Velmi časté rýmy a kašle u batolete, co dál?

31672
7.10.16 14:29

Velmi časté rýmy a kašle u batolete, co dál?

Ahoj, potřebovala bych se zeptat, jak jste řešili neustále se opakující nachlazení. S dr. jsme to zatím neřešila, tak se chci jen předběžně zeptat, jestli by nás měla už někam poslat, nevím kam, alergologie, imunologie, nebo nevím? Syn má 21m, a začalo to vloni koncem října, to dostal takový hnusný chraplavý kašel, několik dní měl tenhle kašel, pak přešel na vlhký, trvao to přes 2 týdny. Pak byl skoro měsíc zdravý, a to je od té doby nejdelší doba, co vydržel. v prosinci zelená rýma, po 11 dnech dostal atb kapky, pomohly, za další týden se rýma vrátila, opět zabito atb kapkami, co jsem ještě měla. pak začátkem ledna dostal první a poslední očkování, což mě docela štve, chci 2+1, ale od první dávky to včera bylo 9m, má to být 6 max., jenže od tý doby prostě nebyl dýl jak 3 týdny zdravej :? začátkem února měl neštovice, v červnu gingivostomatitidu, a mezitím neustále se opakující rýmy a kašle, 2-3 týdny se s tím pere, a max 3 týdny mezitím, co je zdraví(ovšem to taky očkovat nejde, to mi tu ještě posmrkávají apokašlávají 2 starší sourozenci, i já, ovšem my ostatní míváme mnohem lehčí průběh, nejmenší syn má rýmu zásadně zelenou, od začátku, a kašel, kdy má noční záchvaty při kterých pokaždý několik nocí po sobě blinká, jak kašle. ostatní párkrát zakašlou, a dobrý. teĎ jsme byli na u moře, odlítali jsme s rýmou, tam hned první den zmizela, a dobrý, kašel se mu tam za těch 14 dní hodně zlepšil, ovšem přílet domů, a druhý den nato zase zelený sople, kýchání, kašel zatím dokašlává tu minulou virozu, ale bojím se novýho, občas se mu k rýmě přidruží, občas ne, je to tak 50:50.Prcek to snáší i dobře, mrzutej je jen první noc, kdy má tu rýmu nahoře v dutinách, to se budí, a má pár hodin zvýšenou teplotu, pak se mu to spustí, a už vypadá docela spokojeně, i když má věčně sople až v puse, ale mě už to docela štve, nevím, co s tím. žádný vitamíny pravidelně nebere, občas mu dám želé Marťánka, ale naprosto nepravidelně. doporučíte něco? než to proberu s dr.? a měli jste to někdo taky tak, a přestalo to časem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.10.16 14:39

@slavuska1 nejmladší segra měla jednu dobu taky furt rýmu, kasel, záněty středního ucha, furt nemocná, atb a vše možné, ale myslím, že už byla školkového věku a naši nasadili Wobenzin a od té doby se to o mnoho zlepšilo, ale taky to trvalo a i přes jeho užívání byla párkrát nemocna, ale teď je ve 4.třídě a nevím kdy byla naposledy takhle „hodně“ nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
7.10.16 14:40

Asi bych zacala vic resit ty rymy, nepises co delate… lidi maji tendenci rymy podcenovat a mavat nad tim rukou „boooze, tak trochu smrka“
na orl jste byli? jestli nezlobi mandle? (nerikam ze hned trhat, ale treba se na to jinak zamerit)
davala bych pozor na odhlenovani - hodne pit, nos cistit vsemi prostredky
prolevani nosu treba nepomaha? existuje na to konvicka…
inhalace x-krat denne na ty kasle davive…taky to rozpousti vyborne hleny
s doktorkou bych to probrala, jestli treba imuno…

jestli to vsecko delate, tak se omlouvam…jen navrhy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.10.16 14:43

@Kristyna.Vechtova díky za postřeh :kytka: jemu to naštěstí do středouší nejde(klepu), atb. měl jednou jako novorozenec, kdy měl zánět ledvin(zato je měl tehdy měsíc :? ). ale od té doby atb ne, jednou ty kapičky do nosu, ale to nepočítám. ve výtěru mu tehdy bakterie vyšly. Naše dr dělá ráda výtěry, ale se mi tam zase s každou rýmou nechce, tak chodím jen, když se to do 10 dní aspoň trochu nezlepší, což zatím až na ten prosinec se vždycky zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.10.16 14:44

