (od táty) je starší o 19let. žila už jinde, ale od mala se vídaly tak nějak normálně na oslavy, svátky atd. a bere ji jako sestru a normálně to pochopila. Vztahy nejsou vyloženě super úžasné, ale takové normální. Lepší vztah má s námi sourozenci, se kterými vyrůstala

• Citovat
  • Upravit
11370
19.12.13 10:59

Mám kamarádku, které se v jejích 21 letech narodil bráška od mamky a od tatínka se jí za 2 roky narodila ségra a před 2 měsíci další :D holce je už 26 :) u ní nehrozí, že by děti měla brzy. Ale má je moc ráda. Já mám bratra o 15 let mladšího, ale bohužel se nevídáme. Otec o mě nestojí, takže jsme se odřízli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
19.12.13 11:05

@Bábi Zlopočasná @Ariadne @mejdylko dekuju :kytka: takze se to nejak da…Ja si treba nedokazu predstavit, jak to ty male deti chapou, ze napriklad jine deti se sourozenci normalne bydli, jezdi na vylety, normalne ziji jako rodina a nekdo ma sourozence, ktereho vidi parkrat za rok prave na nejakych tech oslavach :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
19.12.13 11:06

Já mám sestřičku (od otce) o 16 let mladší a vztahy máme super ;) asi je to aj tím že její maminka zemřela během porodu 2 dítka a jí vychovává hlavně babička a částečně otec takže když má nějaký problém tak volá mě ;) akorát dřív jsem si jí k sobě brala na víkendy a sebou na dovču a tej ď s tím má fotr bůhví proč problém (asi proto že jsem s mamkou byla u soudu když měl zvíšit alíky na bráchu) a ségra je z toho chudák strašně smutná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.13 11:10

Ono je to různé..momentálně (je mi 30) mám lepší a bližší vztah se sestrou (máme stejného otce) která je o 8let starší, vím o ní asi od 15ti a poprvé jsem ji viděla někdy ve 20ti než s bráchou (máme stejnou matku) který je o 15let starší, ale se kterým jsem vyrůstala, jsem s ním v kontaktu celý život, vždycky bydlel blízko..
Důležité je o sobě vědět, život to pak nějak udělá.

• Citovat
  • Upravit
1309
19.12.13 11:13

Manzel ma o 26 let mladsi sestru. Stejni rodice. Jen se rozhodli jeste na „stari“ si poridit holcicku. My budeme rodit behem par dni/tydnu, takze nase mala bude mit 3letou tetu. Manzeluv bratr ma 21let, takze oba brachy co ma, s nema uz neziji a podle me to bere uplne normalne. Vidame se cca 1× za 2mes. Jen jak kolem sebe ma same dospele, tak ma strach z deti.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
19.12.13 11:19

Ahoj, taky to tak máme. Je mi 25 a mám bráchu (7) a ségru (3). Máme společnou mamku. U nás je to ještě vylepšené tím, že mám dceru o 4 měsíce starší než ségru. :D Tím, že je to od mamky, tak se stýkáme často. Holky to zatím neřeší, ale až jednou přijdou na to, že to není úplně normální, tak se těším, jak jim to budeme vysvětlovat.

Ale být to děti od táty, tak by mě asi taky neznali - s tátou se stýkám minimálně, s jeho ženou vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.12.13 11:56

Moje dítě má dospělého bratra. Nicméně je pořád v tom telecím věku, kdy ho žádná malá sestra moc nezajímá. Nevím, zda se někdy budou stýkat, já s jejím otcem nežiju a on se s klukem vídá taky málo. Takže ani není moc příležitost. Já jsem jedináček, takže mě to ani nijak netrápí, zatím je malá, ani to nechápe. No možná si k sobě někdy cestu najdou, bránit jí určitě nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
19.12.13 12:00

Muž má dceru z prvního manželství (20) já mám děti z předchozího vztahu (14 a 10) a spolu máme 3 a 1,5 holčičky. Je v tom docela zmatek, ale máme veselo. Nejstarší bydlí sama, ale poblíž, je u nás často, děti to berou dobře. Jen já občas řeknu, běž za tetou :mrgreen: :mrgreen: protože je pro mě spíš jako kámoška a moje kámošky jsou přece tety nee?,,, :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
19.12.13 12:03

Mám dva kluky (24 a 19), dcera má 4. Milují se :*
Teta má stejně starého syna, jako vnuka (syna od dcery). Dokonce s nimi byla na mateřské, sestřenice dodělávala školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
19.12.13 12:06

Já mám děti 25,23,3 roky.
Starší žijí v jiném městě každý se svou láskou a vídáme se tak normálně, malej ještě myslím uplně nechápe ten rozdíl.
Akorát když jde nějaká maminka do školky a vede 2 děti tak se ptá, jak to, že on je jeden, tak mu říkám, že on má zase dva veliký bráchy a to zas jen tak nekdo nemá :mrgreen:
Ony děti nad tím nijak moc nepřemýšlí si myslím, berou to jak to je, to až když jsou starší asi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.13 12:11

Mala som kolegynu, najmladsia zo 7 deti… tiez ma brachu o 20 rokov starsieho, a vidaju sa, stretavaju normalne, pokial je teda prilezitost. A predpokladam ze toho spolu pod rodicovskou strechou moc nenabyvali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
19.12.13 12:27

Diky moc, holky :palec: netusila jsem, ze to je celkem rozsirene, jak tak vidim - ja v okoli prave zadny podobny pripad nemam a libi se mi, jak napsala @Stevia ze se da diteti odpovedet, ze ma dva starsi brachy, coz jen tak nekdo nema - i kdyz se treba nevidaji tak casto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin