Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ženy jdu si pro radu. Malá má 7,5 měsíce, kojená, od ukončeného 6 měsíce se zavedly příkrmy. V prvních pár měsících bylo pár menších bojkotů, ale nic velkého. Obecně celkem hezky jí, ovocné příkrmy ji vyloženě jedou, masozeleninu jak kdy, kaše odpoledne taky chutná. Kojim ráno k snídani, pak ještě přídavek po ovocné přesnídávce před prvním spánkem, po obědě už ne, většinou toho sní dost. Pak okolo druhé před druhým spánkem. Pak je kaše a pak se kojí před spaním a v noci jak se vzbudí, obvykle po 3-4 hodinach. Problém je že málo pije. Voda ji vyloženě natahuje, dostala jsem tip na fenyklový nápoj od sunaru, toho trochu vypije, ale ne víc jak 80ml. Když se jí snažím nabízet prso mimo „jídla“ na žízeň, tak nechce a kouše mě. Teď už druhý den má horečku - okolo 38,5, hezky reaguje na nurofen a jinak se projevuje celkem normálně, jen je trochu protivnější a unavenější. Co mě ale dost trápí je to, že přestává čůrat. Do dneška to jakž tak šlo, jenže dneska mi od 6 do 10 nevycurala nic. Snažila jsem se jí kojit ale buď jen dudlá, nebo začne kousat. Takže jsem to nevydržela s nervama a dala jí flašku se Sunarem - máme ho doma pro případ nouze. Během chvilky vytáhla 140ml.
A teď je ten dotaz se kterým jdu. Přicházím o mléko, nebo je to bojkot, nebo samoodstav? Na ten mi to přijde ještě hodně brzo. Ona ani nijak nepláče, že by měla žízeň/hlad, kromě horečky se tváří spokojeně, leze, objevuje, žvatlá si…vypadá jinak jako spokojený mimino. Piju kojící caj 2× denně, užívám Ricinus communis CH5. Pitný režim mám dostatečný, okolo 3 litru denně. Teď jsem si v zoufalství ještě objednala Plískavici řecké seno a Benedikt lékařský.
A zuby to nejspíš nejsou, žádný zatím nemá a boule taky žádné, slintá tak nějak normálně.
Za rady budu vděčná. ![]()
Já doporučuju kontaktovat laktační poradkyni (ideálně z Mamily). Každopádně žádné dítě dobrovolně neumře hlady/žízní. Nabídnutím lahve si v tomto stádiu kojení spíš pokazíte. Nabízela bych opravdu jen prso, často. Případně nabízela kojeneckou vodu třeba z panákovky. Věřím, že LP poradí ![]()
@Suelinda díky za reakci ![]()
Uvidím jak to půjde, zatím jsem znovu neprikrmovala, když půjde do tuhého tak budu volat.
U nás byl u obou holek bojkot okolo 8.mesice, u druhé dcery to bylo náročnější, měla angínu, do toho 4 zuby a neštovice hned na to..
napila se jen, když chtěla jít spát. Jinak jsem prsa odsavala a z mléka dělala kaši, trvalo to snad měsíc. Nakonec jsem kojila 2 a půl roku a kdybych to neskončila, kojila by se snad i teď ![]()
Chce to nabízet a případně odstrikavat a jinak doplňovat tekutiny, stravu..