Proto se tu taky ptám, vlatně nevím, jestli „jen“ rýmy a kašel bez atb., jestli už je dost nemocnej na to, aby se to nějak řešilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
7.10.16 14:45

Ano, wobenzim, me dceři taky pomohl, zkuate, nevim ale od kolika je let.pak ještě preventivně oscilococcinun. jinak u moře bylo lepší, nema alergii na něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
7.10.16 14:48

Nebo nemáte doma nový nabytek? ty vypary z toho taky škodí a bohužel někdy dost..jinak dcera byla jako malá hodně nemocná, myslim, ze na vině byla očkování, mela kvůli tomu i ekzémy. jak došlo schéma očkovací, byl klid.syn zatím nebyl očkován a nebyl nemocný ani jednou, ani rýmu nemá, kasel, nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.16 14:51

@slavuska1 ségře to zabralo a to jo dr chtěla poslat na trhání mandlí se bylo to v tu dobu jak se stalo to neštěstí že umřel ten chlapeček po trhání mandlí tak mamka nechtěla a zkusili tohle a fakt je to od té doby o tisíc procent lepší :-) Tak se zkus mrknout od kolika let se to může užívat a zkusit to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.10.16 14:55

Nám skvěle funguje Imunoglukan nebo levnější verze Multi-imun sirup. Dávám v těch krizových mesících - podzim a brzké jaro a klepu, syn pořád něco tahá ze školky, ale rýma je do 5ti dnů většinou pryč a nic vážnějšího nemívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.10.16 15:21
@budi nedělám nic z toho, jsem přesně ten podceňovač :oops: :oops: o tý konvičce jsem slyšela, a chválu. něco si o tom zjistím. na ORL jsme zatím nebyli, tam nás dr. asi pošle. s tou mandlí se případně dá dělat i něoc jinýho, než trhat, kdyby to bylo tím? já bych nejspíš do trhání nikdy nešla, operovat bych dítě nechala, jen kdyby byl ohroženej život, nebo zdraví,„jen“ proto, aby se zbavil rým, bych ho pod kudlu nedala :oops:
@Mer11 píše:
Nebo nemáte doma nový nabytek? ty vypary z toho taky škodí a bohužel někdy dost..jinak dcera byla jako malá hodně nemocná, myslim, ze na vině byla očkování, mela kvůli tomu i ekzémy. jak došlo schéma očkovací, byl klid.syn zatím nebyl očkován a nebyl nemocný ani jednou, ani rýmu nemá, kasel, nic.

nábytek nový ne. a očkování za tohle taky nemůže, jemu to začalo ještě před. on má zatím jen 1 hexu z toho ledna, tu měl bez reakcí, a nemoci má už od října. ale jako chybělo málo, abych tady psala, že očkování mu totálně zničilo imunitu. protože v tom říjnu, jak dostal ten šílenej kašel, dostal ho v úterý, a pondělí předtím měl dostal první hexu, ale intuice mi nějak řekla, ještě ne, tak jsem zavolala dr., a očko zrušila…neudělat to, tak jsem si naprosto jistá, že ten příšernej suchej štěkající kašel(ale laryngitidu neměl, ale fakt štěkal), a ta následní lavina nemocí je dozajista z očkování. ale mýlila bych se no :)

novj nábytek nemáme, a alergie nevím, je to možný. já jako dítě měla neustálý záněty průdušek, takže neustále atb., a jak mi bylo 5,5, přestěhovali jsme se ze severu Prahy, kde jsme měi občas na balkoně popílek ze Spolany, na zdravější jihozápad, kde byl vzdoušek od Karlštejna a Křivoklátu, a záněty jak mávnutím proutku úplně zmizely, ještě jeden hned po přestěhování, a dva během asi 3 let, pokaždý pár dní po návštěvě velkýho skleníku, kde se mi blbě dýchalo. a u tety na Moravě, kde mají blízko taky chemičku. tam to byly asi do 8 let průdušky, a od 8 let doteď při pobytu delším jak pár hodin, se mi tam spustí silná rýma, která hned po odjezdu odezní.
takže alergie je dost možná, já žádný konkrétní potvrzený nemám, ale dost vysledovaných, a takovou nějakou tu hodnotu, o vypovídá o alergiích, tak norma je do 200 snad, a já mám několik tisíc, takže prý můžu být alergická nacokoliv, a testy mi nikdo nedělal :roll: tak to může mít po mě? ale bydlíme pořád na západě, trochu jinde, než jsem vyrostla, ale jen o pár km :think: :think: :think:

