Problém se stolicí 3letý

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1038
8.10.16 18:02

problém se stolicí - 3 letý

Zdravím. Prosím o radu. Skoro tříletý syn má problém s kakání. Téměř u toho pláče, říká, že ho to bolí a okolo hovínka trochu krve. To trvá tak 14 dní. má extrémně velkou stolici, to by dalo zabrat i mně. vždy měl velká hovínka, ale nestěžoval si. po poradě s dr lactulose sirup, coz zabralo asi na 3 dny. pije nutrilon. zkusila jsem mu místo toho dát mléko klasické, ale málem se pozvracel. vločky do úst nevezme, ani švestky. prosím o radu, pokud máte někdo zkušenosti. moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.10.16 18:05

@z1908 zkusila bych do klasickeho jidla pridavat olej-olivovy, lneny, a tak… :think:

• Citovat
  • Upravit
21502
8.10.16 18:14

Syn s tím měl také problémy. Pomáhá mu actimel. ale pije to ve velkém.. Asi bych na tvém místě zrušila ten nutrilon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
8.10.16 18:24

@z1908 Zruš nutrilon, ten k ničemu nepotřebuje. A dávej hodně zakysaných mléčných výrobků, pokud to jí (jogurt, kefír, zakysaná smetana, nějaký ten actimel).
Vločky můžeš zavařit do polévky, sušené švestky třeba do jogurtu nebo uvařit maso na švestkách. A měl by hodně pít, do jídla mu můžeš dát nějaká probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
8.10.16 18:24

Dostatek tekutin, bílý jogurt, ovoce, vynechat čokoládu a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
8.10.16 18:25

Také pokud důvěřuješ homeopatikům - silicea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
8.10.16 18:28

Pokud má i krev, tak prosím, zkontroluj, zda nemá prasklinky kolem konečník. Vím co to je, když má dítko problém se stolicí (dcerka 8 let - od narození problémy) a při vylučování praská konečník.

Pokud jsi si jistá, že má dítko dostatek tekutin, vlákniny a pod ve stravě a přesto má problém, tak doporučuji Lactulosu sirup. Zadržuje ve stolici tekutiny a tudíž je pak stolice měkčí. Není to návykové - dcerka ji užívá dlouhodobě na radu neuroložky. A při zácpách používáme Forlax - ten je však na recept - také stolici změkčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
8.10.16 19:13

Pokud nepomáhá jíst dostatek vlákniny, mléčné výrobky a pití, dojděte k lékaři- ten poradí případně pošle na odborné vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
8.10.16 19:16

Asi bude Mít prasklinku. Dávala bych teď dlouhodobě laktulosu, než se to zahojí a než zase pochopi; že kakani neboli. Do toho bych mazala dubovou kůrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
8.10.16 19:31

Hodně ovoce a zeleniny, ne čokoládu a kakao, nutrilon nevím - pokud mu nevadil dřív, tak bych v něm problém neviděla - zvlášť pokud nepije normální mléko, tak bych ho zatím nechala
a co tu ale nepadlo - pokud je to prasklinka - mazat pred kakáním prdelku - stačí cokoliv mastného, prima je bepanthen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.10.16 20:58

Moc děkuji za rady. ten sirup jsme brali 4dny 10ml denně a bylo to lepší. vysadili jsme a zase. dnes už jsem mu ho zase dala. Čokoládu nedávám. Mařu dubovou kůru trochu i do konečníku - na radu lékařky. v po půjdem pro papír na vyšetření. jogurt jí jenom lipánek. ale jí lučinu. denně ovoce a zelenina sní. dostává sladké maximálně tyčinky od hippu nebo slané tyčinky špaldové. je mi hrozně líto, když mu skoro tečou slzičky při kakání. nevím jak mu urychleně pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.10.16 21:00

Moc nepije, nikdy moc nepil. ale má k pití vodu a jablečný mošt z domácích jablek bez konzervantů. zcela čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.10.16 22:42

@Svistice nutrilon jsem snazila vymenit za mleko plnotucne. parkrat se napil a malem se pozvracel. nutrilon ma ráno a večer, tak 270ml. chtěla bych ho zrušit, ale nevím, jak to udělat. syn je celkem vybíravý. actimel koupim, ten občas pil. dělala jsem domací sušený švestky, když nechtěl čerstvý a nic. viděl to a řekl, že to jíst nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
9.10.16 10:30
@z1908 píše:
Moc nepije, nikdy moc nepil. ale má k pití vodu a jablečný mošt z domácích jablek bez konzervantů. zcela čisté.

máme to podobně, snažím se do něj nasoukat co nejvíce.
Ještě mě napadlo, zda nejí často rýži…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
9.10.16 13:32

@dedrichov rýži nejí skoro vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...