Bolení bříška u novorozence

71
30.12.23 11:46

Bolení bříška u novorozence

Dobrý den maminky,
prosím nemáte nějaký dobrý tip na kapičky proti bolení bříška pro miminko? Popřípadě co se vám osvědčilo nejlépe?
děkuji moc :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
30.12.23 12:00

Nejvíc se mi osvědčilo nedávat žádné kapky, babycalm, espumisan, nakonec jsem vysadila i vitamin D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
30.12.23 12:02

Pokud davas Vigantol, tak nahradit jinym vitaminem D. Kapky, masticky, masaze, cviceni, nahrivani, tygrikovani…
nic z toho nepomohlo. Jedine rektalni rourka, ale pouzivana poradne, ne nejake 2 cm podle navodu. Jeste probiotika muzes zkusit.

S prvni dcerou jsme si uzili 6 mesicu, kdy denne provriskala bolesti briska 16 hodin. A to se od 2 mesicu otacela na brisko, pohybliva byla az moc.

Příspěvek upraven 30.12.23 v 12:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
30.12.23 12:02

Nám nepomohlo vůbec nic (a že jsme vyzkoušeli snad všechno), jen počkat. Cca ve 4 měsících to přestalo. Jediné, co jsem vypozorovala, tak že bolesti zhoršoval Vigantol. Když jsem ho nasadila znovu asi v půl roce, bylo to už v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
30.12.23 12:38

Nám nepomohlo vůbec nic, jen čas…cca do pěti měsíců jen vriskal a spal cca 8 hodin denně po 20 minutách jinak řval a řval…jak se začal víc hýbat, tak to postupně přešlo. Druhé dítě na tohle netrpelo, a to jsem nedržela žádné diety, nevysazovala kapky…je to velmi individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
30.12.23 12:57

U nás pomohlo speciální mléko. Syn měl nakonec ABKM. teda jsou mu 3 a už mu to vyšlo i z krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
30.12.23 13:20

Nic, nic a nic.
U těch novorozenců to tak prostě je.
Jediné, co trochu zabíralo, tak byla rourka a masáž bříška dle videí. Ale to byla jen chvilková úleva. Přešlo to samo asi ve 3m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
30.12.23 13:46

Nam teda take nepomohlo bohuzel nic, trvalo to pul roku nez se to srovnalo ale po zavedeni prikrmu to zacalo na novo🙄docela jsme si s tim uzili🙄dneska bych asi zasla na gastro aby se vyloucila alergie na mleko.. a nekde jsem cetla ze vysadit cerstve pecivo pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
30.12.23 13:55
@Markéta188 píše:
Nic, nic a nic.
U těch novorozenců to tak prostě je.
Jediné, co trochu zabíralo, tak byla rourka a masáž bříška dle videí. Ale to byla jen chvilková úleva. Přešlo to samo asi ve 3m.

Nám ta rourka taky pomohla vždy jen dočasně. 20minutové důkladné rourkování a po něm tak půl hodiny až hodina klidu. Ale i tak to stálo za to. Rourkovala jsem tak 4× denně. Samotné masáže nepomáhaly. Někdy jsem masírovala při rourkování.

A dnes bych už také zašla na vyštření ABKM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.23 18:02

Nám velmi pomohla kombinace biogaia a babycalm. Vigantol jsem dávala tak, jak doporučila lékařka. Důležité je i často pokládat na bříško. A to úplně nejdůležitější - cvičení. Na internetu určitě najdeš spousty cviků s nohama. Já cvičila vždy tak dlouho, až se pořádně vyprděl, popřípadě i vyprázdnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
30.12.23 19:14

@lelulanda rourky už se nedoporučují a určitě ne na 20min😔 nedonošená dcerka nekadila i přes týden, používali jsme easylax, kapky proti nadýmání, probiotika, nahřívat bříško, dávat na bříško…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure