Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky,
prosím nemáte nějaký dobrý tip na kapičky proti bolení bříška pro miminko? Popřípadě co se vám osvědčilo nejlépe?
děkuji moc
![]()
Nejvíc se mi osvědčilo nedávat žádné kapky, babycalm, espumisan, nakonec jsem vysadila i vitamin D
Pokud davas Vigantol, tak nahradit jinym vitaminem D. Kapky, masticky, masaze, cviceni, nahrivani, tygrikovani…
nic z toho nepomohlo. Jedine rektalni rourka, ale pouzivana poradne, ne nejake 2 cm podle navodu. Jeste probiotika muzes zkusit.
S prvni dcerou jsme si uzili 6 mesicu, kdy denne provriskala bolesti briska 16 hodin. A to se od 2 mesicu otacela na brisko, pohybliva byla az moc.
Příspěvek upraven 30.12.23 v 12:04
Nám nepomohlo vůbec nic (a že jsme vyzkoušeli snad všechno), jen počkat. Cca ve 4 měsících to přestalo. Jediné, co jsem vypozorovala, tak že bolesti zhoršoval Vigantol. Když jsem ho nasadila znovu asi v půl roce, bylo to už v pohodě.
Nám nepomohlo vůbec nic, jen čas…cca do pěti měsíců jen vriskal a spal cca 8 hodin denně po 20 minutách jinak řval a řval…jak se začal víc hýbat, tak to postupně přešlo. Druhé dítě na tohle netrpelo, a to jsem nedržela žádné diety, nevysazovala kapky…je to velmi individuální.
U nás pomohlo speciální mléko. Syn měl nakonec ABKM. teda jsou mu 3 a už mu to vyšlo i z krve.
Nic, nic a nic.
U těch novorozenců to tak prostě je.
Jediné, co trochu zabíralo, tak byla rourka a masáž bříška dle videí. Ale to byla jen chvilková úleva. Přešlo to samo asi ve 3m.
Nam teda take nepomohlo bohuzel nic, trvalo to pul roku nez se to srovnalo ale po zavedeni prikrmu to zacalo na novo🙄docela jsme si s tim uzili🙄dneska bych asi zasla na gastro aby se vyloucila alergie na mleko.. a nekde jsem cetla ze vysadit cerstve pecivo pomuze.
@Markéta188 píše:
Nic, nic a nic.
U těch novorozenců to tak prostě je.
Jediné, co trochu zabíralo, tak byla rourka a masáž bříška dle videí. Ale to byla jen chvilková úleva. Přešlo to samo asi ve 3m.
Nám ta rourka taky pomohla vždy jen dočasně. 20minutové důkladné rourkování a po něm tak půl hodiny až hodina klidu. Ale i tak to stálo za to. Rourkovala jsem tak 4× denně. Samotné masáže nepomáhaly. Někdy jsem masírovala při rourkování.
A dnes bych už také zašla na vyštření ABKM.
Nám velmi pomohla kombinace biogaia a babycalm. Vigantol jsem dávala tak, jak doporučila lékařka. Důležité je i často pokládat na bříško. A to úplně nejdůležitější - cvičení. Na internetu určitě najdeš spousty cviků s nohama. Já cvičila vždy tak dlouho, až se pořádně vyprděl, popřípadě i vyprázdnil.
@lelulanda rourky už se nedoporučují a určitě ne na 20min😔 nedonošená dcerka nekadila i přes týden, používali jsme easylax, kapky proti nadýmání, probiotika, nahřívat bříško, dávat na bříško…