a koukám, že wobenzym se tu doporučuje, to se dr. zeptám. ale nevím, jeslti je i nějaký v sirupu pro malý prcky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
7.10.16 19:58
@slavuska1 píše:
@budi nedělám nic z toho, jsem přesně ten podceňovač :oops: :oops: o tý konvičce jsem slyšela, a chválu. něco si o tom zjistím. na ORL jsme zatím nebyli, tam nás dr. asi pošle. s tou mandlí se případně dá dělat i něoc jinýho, než trhat, kdyby to bylo tím? já bych nejspíš do trhání nikdy nešla, operovat bych dítě nechala, jen kdyby byl ohroženej život, nebo zdraví,„jen“ proto, aby se zbavil rým, bych ho pod kudlu nedala :oops:

no hele, to si musíš sama přebrat v hlavě, s tím podceňováním :nevim:
to je těžký… okolí matkám furt říká „jenom rýma“ „jenom kýchá“ „nudle u nosu, no a co?“ — jenže ta matka potom vidí děcko dva týdny na hromadě a nemůže do práce, děcko nemůže do školky…
To je na každé matce, jestli jí to vadí, nebo ne. Děcku si myslím, že to je vlastně jedno - dva týdny doma nemocné je pro dítě spíš výhra…
Ale už tím, že tady zakládáš takovou diskuzi si myslím, že ti to asi začíná vadit, že se mu ty rýmy takhle rozlézají…
Existuje spousta možností, co s rýmou zkoušet dělat, aby neškodila dál.
Našemu klukovi se rýma vráží do ucha a už měl X-krát pícháno, takže já to mám ve své hlavě jednoznačně přebráno - rýma je vážná věc a pokaždé se snažím zabránit ORL-výletům všemi prostředky.

tu konvičku můžu jen doporučit! taky ji neznáme dlouho, vlastně chvíli!! Jsme totiž právě teď v lázních a naučili nás to tu používat… už proběhl jeden rýmový náznak, ale to vyplachování a inhalace to asi zahnaly! rozhodně si ji budeme kupovat a v zimě budeme neustále používat.

Vyplachování nosu je myslím základ - zatím jsme to dělali tak, že jsem do nosního spreje neustále dolévala vincentku a děckám jsem to stříkala XX-krát denně, prakticky furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
7.10.16 20:15

Zaměřila bych se na alergii,astma.muze být alergický má prach např. pak to takhle klidně může vypadat, zkuste udělat testy u dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
7.10.16 20:19

@unuděná Přesně to dávám malému taky. začal chodit ve dvou do školky a taky byl umřete nemocného, jak jsme nasadili imunoglukan ještě nemocný nebyl, řeka bych teda že to asi zabralo hpdně dobře. Prodavá se i v levnějšî variantě v lékárně dr.Maxe,vyrábí si ho sami a má úplně stejné složení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.10.16 20:30
@TomyTomy píše:
@unuděná Přesně to dávám malému taky. začal chodit ve dvou do školky a taky byl umřete nemocného, jak jsme nasadili imunoglukan ještě nemocný nebyl, řeka bych teda že to asi zabralo hpdně dobře. Prodavá se i v levnějšî variantě v lékárně dr.Maxe,vyrábí si ho sami a má úplně stejné složení.

Maxovske doplnky stravy vetsinou nemaji registraci na suklu, takze to radeji ne, ale velkej multi-imun za 300,– vydrzi jednomu diteti tak na 2 mesice, to neni zadna palka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
7.10.16 20:35

@unuděná Aha,to jsem nevěděla, tak díky za upozorněni, já jsem ho teď koupila poprvé, ale vrátíme se k té pravé variantě. každopadne dítě je zdravé jak ropa a drahé to opravdu není, počítám ze ten Wobenzim bude 3× tak drahej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí