Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jestli tě něco bolí, zavolej mámě ať tě vezme k doktorovi. Bolest břicha může značit cokoli od dietní chyby, přes blížící se menstruaci až ke střevní chřipce nebo zaraženým prdům.
@Anonymní píše:
@Fee-bee ne ja jsem doma už hodně dní mě bolí podbříško a mám prujmy
Fajn, tak máš dost času se kouknout na nějaký anatomický obrázek umístění orgánů v lidském těle. Tlustý střevo v podbřišku budeš těžko hledat. ![]()
@Anonymní píše:
@unuděná tak já už to mám ale hodně dlouho
Tak to by asi stálo za to zmínit, jaká vyšetření už jsi podstoupila. Rakovina tlustého střeva v dětském věku by byla naprostá rarita. To už máš spíš tasemnici ![]()
@unuděná no takže ultrazvuk břicha výtěr ze stolice odebrání krve a ještě gynekologické vyšetření a tam mi teda našli zánět ale myslím že budu mít něco ve střevech protože kdyby to bylo jen z toho tak nemám prujmy
@Fee-bee píše:
Fajn, tak máš dost času se kouknout na nějaký anatomický obrázek umístění orgánů v lidském těle. Tlustý střevo v podbřišku budeš těžko hledat.
no to se koukni spíš Ty, protože tlusté střevo začíná v pravém podbřišku a končí v levém podbřišku.
@Lucka1111 píše:
no to se koukni spíš Ty, protože tlusté střevo začíná v pravém podbřišku a končí v levém podbřišku.
Ano, nejméně 5% délky tlustého střeva se nachází v podbřišku. ![]()
@Anonymní píše:
@unuděná no takže ultrazvuk břicha výtěr ze stolice odebrání krve a ještě gynekologické vyšetření a tam mi teda našli zánět ale myslím že budu mít něco ve střevech protože kdyby to bylo jen z toho tak nemám prujmy
A vážně myslíš, že tady získáš odbornější názor, než ten, který ti poskytují lékaři?
Hele, jsi v pubertě, hormony dělají divy, ustaluje se ti cyklus, viděla bych to spíš na ty gynekologické potíže. Průjem s tím nemusí souviset - bohatě stačí, že je teď vedro a ty jsi ve stresu.
Dobrý den je mi 13 let bojím se že mám rakovinu tlustého střeva 🥺