Bolerióza příznaky?

Anonymní
19.7.18 21:41

Bolerioza příznsky?

Zdravím,

je to 12 dní, co jsem měla na jedné noze dvě klíšťata. Ten samý den jsme je vyndali a vydenzifikovali, žádné zarudnutí na těle jsem nepozorovala jen od té doby brní noha, ale trošku jinak, než jako kdybych si jí přeseděla. Myslíte, že by to mohl být příznak boleriozy? Díky za odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31
19.7.18 21:45

Ja bych stejne doporucovala zajit si k lekari, minimalne na odber krve. Preventivne bych nasadila antibiotika, borelioza se nesmi podcenit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
19.7.18 21:47
@Faye67 píše:
Ja bych stejne doporucovala zajit si k lekari, minimalne na odber krve. Preventivne bych nasadila antibiotika, borelioza se nesmi podcenit!

Ja bych udelala rovnou lumbalku. Kdyz uz, tak at mas jistotu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.7.18 21:50

To nebyl zert, myslim to vazne. Zdravi se nepodcenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
19.7.18 21:50

@Faye67 krev až po 6 týdnech ne? dřív to není prokazatelný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.7.18 21:53
@iiiv píše:
@Faye67 krev až po 6 týdnech ne? dřív to není prokazatelný

Ahoj, ano, az po 6 tydnech. Ale stejne bych doporucovala navstevu lekare. Pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
19.7.18 21:58
@Faye67 píše:
To nebyl zert, myslim to vazne. Zdravi se nepodcenuje.

Jasne, ono brat ATB 4-6 tydnu kvuli brneni nohy, aby to nahodou nebyla borelioza, to neni vtip. Pak bude brat pul roku probiotika a davat si dohromady traveni, jen tak pro jistotu.
A pak se zjisti, ze na tu plotynku by mozna byla lepsi rehabilitace, ze ty ATB na to nejak nezabraly.
To je zas rada. Dobre byla jen ta prvni veta v prvnim souveti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
19.7.18 22:13

@mroe :mrgreen: po jednou branych atb se falt telo nezblazni. Ja jich mela v tehu kvuli toxe 40 baleni, brala jsem to pul roku. Na druhou stranu borelka neni zadna sranda. Pokud se podceni, napada klouby a pak nervovy system. Flek ani jine priznaky byt z pocatku vubec nemusi. U me sestry to skoncilo u kloubu. Jsou dny, kdy se v podstate nezvedne z postele, kulha bolesti. Takze jo, ja bych si v pripade borelky klidne jedny atb preventivne vzala taky. Ono dokud to clovek nevidi, co to zpusobuje, je na veci. Bohuzel u teto nemoci jsou nevylecitelne nasledky na cely zivot.

• Citovat
  • Upravit
35326
19.7.18 22:26
@lolink píše:
@mroe :mrgreen: po jednou branych atb se falt telo nezblazni. Ja jich mela v tehu kvuli toxe 40 baleni, brala jsem to pul roku. Na druhou stranu borelka neni zadna sranda. Pokud se podceni, napada klouby a pak nervovy system. Flek ani jine priznaky byt z pocatku vubec nemusi. U me sestry to skoncilo u kloubu. Jsou dny, kdy se v podstate nezvedne z postele, kulha bolesti. Takze jo, ja bych si v pripade borelky klidne jedny atb preventivne vzala taky. Ono dokud to clovek nevidi, co to zpusobuje, je na veci. Bohuzel u teto nemoci jsou nevylecitelne nasledky na cely zivot.

A budes je takhle brat po kazdem vytazenem klisteti 4-6 tydnu? To se ti muze stat, ze je budes brat kazdy rok polovinu roku a az budes ty ATB skutecne potrebovat, nezaberou.
Co pises, nejde realne aplikovat. Navic jedno baleni ti na boreliozu fakt stacit nebude, kdybys ji opravdu mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
19.7.18 22:47

Já měla taky klíště 26.5…vytahla jsem brzy, myslím že cca 3h.max.dneska je to 9t, flek žádný. Min. Týden mě bolelo v krku(ale dcera měla angínu) taky jsem si pohravala s myšlenkou zda to nemůže být příznak boreliózy,ale snad ne..... Uvidím pokud by se mi něco nezdálo tak si zajdu k dr… Ale klouby neboli, unavená nejsem, bolení je pryč… Věřím že i u vás to je jen souhra náhod, ale pokud si nejste jistá skočte si po pak na odběr nebo min. Konzultujte s obvodakem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.18 22:51

@kavulenka bohužel me kolena boli, na drhou stranu me takhle boli i pri vetsi namaze, tak tezko porovnat :think: vsem moc dekuji za nazory, radsi asi k dr zajdu, na prasky nejsem vubec zvykla, tak se to jednou snad nezblazni…

• Citovat
  • Upravit
lolink
20.7.18 07:28

@mroe až budu mít klíště, tak se budu řídit doporučením lékařů. Klíště příště dele jak 12 hodin zašlu na rozbor. Je pouze 10% šance, ze klíště Boherelii v sobě má. Takže opravdu u každého klíštěte se atb brát nemusí :).

• Citovat
  • Upravit
35326
20.7.18 08:17
@lolink píše:
@mroe až budu mít klíště, tak se budu řídit doporučením lékařů. Klíště příště dele jak 12 hodin zašlu na rozbor. Je pouze 10% šance, ze klíště Boherelii v sobě má. Takže opravdu u každého klíštěte se atb brát nemusí :).

Super reseni. Az na to, ze ani fakt, ze je kliste nakazene neznamena, ze nakazilo tebe ( riziko je asi 20 procent). V nekterych oblastech je nakazeno daleko vic klistat nez 10 procent, třeba v okoli Kunratic. A když budes mit smulu, muze te kliste nakazit i za dve hodiny a na rozbor ho neposles. Takze i tak muzes brat ATB klidne pul roku v kuse každý rok.
Ale porad je to lepsi reseni, nez brat ATB jen tak, jak tu někdo radil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
20.7.18 12:46
@mroe píše:
Super reseni. Az na to, ze ani fakt, ze je kliste nakazene neznamena, ze nakazilo tebe ( riziko je asi 20 procent). V nekterych oblastech je nakazeno daleko vic klistat nez 10 procent, třeba v okoli Kunratic. A když budes mit smulu, muze te kliste nakazit i za dve hodiny a na rozbor ho neposles. Takze i tak muzes brat ATB klidne pul roku v kuse každý rok.
Ale porad je to lepsi reseni, nez brat ATB jen tak, jak tu někdo radil.

Prehanis. Normalne si dojdu po sesti tydnech na krev a budu se ridit doporucenim lekaru. Pokud budu mit priznaky jako dotycna, tzn. Brneni koncetiny, budu se ridit doporucenym postupem lekare. Proc bych mela brat atb pul roku, kdyz vysledky jsou po sesti tydnech a preventivni zaleceni jsou jedny atb, pak se ridi dle vysledku krve? Mimochodem v roce 2020 - 2022 bude cr poustet na trh novou ockovaci latku na borelii. Konecne tyhle dohady ustanou a trpicich ubyde. A ano. Porad lepsi jedny atb, nez se ve 20 belhat jako osmdesatnik bez vidiny vyleceni. :mavam: a preji ti, aby tebe nebo nikoho z tvych blizkych tato nemoc nepostihla.

• Citovat
  • Upravit
35326
20.7.18 13:27
@lolink píše:
Prehanis. Normalne si dojdu po sesti tydnech na krev a budu se ridit doporucenim lekaru. Pokud budu mit priznaky jako dotycna, tzn. Brneni koncetiny, budu se ridit doporucenym postupem lekare. Proc bych mela brat atb pul roku, kdyz vysledky jsou po sesti tydnech a preventivni zaleceni jsou jedny atb, pak se ridi dle vysledku krve? Mimochodem v roce 2020 - 2022 bude cr poustet na trh novou ockovaci latku na borelii. Konecne tyhle dohady ustanou a trpicich ubyde. A ano. Porad lepsi jedny atb, nez se ve 20 belhat jako osmdesatnik bez vidiny vyleceni. :mavam: a preji ti, aby tebe nebo nikoho z tvych blizkych tato nemoc nepostihla.

Ja nepřeháním, jen se mi nelibi rada davat ATB na brneni koncetiny ( které muze mit asi desitku jinych pricin) preventivne, protože borelióza se nemá podceňovat.
Prehanel tu někdo jiny.
Ja se vůbec nedivim, ze tolik lidi trpi úzkostmi a panickymi stavy, když ctou na internetu takove a podobne rady ( a k doktorovi se boji, nebo neveri jeho postupu, protože na emiminu prece rikali, ze…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí