Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky maminy mám otázku. Čekám druhého syna a u prvního těhu jsem neměla žádné bolení ani nic do 9 měsíce do konce. Nutno podotknout, že první syn byl KP a byl císař. Ny ní jsem ve 32tt těhu a když jdu se synem ven a jsem víc akční, tak mám něco v podbřišku tak namoženého, že se nemohu ani zvednout ze sedačky a podobně. Měla jste to některá? Třeba dneska mě bolí podbřišek jako při menstruaci a přijde mi, že mám i menší chuť k jídlu poslední dny a podobně. Dle lékaře jsem v pořádku. Máte některá zkušenost? nebo se mám dneska zbalit a jet na pohotovost až přijede manža. Jizva po císaři mě nebolí takže té to nepřikládám. Děkuji za rady
Ahoj, pokud MUDr. říká, že jsi v pořádku, vůbec bych se nestresovala. Já jsem dnes 32+0 a občas se mi stane, že cítím takovou lehkou křeč v podbřišku, jako jsem to mívala dřív před menstruací. Trochu jsem prošmejdila web a už si z toho nic nedělám, všude v poradnách lékaři píší, že je to OK. Děloha už prostě „trénuje“ stahy a každá těhulka to vnímá subjektivně - stejně jako každá máme jiné fyz. vjemy před/při menstruaci. Když jsem tu „menstruační“ křeč cítila poprvé, přetrvávalo to pár hodin, naládovala jsem se koloidním hořčíkem a odpoledne už jen odpočívala s nohama nahoře a vše poté OK, i další dny. Ten hoříčk už ale nechci brát, abych nebyla u porodu příliš zrelaxovaná, když budu potřebovat kontrakce ![]()
A co se týče těch křečí v podbřišku, ty znám velmi dobře už od nějakého 27.tt. Pomáhalo mi podvazovat si bříško šátkem. Pak jsem si v Lidlu koupila za 130 Kč úplně obyč bederní pás, žádný těhotenský podpůrný za tisícovku, a při cvičení na orbitreku nebo při procházce bez něj nedám ani ránu
a křeče už nemám, i bez hořčíku.