Mimi bojkotuje kojení..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2793
16.12.05 09:25

Holky,
tak bojkot jsme úspěšně přestály,kočka sice pořád pije sotva 3 minuty,stále před den po dvou hodinách,někdy tak i noci,ale prospívá.
Za poslední měsíc přibrala přes půl kila,v 5 měsících má dvojnásobek porodní váhy,což je paráda.Váží 6500 g.
Jsem moc ráda,že jsem to nevzdala,doufám,že nám kojo ještě pár měsíců vydrží.
Mějte se hezky a ještě jednou dík za všechny rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.12.05 13:27

Hlavne ziadne nervy

Ahojcek,
tak tento problem poznam dokonale. Zacalo sa to ked mala nemala este ani dva mesiace (teraz ma 5mes. aj 2 tyzdne). Tiez neustale pri kojeni plakala, ja som mala z toho len nervy. Trvalo asi dva tyzdne co vydrzala byt prisata len 2 minúty a potom nasledoval uz len plac, kopanie nozickami, … (pritom prvých 6 týzdnov vydrzala byt prisata aj 40 minút). Nebudem pisat cim vsetkym sme museli prejst, chcem ta len trosku podporit, lebo vidim, ze si uz asi fakt na dne. Ja som po vsetkych trapeniach zacala odsavat (mala mala presne 2 mesiace) a odsavam dodnes. Zo zaciatku som odsala len 40 - 50 ml. Dnes jej na jeden raz odsajem celú dávku 180 ml. (za den spapa mala 1100 ml. takze toho odsavania je az, az). Som rozhodnuta vydrzat minimalne do tych 6 mesiacov (to sú uz len nejake tri tyzdne). Viem, ze jej davam to najlepsie. A aj ja som hodne v pohode, ked vidim ako sa mala pekne napapa a neplace mi pri tom. Takze drzim palce aby si sa spravne rozhodla ako dalej. :wink:
Pa, pa.

• Citovat
  • Upravit
1376
16.12.05 13:36

Hani som strasne, strasne stastna ze sa to u vas zlepsilo, len tak dalej!!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
10.4.06 21:32

Holky,ještě jednou vám všem dodatečně děkuju za rady a podporu.
Slíbila jsem Gothic,že napíšu,jak to s kojením dopadlo.
Do 5 m. jsem kojila plně,pak jsem začala dávat zeleninku,kojo přes den po dvou hodinách a péče o starší dcerku byla náročná a zavedením obědu jsem byla víc v pohodě.
Postupně jsem začala dávat odpoledne ovoce,jogurty a jelikož kojo zajímalo holčičku stále méně a méně,nakonec večer i kaši.
Nakonec se odstavila v 8 měsících,byl to postupný proces,nikdy nebyla prsomil.
Jsem ráda,že jsem vydržela,i když mi to moc neusnadňovala,potvůrka :D .
Ale aspoň že teď celkem pěkně baští vše ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.12.10 22:46

bojkot kojení

Ahoj holky,

tady hodně zmiňované téma i my máme takový problém.Mám 4,5měsíční holčičku a od malička máme problém s kojením, ale vždy jsme to tak nějak ustály. Kojím z obou prsou, protože mi přijde, že nemám dostatek mlíčka a taky málo přibírala. Porodní váha byla 3115g a momentálně váží 5610g.Za týden přibere max 100g.Kojení jí trvá z každého prsu tak 2-3mintuty a pak u toho začne dělat cavyky, odtrhává se, brečí, pak se zase přisaje.Přide mi, že by ještě pila, ale asi nemá co… Snažím se hodně jíst, odpočívat, hodně piju, i gravimilk, meltu, kojící čaje, papkám homeopatika, zkouším po kojení odstříkat, ale vždy max 20ml, ale říkám si, abych měla pak co dát na další kojení.Je to den, co jsem si půjčila váhu, abych zjistila, kolik toho vypije a dvakrát, co jsem jí zvážila, tak vypila jen 80ml.Na večer je to nejhorší, to ji 2× za sebou nakojím a stejně brečí, tak jsem jí teď dala po kojení nutrilon a usla bez pláče.Doktorka mi radila, abych přikrmovala, aby nebyla nervózní, ale laktační poradkyně mi radila, abych ještě vydržela.Jenže je to někdy o nervy, když vidím, že by ještě jedla, ale asi nemám co dát.Měly jsme růstový spurt ve 3měsících, tak si říkám, že je to hodně podobné, ale že by to bylo takhle za sebou, to se mi nezdá… Poradíte prosím co s tím? Nebo už mám přikrmovat a bude miminko i já spokojené?Jen jsem si přála, co nejdýl kojit. Děkuji za jakoukoli radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
23.12.10 07:34

Ahoj Fidelko, my máme poslední týden to samé, malé je 3 měsíce a při každém pokusu o přiložení začne hystericky plakat, je k neutišení, rudá,vůbec se nechce přisát a když, tak si cucne a znovu začne plakat, nepomáhá ani chování, prostě nic, uklidní se až tak za 10 minut.Jsem z toho zoufalá, od narození s kojením bojujeme, ale do teď jsme to spolu zvládaly, jen na noc jsem dávala 30ml Nutrilonu, ale ten poslední týden je příšerný, brečím s malou a nevím, co s tím, včera už jsem jí musela přikrmit 3×, sice vždy jen 30ml, ale i tak mě to mrzí,protože jestli to takhle bude pokračovat dál, tak to psychicky nezvládnu a skončím s kojením, protože takové kojení není radost, ale horor.....jsem protivná na celý svět, i na malou, ach jo :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí