Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, tatinci chci se zeptat, má 3leta dcera si několikrát za den stěžuje na bolest briska…povetsinu vime ze pomůže kako, ale proč tomu tak je? Někdy to má souvislost s jídlem, někdy jen tak. Často chce take ohrat polstarek, ale to je mozna tím ze chce peci. Ona moc neji, ráno da 150ml mlika a pak je schopna vydržet bez jídla do oběda. Napadlo mě estli to také nemůže být z hladu.
Trvá to už delší dobu, vic jak pul roku a já stále nevím estli jit na gastro ci co?
Dekuji za přečtení a budu rada za vaše reakce. Hezky den
Nas to taky rika. Vzdycky v takovych vlnach- treba tyden skoro kazdy den a pak mesic nic. Casto je to pred jidlem kdyz pul dne nejed-podle mne je to z hladu. Obcas i mimo. Myslim ze jsou to proste zarazeny vetry. Protoze jinak ji v pohode, prdi, kaka a prospiva, tak to neresim.
Já bych šla k doktorce. Může to být v hlavě, ale může to mít i nějakou příčinu. U dítěte bych to radši nezanedbala, kdo ví, co jí v tom břiše může tlačit.
Jiank syn tohle měl, protože chodil málo kakat. Věděla jsem to, ale i tak jsem k dr. šla a nechaůa vyloučit jinou příčinu.
Cokoliv a nic.
U nás se vyplatilo pátrat, pokaždé se zdravotní problém našel, i když doktoři tvrdili, že je to psychické, protože si nevěděli rady. Na jednu stranu je chápu, na druhou kdybych to vzdala a nehledala, tak se v tom plácáme doposud.
Nyní je delší dobu jednomu dítěti špatně, nechce jíst, zatím ne moc, ale lehce zhublo. Prostě musím zase přijít, co mu ve stravě nedělá dobře.
Syn teď 9 let to momentálně má…MUDr. řekla, že to je od zácpy, nebo že málo jde na velkou…také dávám hřejivý polštářek a espumisan ![]()
Moc dík, tak ještě uvidím U nas to je tak jak píše @Alyss1
Jinak reakce na jídlo take pozoruji a myslím ze ji vadí mléčné výrobky, tak davam jen ten sunar
Zacpa to asi nebude, to uz jsme zažili a bylo to hrozne
Dekuju
Syn si také občas v tomto věku stěžoval, bylo to z hladu, zjistili jsme to tak, že se jednou svěřil, že když vypil večer i druhé mlíčko, tak ho bříško přestalo bolet. Někdy je je to i tím, že se mu chce kakat. Bohužel také nedokážu někdy odhalit, jestli to jen říká, že např. nechce do školky, nebo ho opravdu bolí. Je to těžké
.
@mumisek79 Pokud jí vadí mléko, tak především sunar nedávej. to už se líp tráví kysané výrobky.
Budu, je to jediný mlecny produkt co stravi. Myslím že ma spis intoleranci…